pomarańcze - 5663 przepisów (strona:253/378)

Kolorowy przekładaniec -ciasto z olejem rzepakowym 161

ciut barwnika, ale pomarańczowego..potem problem z galaretkami...miało też być całkiem inaczej...ale cóż ...i tak ciasto było pyszne..do ciasta można wykorzystać różne owoce...ja akurat miałam pomarańcze i niestety mrożone porzeczki..Do ciasta użyłam oleju  rzepakowego, który  jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni. 6 jajek

Moje domowe kucharzenie
Grillowana kanapka 156

chleba tostowego z ziarnami 1 plaster bekonu klasycznego 1 łyżka roszponki 4 plastry mozzarelli 1 łyżeczka musztardy dijon 2 łyżeczki oliwy z oliwek Szczypta gałki muszkatołowej Szklanka soku Tymbark Pomarańcza z miąższem 100% Przepis: Kromki chleba od wewnętrznej strony należy posmarować musztardą (15 sekund). Następnie położyć dwa plasterki mozzarelli (20 sekund), plaster bekonu (10 sekund), listki roszponki (które posypujemy szczyptą(...)rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty). Idealnym dodatkiem do takiej kanapki na ciepło, stanowi sok 100% pomarańcza z miąższem Tymbarku.  Taki zestaw robi się szybko (w mniej niż 10 minut) i jak dla mnie jest to śniadanie idealne (szybkie, na ciepło, smaczne i daje kopa!).  Smacznego

Emcia Pichci
Piernik świąteczny z powidłami śliwkowymi 166

ziemniaczanej 4 jajka 60 g cukru dark muscovado 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Powidła do przełożenia: 400 g powideł śliwkowych 100 g suszonych śliwek otarta skórka z 1/2 pomarańczy 1 laska cynamonu posypka dekoracyjna Ganache czekoladowy: 50 g czekolady (używam pół na pół mlecznej i gorzkiej) 50 g śmietanki 30% 1 łyżeczka masła Przygotowanie: W garnku na małym

Mania Gotowania
Kurczak w sosie pomarańczowy 341

imbiru olej do smażenia (używam arachidowy) ½ papryczki chili 1/2 czerwonej papryki 1/2 marchewki 1/2 bakłażana (opcjonalnie) cebulka dymka do posypania Sos: ½ szklanki soku pomarańczowego (świeżo wyciśniętego) skórka starta z ½ pomarańczy 1 łyżka octu ryżowego 2 łyżki cukry trzcinowego 2 łyżki keczupu 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu chili 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy

Mania Gotowania
Żeberka w sosie barbecue (instruktarz krok po kroku) 280

łyżka keczupu 2 łyżki octu winnego 1 łyżka sosu worcestershire 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki trzcinowego cukru 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki chilli w proszku ¼ łyżeczki wędzonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu 50 ml whiskey lub wódki Przygotowanie: Dzień wcześniej należy przygotować mięso. Ja osobiście

Mania Gotowania
Dietetyczne karmelki z moreli 330

karmelków): 100 g moreli suszonych 50 g migdałów 4 łyżki wiórków kokosowych pół szklanki wody      Morele zalewamy przegotowaną wodą (można też zastąpić sokiem wyciśniętym z pomarańczy) i zostawiamy na co najmniej 3 godziny. Migdały rozdrabniamy na mniejsze kawałeczki, chyba że mamy blender, który sobie poradzi z całymi. Orzechy dodajemy do owoców z wiórkami kokosowymi, miksujemy

sama złodycz
Letnia sałatka z pomidorów 3370

rozkładamy sałatkę do salaterek. Prostota, kolorowa i bardzo smaczna. Inne moje przepisy na proste sałatki: Sałatka z buraka à la caprese Sałatka à la caprese Orzeźwiająca sałatka z pomarańczami Sałatka z jajkiem i pomidorem (sałatka light) Letnia sałatka z pomidorów: The post Letnia sałatka z pomidorów appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GRZANIEC (wino grzane) 154

