Czekoladowy "budyń" jaglano-owsiany z pomarańczą(na dnie też), prażonymi migdałami i startą czekoladą inspiracja Zmęczona. Śpiąca. I z bolącym gardłem. Jeszcze 4 dni szkoły. I jakieś 249802 sprawdzianów przede mną. Bywa, ale potem jaka ulga :3 Ostatnio jakoś się stęskniłam za takimi miseczkowatymi śniadaniami, do głowy mi nagle jakieś 1000 pomysłów na nie przyszło. I jakoś
More food, love and dreamsPost Pomarańczowe ciasteczka bałwanki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemnie. Dziś bardzo lekka wersja - serek wiejski z granulowanym błonnikiem o smaku jabłkowym, sezamem i pszczelim pyłkiem. Do tego szczypta cynamonu i świeże owoce - w tym przypadku pomarańcza i kiwi :) Dodatkowo filiżanka ulubionej herbaty i mamy idealny początek dnia
Sajkofanka smakuŚwięta wielkanocne się zbliżają wielkimi krokami, a wtedy na stolach królują przeróżne babki. Moja propozycja na ten czas to babka czekoladowa pachnąca pomarańczą. Pyszne, delikatna i wilgotna. W datku jest prosta i szybka w wykonaniu. Babka czekoladowa to jest to czego nie może zabraknąć tej Wielkanocy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkochani! Dzisiaj ze zdjęcia spogląda na Was sycylijskie słońce, czujecie jego ciepło? :) Oba składniki pysznej sałatki pochodzą z Sycylii i przyjechały do Polski kilka dni temu. Fenkuł i pomarańcza Tarocco. Fenkuł, czyli po prostu koper włoski. Wydaje mi się, że koper włoski nie jest doceniany w naszych kuchniach... Nie widuję często przepisów z jego użyciem. Nie wiecie co tracicie :) Chociaż
Pora coś zjeśćDomu Oliwnego – 2-3 łyżki Miód – 1-2 łyżki Sok z cytryny Sól Pieprz świeżo zmielony Dom Oliwny, do już fantastycznych smaków oliwy z oliwek z Pomarańczą i Cytryną, może warto pomyśleć o Ananasie ❓😊 Jeśli mamy już składniki, Czyszczenie lodówki, czas zacząć Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej dwie łyżki oliwy z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego
RafalCookprocesu i wkrótce stanie się to twoim nawykiem. 3. Zwróć uwagę na kolory Być może zauważyłeś, że McDonald’s używa koloru czerwonego i żółtego. Te kolory, wraz z pomarańczą, wywołują głód. Stąd powód, dla którego większość restauracji woli mieć te kolory w swoim schemacie wystroju. Upewnij się, że miejsce do jedzenia jest pozbawione powyższych kolorów. Co więcej, używane sztućce
ProstePesto.plocenić. Jak dla mnie, Zielony DETOX, to zdecydowani hit ostatnich dni! KOKTAJL Z NATKI PIETRUSZKI, KIWI I SOKU POMARAŃCZOWEGO Składniki: * 2 duże kiwi * pęk natki pietruszki * 2 duże pomarancze/ 200ml soku pomarańczowego * 1 mały banan * 2 łyżeczki jogurtu naturalnego * 2-3 kostki lodu Przygotowanie: 1. Pomarańcze wyciskamy, lub możemy użyć gotowego soku 100% 2. Kiwi obieramy, a natkę siekamy
FITBUuKplanowałam i w dodatku wychodzi pyszne :) Składniki: marchew starta pół szklanki jabłka 2 szt migdały mielone 1 szklanka żurawina suszona 2 garście Kłos-Pol skórka kandyzowana z pomarańcza opakowanie imbir z paczuszki 2 łyżeczki cynamon mielony 2 łyżeczki Kłos Pol błonnik kakaowy 2 łyżki Kłos -Pol ksylitol 1 szklanka mąka pszenna typ 500 Kos- Pol 2 szklanki soda
Różowa kuchniazmienić, a ja będę Wam podpowiadała jakie połączenia są najsmaczniejsze! To co, kto jeszcze dołączy do koktajlowej drużyny? Koktajl owocowo-warzywny Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza 1/4 opakowania kalerosse TM Fit&Easy miód do smaku Przygotowanie: Jogurt przelewamy do blendera kielichowego. Owoce obieramy ze skóry, dzielimy na mniejsze części i wkładamy do blendera
Moja smaczna kuchniaCeviche - surowa ryba poddawana marynacie z cytrusów. Limonka, cytryna lub pomarańcza. Do tego przyprawy, zioła. Jeśli ryba kupiona jest z wiadomego źródła, to spokojnie możecie ceviche zrobić. U mnie z dorsza. Przepyszna zagryzka :) Świetnie nadająca się na Święta Bożego Narodzenia. Sposób marynowania, który przedstawiłam poniżej, powoduje, że ryba zachowuje się tak, jak podczas gotowania - ścina się białko. Składniki
Szczęśliwa kuchniaminuty intensywne, bo na karmel cały czas trzeba mieć oko. Łatwo się przypala, a migdały dosłownie spalone wcale takie dobre nie są. Oczywiście, wariacji jest mnóstwo: z kakao, cynamonem, pomarańczą... Ja zaczęłam od najprostszej, klasycznej wersji, jaką można kupić na ulicach. Moim zdaniem - jest po prostu najlepsza. Skusicie się na taką świąteczną przekąskę? Gwarantuję, że zaskoczycie swoich gości. Palone migdały
Pożeraczka, czyli raz adobrzeniezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki 300 gramów dobrej jakości konfitury o dowolnym smaku (pomarańcza i czekolada brzmi wybornie!) 125 gramów masła 82% 100 gramów gorzkiej czekolady 100 gramów drobnego cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (na polewę czekoladową): 4 łyżki stołowe
Garniec Magalieśredniej wielkości banany 3 łyżki mąki kukurydzianej (80 g) 3 łyżki cukru najlepiej trzcinowego nierafinowanego (70 g) sok z połowy cytryny łyżka lub więcej skórki z cytryny lub pomarańczy (użyłam własnej roboty pomarańczowej kandyzowanej, przepis znajdziecie tu ) cynamon do posypania Przygotowanie: Płat ciasta francuskiego rozwiń, pozbądź się papieru i zawiń ponownie w rulon. Ja jednocześnie odwijałam i zawijałam ciasto. Płat
greenscarfaluzja do tego, że przygotowanie wskazanych smakołyków będzie dziecinnie proste?). W centralnej części znalazła się szklanka wypełniona intensywnie czerwono-pomarańczowym napojem, przywodzącym na myśl landrynki. Wokół ulokowano owoce – truskawki, pomarańcze, grejpfruta i cytrynę. Mniam, na sam widok pociekła mi ślinka! Książka składa się z czterech smakowicie brzmiących działów – koktajli, smoothies, lemoniad oraz mrożonych herbat, kaw i czekolad. Każdy znajdzie więc
Życie zamknięte w smaku