kokosu 100 g masła Krem czekoladowy 4 jajka duże 1 szkl cukru 1 czekolada gorzka 3 łyżki kakao 250 g masła Do dekoracji dżem z czarnej porzeczki maliny poziomki czerwona i czarna porzeczka złote perełki mięta Przygotowanie:Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać do momenty aż masa będzie sztywna. Mąkę, proszek do pieczenia
Ala piecze i gotujekakao i mieszamy. dodatki: ok. 80 g okrągłych biszkoptów (ja zużyłam 15 szt. o 5 cm średnicy) 1 galaretka czerwona (rozpuszczona wg opisu na opakowaniu) ok. 200 porzeczek (mieszanej czerwonej z czarną) wykonanie: Dno i boki tortownicy (24 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia. Sód tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę kakaową i wstawiamy na chwilę do lodówki. Następnie
Domowy Smak JedzeniaLetni deserek :) Do wykonania galaretki potrzebne są: · 2 galaretki(czerwona i zielona) · Czerwone i czarne porzeczki · Bita śmietana · Wafelkowe rurki Wykonanie: Ugotuj(...)szklanki wody w garnku i dodaj czerwoną galaretkę W miseczki włóż trochę porzeczek obu rodzajów Ostudzoną galaretkę przelej chochlą do miseczki do wysokości porzeczek Poczekaj aż galaretka zastygnie Zrób druga galaretkę w ten sam sposób Poczekaj aż wystygnie i wlej do miseczek na czerwoną galaretkę Gdy galaretka zastygnie ozdób bitą śmietaną i wbij rurkę Bon appetit
Bonapetit2xMdomu tylko porzeczki i zero innych owoców? Nic straconego, możecie z nich przygotować pyszny koktajl. Intensywnie czerwony, poruszy wszystkie zmysły ;) Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkawięc postanowiłam zrobić ciasto w naszych ojczystych barwach. Jeszcze dużo mam zamrożonych owoców z zeszłego roku, więc trzeba je wykorzystać. Upiekłam kruche ciasto z budyniem i porzeczkami białymi i czerwonymi. Lekko chrupiące z delikatnym budyniem w środku i wyrazistymi(...)smaku porzeczkami. Przepis wzięłam na szarlotkę od dorotus76, tylko zamiast jabłek dodałam porzeczki. Polecam, naprawdę ciasto jest przepyszne :-) Składniki na ciasto : 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła lub margaryny 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej , kwaśnej śmietany Dodatkowo: 0,5 kg mrożonych porzeczek (dałam po 250 białych i 250 g czerwonych
Na słodko lub wytrawnieSkładniki: 25 dag mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka kefiru 1 jajko 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag porzeczek (czarnych, czerwonych, żółtych) Kruszonka: ja wykorzystałam kruszonkę, którą kiedyś zamroziłam, bo sporo mi jej zostało. Jeśli jednak nie macie takiej pod ręką, możecie ją szybko przygotować, np z tego przepisu ( klik(...)nadmiar tak jak ja zamrozić, i zostawić na następny raz. Porzeczki umyć i obrać z szypułek. Do miski wbić jajko, wlać olej i kefir. Dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu równomiernie rozłożyć porzeczki i posypać sporą ilością
My simple kitchenkaczka, 10 goździków, łyżka soli, pieprz czarny świeżo mielony, 500 g cebuli czerwonej, 200 ml soku z czarnej porzeczki, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 2 goździki, tłuszcz do duszenia ( u mnie gęsi), 1 łyżka miodu, sól świeża, chrupiąca bagietka. 2 figi, rukola, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć rozgniecionymi przyprawami. Włożyć do naczynia(...)Włączyć grzanie na 100 stopni, a następnie zmniejszyć do 90 stopni. Piec 6-7 godzin. Cebulę pokroić w półplasterki. Dusić na tłuszczu około 10 minut, wlać sok z czarnej porzeczki i wino, dodać rozgniecione goździki. Dusić jeszcze około 15 minut. Doprawić do smaku miodem i solą. Bagietkę pokroić na kawałki, każdy przekroić wzdłuż na pół. Kaczkę wyjąć z piekarnika. Mięso
królestwo garówKochani! Dzisiejszy wypiek wymaga cierpliwości, wytrwałości i tylko tylu jajek, ile podano w przepisie. Nadmiar jajek w zasięgu ręki jest niebezpieczny, kiedy robi się ciasto
Kuchnia smakówcukru cukier waniliowy nadzienie owocowe 1 szkl wina Monte Santi (Oryginal Flawour) 2 szkl wody 4 łyżki cukru 1 łyzka soku z cytryny 1 litr owoców (porzeczki białe, czerwone, agrest , truskawki) 5-6 łyżeczek żelatyny Najpierw pieczemy ciasto. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, ubijamy ok 5 min, dodajemy żółtka i mąkę. Rozkładamy
Gotowanie jest łatweUwielbiam lato, świeże owoce, te smaki, desery, ciasta z nich...Gdy mam ochotę na lekki deser zazwyczaj jest to jogurt, ciasteczka zbożowe i owoce. Zapraszam na
Ana Mari's worldSezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldNa szybki deser proponuję domowy kisiel porzeczkowy. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNa szybki deser proponuję domowy kisiel porzeczkowy. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku