pomarańczowy sernik - 500 przepisów (strona:19/34)

Sernik na herbatnikach kakaowych 100

biały z wiaderka - 1 kg herbatniki kakaowe - 200 g budynie waniliowe - 2 op cukier waniliowy - 1 op jajka - 7  szt cukier - 3/4 szkl rodzynki - 10 dag skórka kandyzowana pomarańczowa - 10 dag Cukier puder Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem  i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy po łyżce ser biały z wiaderka(...)Dużą blachę wykładamy papierem  do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Camilla w kuchni
Grande Grill - Steak house w Krakowie 220

brzmi bardzo zachęcająco - np. grillowane krewetki z młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach chyba nawet nie powinniśmy wspominać - sernik amerykański z jagodami i kruszonką, tarta cytrynowa z bezą czy ich własne lody waniliowe

Plate of Joy
Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone 154

jagodami… Taki letni sernik…     Składniki: spód 100g orzechów włoskich 150g ciasteczek pełnoziarnistych 50g masła masa serowa 1kg twarogu półtłustego 250g serka mascarpone 4 łyżki śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru 6 dużych jajek ziarenka z 1/2 laski wanilii skórka otarta z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżeczki esencji pomarańczowej 250g jagód cukier puder(...)wyrównujemy wierzch, posypujemy go obficie jagodami i wkładamy do piekarnika. Początkowo pieczemy ok. 30minut w 170-180C, a następnie zmniejszamy temp. do 160C i w takim cieple pieczemy sernik jeszcze przez 50minut. Studzimy w otwartym piekarniku. Przed podaniem schładzamy. Owocowy wierzch posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Sernik waniliowy z jagodami i mascarpone pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 122

Tort serowo porzeczkowy .     Nagroda to  2 paczki Ziarenek ufundowanych  przez firmę ZIARENKOWO oraz miarki. 2  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Wróblewska i jej Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami .Nagroda to książka Ciasta i desery krok po kroku oraz foremki do ciasteczek . 3  Miejsce zajęła Pani Małgorzata Luty(...)pomarańczowo. Nagroda to Miarki  , Gryczanki  oraz  żel firmy Avon. 6 Miejsce zajęła Pani Marzena Szkodzińska i jej przepyszne ciasto Lion .   Nagroda to Miarki ,  Gryczanki oraz żel firmy Avon . Adresy do wysyłki proszę wysyłać do mnie na pocztę  face book -  Klik Joanna  .   Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik

Sama słodycz i szczypta chili
Tiramisu dyniowe 160

Już niedługo zacznie się sezon pierników, pierniczków i świątecznych wypieków, ale zanim on nadejdzie i mamy jeszcze pękate, pomarańczowe dynie wykorzystajmy te piękne warzywa nie tylko

Bon appetit mon amie
Tradycyjny sernik 124

  Składniki twaróg sernikowy, 1 kg jajka, 8 szt masło, 200g cukier, 1 i 1/2 szkl cukier waniliowy, 1 opak olejek pomarańczowy, kilka kropel owoce kandyzowane

Gotowanie moimi oczami
Sernik na zimno z galaretkami 157

zmielonego 400g serka homogenizowanego 100g cukru pudru 30g żelatyny 0,5 szklanki wrzątku kruche ciastka – do wyłożenia dnia tortownicy 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki jagodowe Dzień wcześniej przygotowujemy galaretkę pomarańczową oraz galaretkę wiśniową. Dwie galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w mniejszej ilości wody ok. 700ml, wlewamy do miseczki i odstawiamy do wystudzenia. Letnią wstawiamy do lodówki na całą(...)serowej. Tylko tyle sera, by zakrył ciastka. Galaretki wyjmujemy z lodówki, wyciągamy z miseczek i kroimy na kawałki. Pokrojone delikatnie mieszamy z resztą masy serowej, całość wylewamy do tortownicy. Sernik wkładamy do lodówki. Dwie galaretki jagodowe rozpuszczamy mniejszej ilości wody (uwaga! galaretki jagodowe mają podaną mniejszą ilość wody na opakowaniu, moje miały 375ml na opakowanie galaretki.) – dwie jagodowe rozpuściłam

Gotowanie i blogowanie
Sernik straciatella z pomarańczami – bez pieczenia 129

stopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Sernik: 1 kg sera twarogowego (z wiaderka) 100 g białej czekolady 200 ml mleka kokosowego 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej czekolady (u mnie mleczna, jakieś 70-80g;) ) 3-4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 pomarańcze 2 galaretki pomarańczowe Herbatniki mielimy na pył. Łączymy z roztopionym, lekko przestudzonym(...)czekoladę, mieszamy łyżką. Przekładamy tak przygotowaną masę serową na herbatnikowy spód. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. Odkładamy do stężenia. Pomarańcze obieramy, kroimy na plastry, układamy na wierzchu sernika. Zalewamy tężejącą galaretką.   Źródło

Smaki Na Talerzu
Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym 131

robić serniki z dobrego, wiejskiego twarogu od sprawdzonego dostawcy. W tym serniku zastosowałam jego dwa rodzaje: tłusty i półtłusty. Sprawdziły się znakomicie. Pożegnajcie lato pysznie. Zachecam! Składniki spód 150g ciasteczek herbatnikowych 5 łyżek herbaty masa serowa 1kg twarogu półtłustego 500g twarogu tłustego 6 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka esencji pomarańczowej skórka otarta(...)Zmiksowaną dobrze masę przełożyć na herbatnikowy spód. Piec przez 10-12min w 200C, a następnie zmniejszyć temp. do 160-170C i piec przez 50-60minut. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. wierzch: masę kajmakową umieścić w rondelku, podgrzać ze śmietanką. Ciepłym kajmakiem udekorować wierzch sernika. Po wystygnięciu masy karmelowej sernik schłodzic w lodówce. sos jeżynowy

Raj dla Podniebienia
sernik z ziemniakami 133

Dodajemy ziemniaki, miksujemy. Dodajemy ser, mąkę ziemniaczaną, ekstrakt pomarańczowy i miksujemy tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dodajemy je do masy serowej o delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy w 160-170 st. C. przez ok. 60-70 min. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, do wystudzenia. Przed

Domowy Smak Jedzenia
Sernik przekładany – kuchnia podkarpacka 678

typowej wielkości blaszki. Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm (najlepiej użyć blaszki z wysokim, pionowym rantem): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1szklanka cukru 1łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1120 g białego, zmielonego sera 260 g cukru 260 g masła (lub margaryny) 9 jajek 1 budyń śmietankowy olejek pomarańczowy (kilka kropli) Polewa(...)stopni C. Kiedy biszkopt wystygnie przecinamy go poziomo na 2 blaty. Przygotowanie warstwy serowej: Masło (lub margarynę) ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno żółtka, zmielony ser, olejek pomarańczowy i budyń. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z resztą masy. Przygotowanie polewy: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy pozostałe składniki i zagotowujemy bez przerwy mieszając. Kiedy zacznie lekko gęstnieć polewa jest gotowa. Ciasto

Trzeci talerz
Sernik (z wiaderka) na kruchym spodzie z polewą czekoladową 599

który zasmakuje niejednemu łasuchowi ;) Serdecznie zapraszam! Sernik z wiaderka na kruchym spodzie z polewą czekoladową  ciasto: 200g mąki 100g cukru 125g masła 1 jajko 0.5 opakowania proszku do pieczenia ser: 1 kg sera (użyłam wiaderko z biedronki) 5 jajek 1 szklanka (niepełna) cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ kostki masła pół aromatu pomarańczowego polewa: pół tabliczki mlecznej czekolady(...)delikatnie szpatułką mąkę a następnie ubite białka. Całość delikatnie połączyć do uzyskania jednolitej masy, przelać na upieczone ciasto i do piekarnika na kolejne 45-50 minut 180 °C. Zostawić sernik w wyłączonym piekarniku przez 20 minut. Później wyjąc i studzić na kratce. Przygotować polewę. Wszystkie składniki, rozpuścić i ładnie połączyć. Lekko przestudzić a następnie polać środek ciasta lekko rozprowadzając

Tagebuch po polsku
Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko 158

sernik Pascha, który smakiem nie odbiega od tradycyjnej wielkanocnej paschy. Ciasto jest delikatne i kremowe, wypełnione po brzegi wspaniałymi bakaliami, które idealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej(...)lodówki. W tym czasie zabieramy się za robienie polewy. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z mlekiem. Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Jogurtowiec z galaretkami 112

ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą → Gerbera 3D w galaretce na spodzie z serka z wanilią → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak
Mini serniczki 129

Składniki serek homogenizowany, 500g cukier puder, 1/2 szklanki jajka, 2 sztuki mąka ziemniaczana, 3 łyżki kopiaste mleko, 1/4 szklanki aromat pomarańczowy Przygotowanie Serek, cukier i jajka

Gotowanie moimi oczami
Serniczek cytrynowy na śniadanie ;) 140

Nigdy nie przepadałam za cytrynowymi czy pomarańczowymi aromatami w ciastach, teraz wiem gdzie popełniałam błąd, dawałam sztuczne aromaty, tym razem wykorzystałam świeżą cytrynę ;) Dziś wracam do

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość