pomarańcze - 5663 przepisów (strona:257/378)

Impuls chwili. DAKTYLE W CZERWONYM WINIE. 167

wiele lepiej. DAKTYLE W CZERWONYM WINIE /autorski;/  dla 1 osoby szklanka czerwonego wytrawnego wina 5-6 świeżych daktyli 1 laska cynamonu 1 gwiadka anyżu sok z 1/2 pomarańczy 2 goździki po szczypcie mielonego  imbiru i kardamonu  Wino wlałam na małą patelnię, dodałam wszystkie przyprawy i zagotowałam.  Gotowałam, aż wino w połowie się zredukowało. Następnie dodałam

W kuchni Karmel-itki
KULINARNE WYZWANIA FAIRY z Grzegorzem Łapanowskim, 14.06.2013, Warszawa. 171

Warszawa... W każdym razie byli: Ms.&Mrs. Sandman , Pyza , Ola z bloga 2 Smaki , blogerka z Najsmaczniejsze.pl , Madame Edith , Chilli Bite , Kuchenne Czary Mary , Kulinarna Pasja Hani-Kasi , Pomarańcza i Imbir , Biedronka w kuchn i, Królestwo Garów ... itd., w sumie piętnaście osób. Miło znów spotkać znajomych, jak i poznać nowe twarze zza szklanego ekranu. Na początku zapoznali się wszyscy(...)OCTEM BALSAMICZNYM GYU TATAKI - CARPACCIO PO JAPOŃSKU  (z wieprzowiny) fot. Madame Edith SZPARAGI Z POMIDORKAMI CHERRY I KOPREM WŁOSKIM KACZKA Z OWOCAMI  (ananasem karmelizowanym oraz świeżym i pomarańczą,  z konfiturą z botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ SANDACZ Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ NA PUREE Z KALAFIORA OŚMIORNICE W SALSIE Z PALONYCH

W kuchni Karmel-itki
EKSPRESOWE PIERNICZKI DLA SPÓŹNIALSKICH. 587

szlify. Wyprasowany biały obrus na stole, pod nim pachnące sianko. Opłatki kupione, wszystko przygotowane. Choinka piękna, elegancka, stoi w centralnym miejscu. Pyszni się swoim wyglądem, odziana w aromatyczne plastry pomarańczy, chrupiące pierniczki, brzęczące dzwoneczki i pachnące laski cynamonu na wstążeczce. Jednak czasem o czymś się zapomni. Na przykład o piernikach. I co wtedy? EKSPRESOWE PIERNICZKI DLA SPÓŹNIALSKICH. / źródło: magazyn

W kuchni Karmel-itki
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 180

250g mąki 135g (nieco więcej niż połowa kostki) miękkiego masła szklanka cukru 1 jajko 1 żółtko łyżeczka proszku do pieczenia krem: 1,5 szklanki soku pomarańczowego (z 8-10 pomarańczy) 2 opakowania budyniu waniliowego (w proszku)* 200 ml kremówki 3 jajka 1 żółtko szklanka cukru Z przesianej mąki, masła, cukru, proszku do pieczenia,żółtka i jednego jajka szybko zagniatam

W kuchni Karmel-itki
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 165

musu na pomarańczowym puree z kruszonką . Gdy zatopiłam widelczyk w kremowej konsystencji musu wiedziałam, że będzie wspaniały. I nie pomyliłam się. Delikatny, nie za słodki, świetnie łączący się z pomarańczami. Aż chciało się wołać "więcej!", "więcej!". Wieczór zdecydowanie udany. Oprócz obezwładniającego jedzenia, pełne zaangażowania i pasji rozmowy, poczynając od kulinariów, przez fotografię, kończąc na muzyce. Pierwszorzędna atmosfera, jaka wytworzyła

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 159

zupa z podkarpackich kurek - schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym - bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedziela Czas w drogę! Po śniadaniu wyruszyliśmy dość wcześnie, aby jak najprędzej znaleźć się w domu.. Niestety trzeba wrócić do normalności i codzienności

W kuchni Karmel-itki
Sałatka "Wiosna na talerzu" 160

zjedzeniu dowiedział się, że zjadł szpinak - śmiechu było co nie miara.    Składniki: 2 garście świeżego szpinaku 1 garść rukoli 1/4 kostki sera feta 1 awokado 1 pomarańcza lub grejpfrut 1 garstka łuskanego słonecznika 9 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki octu winnego pieprz sól (ja użyłam czarną sól z Cypru w płatkach) Wykonanie: Oczyszczony wcześniej szpinak i rukolę(...)układamy na dnie miski lub talerza. Na nim pokrojone wzdłuż awokado, pokrojoną w plastry pomarańczę, pokruszoną w palcach fetę. Całość posypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Oliwę ubijamy z octem, pieprzem i solą. Polewamy sałatkę.  SMACZNEGO :) OPCJONALNIE: 1 filet z kurczaka - nacieramy oliwą z oliwek z kostką rosołową, smażymy, kroimy na plasterki 1 bagietka z czosnkiem lub z ziołami

Blondynka Gotuje
Szybkie Ciasto z Agrestem i Migdałami 151

miękkiej margaryny Kasia 150 g drobnego cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z jednej cytryny lub pomarańczy 3 łyżki bułki tartej (z małą górką) 500 g agrestu 3 łyżki cukru trzcinowego   Wykonanie: M argarynę utrzeć z cukrem do białości. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku

Blondynka Gotuje
Cytrusowa Herbata z Nuta Cynamonu 138

oknem szaro,ponuro i zimno, a ja otulona otulona kocykiem popijam sobie taką herbatkę. Pięknie pachnie, super smakuje i przy okazji picia można zjadać pływające kawałki pomarańczy. Humor od razu się poprawia! Mało tego do tej herbaty przekonał się mój syn, więc razem ja popijamy w jesienne wieczory. Składniki na dwa kubki: 500 ml wrzącej wody czarna herbata

Blondynka Gotuje
Gunpowder Goji 143

sobie jakość i w tym przypadku jestem zadowolona. Ps. Bardzo żałuję, że nie mogę Wam przesłać zapachu tej herbaty :( Pachnie cudnie! Skład: zielona herbata Gunpowder suszone jagody Goji skórka pomarańczy liście aloesu kawałki korzenia żeń-szeń Jak parzyć: Liście zaparzamy trzykrotnie zagotowaną wodą o temperaturze ok. 70-80 stopni (czyli woda 3 - 5 minut od momentu zagotowania się wody

Blondynka Gotuje
Spirulinowe Fresh Smoothie 180

mleka, coś świeżego na poranek, południe, upały, na dobry nastrój. Jak dla mnie wyszedł piękny limonkowy kolor. LOVE IT!  Miłego Dnia Kochani :) Składniki na 1 szklankę: 1 pomarańcza - koniecznie pozbawiona błonek!!! 5 kostek lodu 1 garstka liści szpinaku świeżego ( u mnie tego z balkonu:)) 1 garstka liści świeżej mięty pomarańczowej (jest delikatniejsza od pieprzowej 1/2 łyżeczki spiruliny sproszkowanej Skworcu(...)Wykonanie: Prościej się już nie da! Miętę i szpinak myjemy i osuszamy w ręczniku papierowym. Pomarańcza obieramy ze skórki, usuwamy błonki. Wszystkie składniki wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy wszystko dokładnie. Na koniec partiami dodajemy sproszkowaną spirulinę i ponownie blendujemy.  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Rolada pomarańczowa 252

spotkaniom ze znajomymi więc i żadne ciasto do kawy nie było potrzebne.... Ale rolada z kremem chodziła za mną od dawna. Chodziła aż wychodziła a ponieważ mamy sezon na pomarańcze to wykorzystałam właśnie te pachnące i pyszne owoce. Mam nadzieję, że pomysł Wam się spodoba i chociaż lista opis przygotowania jest długi to zapewniam, że całość wcale nie jest

Smaczna Pyza
Walentynki u Pyzy 205

kremem malinowym   Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową  Krewetki z pomarańczami Wieprzowina pomidorowo jarzynowa Polędwiczki w sosie różanym Serca śniadaniowe Pizza z żurawiną i serem pleśniowym Sałatka z figami i kurczakiem Bułeczki różyczki Zupa pomidorowa z pieczoną papryką

Smaczna Pyza
Makaroniki 146

białek, które bardzo często pozostają nam po innych wypiekach. Składniki: - 25 dag łuskanych orzechów włoskich - 4 białka - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyzeczki zmielonych goździków - skórka otarta z pomarańczy - 25 dag cukru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier zmieszany z przyprawami (skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami)po czym dodajemy zmielone orzechy. Na wyłożoną pergaminem

Zainspirowana w kuchni
Pudding pomarańczowy 149

masła - 150 g cukru - 1 słoiczek dżemu pomarańczowego - 225 g mąki pszennej - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 jajka - otarta skórka i sok z 1 pomarańczy Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz dżemu miksujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 C przez 35 minut. Po tym czasie wyciągamy i wierzch smarujemy dżemem, wsadzamy jeszcze

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania