sernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej(...)lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym
Oryginalny smakSkładniki serek homogenizowany, 500g cukier puder, 1/2 szklanki jajka, 2 sztuki mąka ziemniaczana, 3 łyżki kopiaste mleko, 1/4 szklanki aromat pomarańczowy Przygotowanie Serek, cukier i jajka
Gotowanie moimi oczamiNigdy nie przepadałam za cytrynowymi czy pomarańczowymi aromatami w ciastach, teraz wiem gdzie popełniałam błąd, dawałam sztuczne aromaty, tym razem wykorzystałam świeżą cytrynę ;) Dziś wracam do
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćskładniki * 8 jajek * 1 szklanka cukru pudru * 3 kubki jogurtu greckiego (3 x 400 g) * 3 budynie śmietankowe * aromat pomarańczowy lub inny ulubiony * biszkopty podłużne polewa
Mix smakustrasznie zimno i naszło mnie tak na serniczek na zimno;) 1 kg sera w wiaderku 2 galaretki cytrynowe (rozpuszczamy w 3 szklankach wody) 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 1 szklanka cukru 0,5 l śmietany 30% lub 36% 1 opakowanie biszkoptów DODATKOWO: 1 lub 2 galaretki na górę rozpuszczona 1 w 1,5 szkl. wody) Ser mieszamy z cukrem(...)mogą zastygnąć muszą być lejące) oraz aromat. Chwilkę mieszamy do połączenia się składników. Biszkopty wykładamy na blaszkę i wylewamy na nie masę. Na górę rozrabiamy dodatkową galaretkę. SMACZNEGO:) Sernik na zimno
Moje Słodkie PiekiełkoTen weekend był dość pracowity. Dużo siedziałam w kuchni. Ale są też niezłe efekty. Między innymi ta oto wspaniała szarlotka. Mój mąż zajadał ją na ciepło
moj przepis namojprzepisna.pl | Dżem rabarbarowo-pomarańczowy Nawet się nie spodziewacie, że z takiego zwykłego rabarbaru można wyczarować tak wspaniałe przetwory na zimę. Jeżeli macie jeszcze rabarbar w ogrodzie
moj przepis naSernik ten należy do tych "ciężkich" i jest bardzo smaczny. Idealny do herbatki czy kawy. Ja jako wielbicielka wszystkich serników mogę Wam powiedzieć, że jest rewelacyjny w smaku. Mleczko skondensowane nadaje mu zupełnie inny smak, Świetnie się kroi i z podanego przepisu wychodzi nam cała duża blacha wspaniałego ciasta. 1 kg sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 6 jajek(...)masła 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej Ser ucierać z cukrem dodając stopniowo po jednym jajku. Masło roztopić i wystudzone wlać do sera. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę i zmiksować, a następnie wlać mleko skondensowane zmiksować do połączenia składników
O kuchni z uczuciemPrawdopodobnie jeden z najlepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku. Ciasto jest cudownie kremowe aż nie chce się przestać jeść. Nie będę tym razem zamieszczała tu przepisu, ale wstawiam link http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/sernik_krolewski/przepis.html Zamiast marmolady pomarańczowej użyłam dżemu porzeczkowego. Oczywiście w mojej wersji nie było mowy o rodzynkach ;) Myślę, że jeszcze kiedyś wrócę
Emskie Smakijajek 3 - 4 łyżki likieru pomarańczowego np. Cointreau lub 5 łyżek soku z pomarańczy 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 szklanki śmietanki kremowej 36% Składniki na masę makową: 250 g gotowej masy makowej Helio około 120 g bakalii: figi, suszone śliwki, orzechy, rodzynki, żurawina, migdały, skórka pomarańczowa (wszystkich bakalii ma być w sumie(...)włożyć ser, maizenę i skórkę pomarańczową. Ucierać przez około 2 - 3 minuty na niskich obrotach miksera, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na małych obrotach (starając się nie napowietrzać masy przez zbyt szybkie i długie miksowanie). Wbijać kolejno jajka miksując krótko po każdym dodanym jajku. Na koniec wymieszać z likierem pomarańczowym, ekstraktem z wanilii i śmietanką
Moje domowe kucharzenieSernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki(...)Następnie wylać przygotowaną masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut 4. białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na gorący upieczony sernik i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika
Darcia w kuchnitylko wyszłam z domu. Mało zawału nie dostałam gdy wróciłam i zobaczyłam nadkrojony jeszcze ciepły sernik, bo zawsze studzę do następnego dnia żeby dobrze stężał. No ale z sernikami to u nas jest tak zawsze, że jakby mogli, to jedliby prosto z piekarnika. *foremka 23*28 cm (lub większa) Składniki: na ciasto: 150 g mąki pszennej(...)pieczenia na masę serową: 1 kg sera 7 jajek 50 g masła 150 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 2 łyżki kwaśnej śmietany 100 g skórki pomarańczowej 100 g suszonej żurawiny 100 g rodzynek Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Dodać pozostałe składniki spodu i zagnieść elastyczne ciasto. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Ciasto rozwałkować
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka Składniki na ciasto, blaszka 25x35 cm: 400 g mąki pszennej 200 g margaryny lub masła 200 g cukru 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Składniki na masę serową: 1 kg białego sera 4 żółtka 120 g masła 350 g cukru pudru 3 duże łyżki mąki ziemniaczanej około 1/3 szklanki mleka aromat pomarańczowy(...)pozostanie wilgotne. Wierzch można polać polewą czekoladową. Po przepisy na doskonałe podkarpackie ciasta (czy raczej placki, bo tak się u nas mówi), w tym różne rodzaje serników, zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA Sernik biały Sernik krośnieński Sernik przekładany Sernik szachownica
Trzeci talerz