Mój ulubiony grzaniec (na 2 lampki): - przyprawa do grzanego wina firmy Prymat - owoc jałowca 5sztuk - cynamon - anyż - plasterek pomarańczy - goździki - wino czerwone   Wino wlewamy do rondelka, wsypujemy przyprawy, na bardzo małym ogniu ogrzewamy, wina nie wolno zagotować. Wlewamy do kieliszków, pyszota!   Na jesienne wieczory niezastąpione!!!     pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Sałatka z mango i orzechami brazylijskimi 157

brazylijskich bogate źródło witaminy E, B1, B6 czy kwasu foliowego.  Szczerze polecam! Składniki: - dojrzałe mango - 10 orzechów brazylijskim - posiekane - ogórek zielony - pomidor malinowy - awokado dojrzałe - sok z 1/2 pomarańczy - do smaku szczypta soli Smacznego! Akcja kulinarna

SMYKWKUCHNI
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 182

ogórek, 1/2 pomidora Dzień 4 - jajecznica z 1 jajka robiona na parze z dymką, 2 wafle ryżowe  - kawa z mlekiem, jabłko - szaszłyki z kurczakiem (przepis na blogu) - duży pomarańcz - kromka chleba z dynią, 1/4 makreli Dzień 5 - 2 kromki chleba słonecznikowego, jajko na twardo, plaster polędwicy wędzonej, herbata zielona - warzywa z kaszą po chińsku (przepis na blogu) - owsianka

SMYKWKUCHNI
SUSHI Z GRILLA? Łosoś norweski w roli głównej... 201

ananasa - 1 awokado - serek śmietankowy - majonez - sos sojowy - sos słodko-ostry chiński - ocet ryżowy, sól, cukier (do ryżu) - 1 łyżeczka curry - ciemny słodki ocet ryżowy ( w składzie ma nutę pomarańczy i goździka) - 4-5 arkuszy norii Wykonanie: Przed rozpaleniem grilla musimy jedynie przygotować ryż, należy go ugotować według przepisu na opakowaniu. Oczywiście przed ugotowaniem, ryż płukamy w letniej wodzie

SMYKWKUCHNI
Co należy jeść w upalne dni? 545

zwykle unikamy wody i żywności w których najwięcej się jej znajduje. Woli zajadać się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede wszystkim owocowe i warzywne koktajle, które dostarczają nam maksymalne

Truskawkowa Fiesta
Cytrusowe Smoothie z Chia 178

pisania składników, a Wy w tym czasie róbcie listę zakupów :) Składniki na 2 duże szklanki: 1 duża łyżka nasion Chia Skworcu 1/2 melona żółtego 1/4 świeżego ananasa 1 pomarańcza 1/2 grejpfruta kilka kostek lodu 1/2 szklanki wody   Wykonanie: Nasiona Chia zalewamy przegotowaną bądź niegazowaną mineralną wodą i odstawiamy na ok. godzinę do napęcznienia. Owoce obieramy i kroimy w kostkę(...)pomarańcza i grejpfruta usuwamy błonki. Owoce i lód wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy pulpę owocową do miseczki, wlewamy napęczniałe nasiona i mieszamy łyżką. Gotowe smoothie przelewamy do szklanek i delektujemy się mega orzeźwiającym smakiem. Na zdrowie Kochani! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kulinarne podróże 226

Smażone kalmary Chutney mango Ćevapčići Leczo Jagnięcina duszona w winie z figami Dżem z fig i pomarańczy Risotto ze szpinakiem i kurczakiem Morskie robale z makaronem Quesadillas Tortilla z kurczakiem i mango Tiroler Gröstl Sushi Smażone kalmary Mule Sajgonki Zupa orientalna

Gotuj z Misiem
Dżem z fig 113

pryskane to lepiej skórkę obrać (jest bardzo gorzka). Gotujemy jeszcze kilka minut. Gorący „dżemsfig” wkładamy do słoików i mocno zakręcamy.  Warto spróbować także dżemu z fig i pomarańczy:  klik Na deser jeszcze dwa zdjęcia zrobione z tarasu

Gotuj z Misiem