piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut do suchego patyczka. (ja piekłam 65 ponieważ ciasto moje było bardzo wysokie). Po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą
Walijskie Pichcenieprzyprawami 4. Do naszego sosu dodajemy śmietanę i gotujemy pod przykryciem około 15 min. 5. Wrzucamy cukier i kawę na patelnie i dodajemy ugotowana kaszę. 6. Polewamy kaszę piwem i gotowe teraz czas na ułożenie lasu ogniska z colesławu na to mięsko i polewamy sosem no i podajemy z Piwem oczywiście
pichcisztojogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu dodajemy olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Masę jogurtową wylać na podpieczone kruche ciasto. Piec ok. 60-80 minut w temperaturze 160-170*C. Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3łyżki kakao 3łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia
The Sweet Damselrozsypać jagody. Piec w temperaturze 160*C do suchego patyczka, ok. 70 minut. Ale najlepiej pilnować ciasta, bo wiem z doświadczenia, że każdy piekarnik może piec inaczej J Polewę użyłam tą, co zawsze - uwielbiam ją J 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 1 łyżki kakao 2 łyżki śmietany/jogurtu greckiego W rondelku rozpuścić masło z cukrem, dodać kakao(...)śmietanę. Wymieszać dokładnie do uzyskania kremowej masy. Na polewie poukładać jagody
The Sweet Damselmimo tego, że odpalanie piekarnika w takie dni jest mało przyjemne. Ta drożdżówka rosła tak pięknie, że nawet chciała uciec z formy a właściwie to próbowała wypchnąć z niej polewę. Jednak to właśnie dzięki kremowej polewie, która częściowo wsiąka a częściowo zapieka się na nim, ciasto jest wilgotne i pyszne. A może namówię Was na inne morelowe ciasto? Polecam placek
Smaczna PyzaWiśniówka to zdecydowanie najpopularniejsza nalewka w Polsce. Nic dziwnego. Rozgrzewa zimą - zarówno sama jak i w herbacie i idealnie smakuje zimna w lecie - na ochłodę - lub jako polewa do deserów lodowych. Dobrze zrobiona zachowa wiele wartości odżywczych i witamin i całe bogactwo smaku wiśni
Milion SmakówSkładniki : Ciasto - 2 szklanki mąki pszennej/kukurydzianej - 1 szklanka mleka - 0,5 szkanki wody - 1 jajko Masa - serek waniliowy homogenizowany - 1 banan Polewa - jogurt grecki - gorzka czekolada Przygotowanie : Zmiksować mąke, mleko, wodę i jajko. Usmażyć naleśniki. Pokroić banana w kostkę i wymieszać z serkiem waniliowym. Następnie posmarować naleśniki tak przygotowaną masą. Ubić mikserem jogurt grecki. Stopić w garnku czekoladę (najlepiej
Kuchenne innowacjePrzepyszna o orzechowym smaku polewa do ciast i babek Składniki - 1/4 kostki margaryny - 5 łyżek cukru - 5 łyżek
W królestwie smaków Beatynajszybciej robiąca się polewa o bajecznym smaku Składniki - 1/2 kostki margaryny - 100 g nutella ( dobrej jakości ) Sposób przygotowania 1. - W garnku wymieszać margarynę z nutellą podgrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając aż połączą się składniki
W królestwie smaków Beatymakiem ciasto aż do końca. Pieczemy 55 minut w 170 stopniach. Przygotowanie polewy: Do garnka wkładamy dwie tabliczki czekolady ( 200 g). Dodajemy 3 łyżki napoju sojowego i mieszamy do rozpuszczenia ( na małym palniku ). Migdały prażymy chwilkę na patelni . Dekoracja ciasta: Ostudzone ciasto polewamy czekolada ( ja nakładałam pędzelkiem sylikonowym ). Obsypujemy całe ciasto migdałami prażonymi
Różowa kuchniaDziś zapraszam na słodziutki, lekko kwaskowaty i mocno malinowy sernik na kruchym spodzie z pyszną polewą z jogurtu greckiego :) Z podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 25 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony ' Moje Bistro '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową(...)łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej Składniki na polewę: 250 g jogurtu greckiego + 2 kopiaste łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: maliny, jagody do dekoracji cukier puder do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI *Wszystkie składniki
My Culinary Artmanną. Dodać kokos i jeszcze chwilę gotować.Ostudzić, a następnie utrzeć razem z masłem. Układać w blaszce: blat miodowy masa jabłkowa masa z kokosem blat miodowy polewa
Moje domowe kucharzeniecukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania
Domowy Smak Jedzeniamówi producent : Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała
breakfast of dreamsdusimy wszystko około 4-5 minut - solimy solą morską - podlewamy winem, dusimy do momentu aż cały alkohol wyparuje - oczyszczone muszle układamy w naczyniu żaroodpornym, do każdej muszli wlewamy sos, polewamy obficie - pieczemy 12 minut w rozgrzanym piecu - gotujemy semolinę - Kupiec, w garnku zagotowujemy wodę i mleko, solimy do smaku, dodajemy kaszę mannę. Za pomocą rózgi ciągle mieszając gotujemy(...)kuchennych wycinamy w masie medaliony - na rozgrzanej patelni smażymy na maśle medaliony, tak aby uzyskać piękny złoty kolor Gorące muszle z sosem i małżami podajemy na złotych medalionach. Polewamy obficie sosem. Serwujemy z kieliszkiem schłodzonego cydru np. francuskiego! Życzę prawdziwej uczty smaków! Pozdrawiam ciepło! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Smacznego! ;-) Przepis zgłaszam do konkursu, 3majcie kciuki mocno ;-) Buźka
SMYKWKUCHNI