przypadku do duzego naczynia grilla z kopula , ktora to kopula sprawia, ze gotujemy tak na prawde na parze- rownie dobrze mozemy pokroic ziemniaki i uzyc naczyn ktore do tej pory uzywalismy i zapiekac albo na gazie albo w piekarniku . Na ziemniaki ukladamy pokrojona "byle jak" kapuste - ona to sprawi ze wytworzy sie wilgoc pod przykryciem miedzy ziemniakami a miesem. Ukladamy
Z Kuchni Do Kuchninastepnie skruszyc kwiatuszki i poprzebierac z malutkich galazek :-) Warto uzywac oregano...Oregano kojarzy się przede wszystkim z aromatyczną przyprawą kuchni śródziemnomorskiej. Mało kto zna jego prozdrowotne oddziaływanie na organizm. Pora nadrobić zaległości – nie bez przyczyny przecież oregano nazywane jest naturalnym antybiotykiem (jest bezpieczne i nie wywołuje skutków ubocznych). Na zdrowotnych właściwościach oregano (zwanego również lebiodką pospolitą lub dzikim majerankiem) poznali
Z Kuchni Do Kuchnilepszy zdecydowanie lepszy smak. Dwa razy rozpuściłam proszek w wodzie lekko gazowanej i..powiem Wam , że całkiem fajnie smakuje. Get Slim DayTime wpadł w moje ręce w idealnej porze roku! Kiedy zaczynamy więcej jeść w przypływie wiosennej euforii...i kiedy zaczynają się imprezy okolicznościowe w naszych rodzinach. Mnie pomógł..pomoże i Wam. W skład suplementu wchodzą perełki takie jak zielona
Z Kuchni Do Kuchniminut. Mnie troszke ciasta zostało zrobiłam z tego samego ciasta ale już bez ziarenek takie niby muffiny...efekt taki, że dalam muffiny do ostygnięcia, a kiedy przyszła pora na sesję zdjęciową owych.... już nie było ! Smacznego ! Jeśli potrzebujesz ziarenek prażonych, najwyższej jakości i w każdej ilości to zadzwoń pod nr.tel. +48 733 926 555 lub napisz przez FB ZIARENKOWO KLIK
Z Kuchni Do Kuchniprzeciwutleniaczy, które pomagają chronić organizm przed wolnymi rodnikami. Obecne w niej flawonoidy łagodzą stres, działają relaksująco i odprężająco. Herbata Rooibos nie zawiera kofeiny, dlatego można ją pić o dowolnej porze dnia. Ja podaję ją również dzieciom. Doskonale usuwa nadmiar wody z organizmu, działa lekko moczopędnie, oczyszcza nasz organizm z toksyn. Z pozoru identycznie ywglądające herbatki, są tak naprawdę różne
Z Kuchni Do KuchniPoczekać aż się rozpuści, energicznie potrząsając patelnią. Włosi jedzą gnocchi z salsą pomidorową..ale to troszkę bardziej skomplikowane..ja zrobiłam coś podobnego..ale po naszemu ...Na gnocchi też pora przyjdzie! Kopytka, które zostaną na drugi dzień możecie..śmiało zapiec, albo w foremce do pieczenia- ja ją nazywam indywidualnej- gdyż to jedna duża porcja. Nalejcie salsy pomidorowej, włóżcie kopytka, dodajcie kawały
Z Kuchni Do Kuchniodżywianie wzrasta wraz z wiekiem. Polsoja działa od 1993 roku. Jako pierwsza w Polsce firma, rozpoczęła produkcję tofu i była jednym z pierwszych popularyzatorów żywności sojowej. Od tej pory Polsoja stale rozwija gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślinnych, niemodyfikowanych genetycznie. Obecnie w ofercie Polsoja znajduje się 20 propozycji m.in. parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty
Z Kuchni Do Kuchnipożarami. Górska pustynia. W oddali widać dymiącą Etnę. Gdzie ta kobiecina mnie wywozi. Głusza jakaś. Ale zza wijących się wszędobylsko , ręcznie układanych murków,pod którymi- jako ciekawostkę zapodam- w porze deszczowej można znalezć żyłę złota- ślimaki ! Jak się po nie jezdzi nocą, po ciemku, można dostać w tyłek dubeltówką strzelającą śrutem bądz solą. Nie wolno rozbierać murów, przewracać w poszukiwaniu
Z Kuchni Do Kuchniinnych takich jakby kaloryczniejszych dań..to na swoje usprawiedliwienie wzięłam tę rybę..i poleciałam, daleko, daleko... Pomogła mi w tym brytfanna Florina, do zadań specjalnych. Jedyna ,która do tej pory nie przyżeliła mi potrawy i mogłam ją śmiało zostawić bez opieki nawet na kilka godzin, bez obaw, że coś się tam będzie działo... Toscana -to żadna tajemnica , można o niej
Z Kuchni Do Kuchnijadłam. Niebo w gębie. Składniki (jeśli nie używamy warzyw i mięsa z rosołu, należy wszystkie składniki ugotować w wodzie do miękkości): 2 spore marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera por nać pietruszki mięso z szyjki indyka mięso z trzech udek kurczaka oraz dwóch skrzydełek cebula 5 suszonych podgrzybków kminek sól pieprz Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia
Mango Papajazwykle o tej porze roku mój entuzjazm do ćwiczeń, zdrowego odżywiania i wszelako pojętej aktywności wykraczającej poza ramy otworzenia szafki z czekoladą maleje z każdym dniem. Postanowiłam jednak powalczyć trochę z losem, żeby nie było, że poddaję się tak łatwo. Zamiast tradycyjnych słodkości proponuję więc owsiankę w nieco innej niż tradycyjna formie - upieczoną! Składniki (6 sporych kokilek): szklanka płatków
sama złodyczzawsze w lodówce, jabłka i gruszki również. Zawsze z tych składników można przygotować wspaniały i efektownie wyglądający deser- gruszki w cieście francuskim. Te gruszki można również podać na śniadanie. Pora przełamać monotonię i przegonić nudną kanapkę z naszej kuchni. Przepis przygotowałam specjalnie na konkurs Dżem dobry, pobudka. Przygotujcie te Gruszki w cieście francuskim z dżemem malinowym do porannej śniadaniowej kawy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępierwsze kroki i choć wiem, że do perfekcji mi jeszcze daleko to już teraz potrafię samodzielnie wytworzyć coś innego, odmiennego. Sushi, którego nie miałam okazji jeszcze jeść.Do tej pory uważałam, że moje sushi nie nadaje się na bloga- daleko mu do ideału. Jednak jeśli mamy się czegoś uczyć to po co pokazywać innym tylko tą perfekcyjną stronę. Pragnę pokazać
Mango PapajaDzisiejsze babeczki mogę śmiało zaliczyć to tych z serii jesienne. Takich iście jesiennych wypieków będzie zdecydowanie więcej na blogu. Pora roku zobowiązuje a i we mnie wstąpił smakowo jesienny klimat. Babeczki są mocno kawowe, z chrupiącymi orzechami w środku i ozdobione prostym kremem na bazie serka mascarpone, z wyczuwalną nutką kawy. Warte uwagi i tym samym przygotowania. Bardzo polecam. Składniki
Made By Mom And SonDziś, w ten uroczy, choć chłodny, ale słoneczny dzień chciałybyśmy zaprosić Was na bardzo przyjemną propozycję obiadową. Dawno nie serwowałyśmy tutaj dań typowo mięsnych, ale jesień to bardzo dobra pora roku, by to nadrobić. Dlatego nadrabianie zaległości rozpoczynamy dziś od polędwiczek wieprzowych w sosie czekoladowo - winnym! O tak, doskonale wiemy, że ta propozycja nie jest taka typowa
Symfonia Smaków