pomarańcze - 5663 przepisów (strona:240/378)

Naleśniki cytrynowe z sicilian lemon curd! Boskie! 160

Przepyszny krem z sycylijskich cytryn. Krem jest boski w smaku. A naleśniki z nim obłędne! SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI LANE: - 3 jajka - 1 szklanka mąki - 0,5 szklanki soku z pomarańczy - 1 łyżka lemon curd - proszek do pieczenia (max. 0,5 łyżeczki) - słodzik lub cukier Za pomocą trzepaczki utrzyj masę. Masa powinna być gęstsza niż na standardowe naleśniki. Masę przelej

SMYKWKUCHNI
Dobradinha czyli specjał kuchnii brazylijskiej 189

oczywiście posypujemy farinhą.  Jeśli mamy ostrą przyprawę (tu odsyłamy do naszego przepisu) również dodajmy kilka kropel. Dobradinha tak jak f eijoada nie jest potrawę lekkostrawną dlatego sok z pomarańczy czy też coca cola wskazane:-) Smacznego

Smaki Brazylii
Fit Woda Cytrusowa 379

korzyści ma również korzyści zdrowotne – dużo witaminki C. Polecam pić mocno schłodzoną, wtedy bardziej woda pobudzi nasz metabolizm. Polecam. Składniki: 1,5 – 2 l niegazowanej wody 2 pomarańcze 2 limonki 2 cytryny 0,5 dużego ogórka Wszystko kroimy w plastry i zalewamy wodą. Woda nabiera smaku po około 5-6 h i wtedy też jest gotowa

Made By Mom And Son
Babka pomarańczowo-kakaowa 151

cukru * 1 duży cukier wanilinowy * 5 jajek * 180 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego * 180 ml oleju * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 1-2 łyżki kakao * starta skórka 1-2 pomarańczy * łyżeczka olejku pomarańczowego Sposób wykonania Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą pianę. Do jajek wlać sok pomarańczowy, olejek i olej i dalej ubijając na najniższych obrotach

Mix smaku
Tort cytrusowy 160

szklanki cukru pudru * 2 łyżki oleju * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 szklanka mąki pszennej masa budyniowa * 1 litr soku pomarańczowego z dodatkiem soku z czerwonych pomarańczy * 3 łyżki cukru * 3 budynie waniliowe * 2 galaretki pomarańczowe * 100 g margaryny krem * 2 kremy waniliowe w proszku * 700 ml mleka * 2 łyżki żelatyny * 2 puszki mandarynek Sposób wykonania

Mix smaku
Wiosenne porządki i niedocenione zboże 130

ostatnio traktowałam. I mam nadzieję, że ten siedmiodniowy program mi w tym pomoże. Znalazłam go   tutaj  i od razu mnie zaintrygował. Dziś zaczynam, właśnie kończę miseczkę świeżych pomarańczy i kawę bez jakichkolwiek dodatków - naprawdę, nie jest taka zła! Jeśli czujecie, że Waszemu brzuchowi również przydałaby się mała, wiosenna make-over, to spróbujcie ze mną i dzielcie się

Gotowanie to kochanie
Kakao,czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka 129

piłam w mojej ulubionej kawiarence.  Mocno kakaowe, z czekoladowym sercem.  Miękkie, duże, pachnące. Okazały się jeszcze lepsze. Są NIE-ZIEM-SKIE! Czekolada i kokos to dwie połówki pomarańczy. Są idealnym połączeniem, jak jabłka i miód karmel, jak kino i popcorn, jak piątek i wino, jak Marcin i komputer ...ja! Po krótkim zastanowieniu, mój luby jest pomarańczką podzieloną

Gotowanie to kochanie
"Drink studentki polonistyki" 215

białego Kubusia (banan-jabłko-brzoskwinia) 100 ml soku pomarańczowego 2-3 kostki lodu Soki mocno schłodzić, wymieszać z wódką, dodać lód. Podawać w wysokiej szklance z rurką i plasterkiem pomarańczy. Brzeg szklanki można zamoczyć w wodzie, a następnie zanurzyć w cukrze

Czerwień i błękit
Śródziemnomorska zupa rybna 176

godzinie dodałam warzywa, gotując jeszcze ok. 20 min. W drugim garnku, na oleju przesmażyłam pokrojone cebule, por, czosnek, majeranek i pokruszone liście laurowe. Starłam skórkę z umytej i wyparzonej pomarańczy. Pokroiłam paprykę i pomidory. Gdy cebula się zeszkliła dodałam skórkę pomarańczową, wino, paprykę i pomidory. Dusiłam pod przykryciem przez 10 minut. Do garnka z warzywami przecedziłam wywar rybny, dodałam

mojewypiekiinietylko
Grillowane faworki drobiowe w marynacie z galaretki malinowej 236

jogurtem i bez) – podajemy do mięsa z grilla…. i nie tylko. Grillowane faworki drobiowe w marynacie z galaretki malinowej podałam z sałatką z ogórka świeżego i pomarańczy . Tyle o przepisie i sposobie wykonania. Teraz coś o samej potrawie. Dzięki marynacie mięso nabrało nowego, malinowo wędzonego smaku. Wyszło ostre, soczyste i bardzo aromatyczne. Wszystkie smaki idealnie ze sobą

mojewypiekiinietylko
Panna Cotta Granatowa 134

deser. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Szykujemy sos. Owoc granatu myjemy i osuszamy. Odcinamy końcówkę i delikatnie nacinamy skórkę, jak przy obieraniu pomarańczy. Lekko ją podważamy i bez problemu wyjmujemy ziarenka. Jest to jeden z prostszych sposobów „wydobywczych”, ale i tak trzeba uważać, bo jednak sok pryska. Przekładamy do rondelka 2/3 ziarenek

mojewypiekiinietylko
Murzynek z ryżem preparowanym 341

ciekawość. Ja już wiem jak wygląda i oczywiście – jak smakuje. Ale zacznę od początku. Już podczas pieczenia ciasto rozsiewa po domu, cudowne zapachy. To właśnie połączenie rumu i pomarańczy (jedno z moich ulubionych) daje taki efekt. Ryż preparowany jest wyczuwalny i widoczny w cieście, które jest wilgotne, puszyste i… właściwie spróbujcie sami. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Murzynek

mojewypiekiinietylko
ZDROWY BATONIK ŚWIĄTECZNY - (Bakaliowiec, keks, blok bakaliowy bez mąki, mleka, masła) 180

mandarynek a te maleństwa zaczarować mogą wypiek tak aby był jeszcze bardziej świąteczny! :) W smaku niczym się nie różnią od świeżych owoców. Są po prostu bajeczne! Jeszcze ten mocno pomarańcz, który wygląda na nas z keksu - BAJKA. Kupić je można tutaj:  KLIK. ZIARENKOWO - "CYNAMONOWY RAJ": " Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy

Wypisz Wymaluj
Schab wieprzowy, puree z batatów i chutney jabłkowy 182

się idealnie :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Akademia Kulinarna . Zapraszam do gotowania! Składniki na 4-5 porcji: 700 g schabu wieprzowego skórka z 1/2 cytryny skórka z 1/2 pomarańczy 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki tymianku sól, pieprz Chutney jabłkowo-śliwkowy: 1 jabłko Champion 1 jabłko Rubinola 50 g śliwek wędzonych 1/2 szklanki octu spirytusowego 1/2 szklanki cukru

My Culinary Art
Nalewka świąteczna finał 133

cóż wszystko kiedyś ma swój kres, tak też stało się z nalewką, której degustacja nastąpiła na święta. wyszła doskonała w smaku i aromacie. Zapach bakalii pomarańczy , cynamonu dopełnił wszystkiego. Na kolejne święta na pewno będzie taka sama. Tutaj  przepis SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy