Dziś zapraszam na słodziutki, lekko kwaskowaty i mocno malinowy sernik na kruchym spodzie z pyszną polewą z jogurtu greckiego :) Z podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 25 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony ' Moje Bistro '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 200 g mąki pszennej 1 żółtko Składniki na masę serową(...)łyżki śmietanki 30% sok z 1/2 cytryny nasionka z 1/2 laski wanilii 4 duże jajka 1 pełna szklanka drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej Składniki na polewę: 250 g jogurtu greckiego + 2 kopiaste łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: maliny, jagody do dekoracji cukier puder do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI *Wszystkie składniki
My Culinary Artmanną. Dodać kokos i jeszcze chwilę gotować.Ostudzić, a następnie utrzeć razem z masłem. Układać w blaszce: blat miodowy masa jabłkowa masa z kokosem blat miodowy polewa
Moje domowe kucharzeniecukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania
Domowy Smak Jedzeniamówi producent : Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała
breakfast of dreamsdusimy wszystko około 4-5 minut - solimy solą morską - podlewamy winem, dusimy do momentu aż cały alkohol wyparuje - oczyszczone muszle układamy w naczyniu żaroodpornym, do każdej muszli wlewamy sos, polewamy obficie - pieczemy 12 minut w rozgrzanym piecu - gotujemy semolinę - Kupiec, w garnku zagotowujemy wodę i mleko, solimy do smaku, dodajemy kaszę mannę. Za pomocą rózgi ciągle mieszając gotujemy(...)kuchennych wycinamy w masie medaliony - na rozgrzanej patelni smażymy na maśle medaliony, tak aby uzyskać piękny złoty kolor Gorące muszle z sosem i małżami podajemy na złotych medalionach. Polewamy obficie sosem. Serwujemy z kieliszkiem schłodzonego cydru np. francuskiego! Życzę prawdziwej uczty smaków! Pozdrawiam ciepło! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Smacznego! ;-) Przepis zgłaszam do konkursu, 3majcie kciuki mocno ;-) Buźka
SMYKWKUCHNIJest niesamowity! Pyszny, czekoladowy, kremowy, o aksamitnej konsystencji, delikatny w smaku, po prostu bajeczny. W sam raz do popołudniowej kawusi, choć równie dobrze sprawdzi się jako polewa do lodów, naleśników lub kawy po Wiedeńsku (oczywiście wszystko to w wersji dla dorosłych). Rozpusta!!! Składniki na likier czekoladowy 1,5 litra mleka 450 g cukru 2 budynie czekoladowe w proszku
Rozpustne gotowanieprzykrywamy je folia aluminiową), dolewamy śmietankę, zwiększamy ogień i redukujemy sos, aż nabierze odpowiedniej konsystencji (czyli nieco zgęstnieje) doprawiamy solą. Mięso przecinamy po skosie. Na talerzu układamy porcję sałaty, polewamy dressingiem (ja przygotowałam sałatę ze śmietana z dodatkiem soli i cukru, miała delikatny, słodkawy smak idealnie komponowała się z intensywnym smakiem kurczaka), układamy mięso, polewamy sosem powstałym z pieczeni
Rozpustne gotowaniemasła 1 jajko 3 łyżki przesianego cukru pudru szczypta proszku do pieczenia 500 g przesianej mąki (ja daję 50 g krupczatki i 450 g wysoko gatunkowej mąki tortowej) POLEWA: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Masło ubijamy z jajkiem i cukrem pudrem, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia cały czas ubijając mikserem
Rozpustne gotowaniechłodzimy w lodówce. W rondelku zagotowujemy sok pomarańczowy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy do rozpuszczenia żelatyny, studzimy. Z pasztetu zdejmujemy plastry boczku lub słoniny, układamy owoce polewamy połową przygotowanej galaretki, wkładamy do lodówki. Po 20 minutach wyjmujemy pasztet z lodówki i polewamy owoce resztą galaretki. Chłodzimy kilka godzin, aż pasztet i galaretka się dobrze zetną. Gotowe
Rozpustne gotowanielepszego połączenia od ciepłych, pachnących amerykańskich naleśników i złotego syropu doprawionego wanilią, cynamonem, anyżem, goździkami.... Niebo na talerzu! Syrop sprawdzi się również w herbacie, kawie lub jako polewa do lodów bądź innych deserów. To co, macie ochotę? Jeśli tak, to zapraszam! Składniki na korzenny, złoty syrop do pankejków, deserów i innych pyszności: 250 ml wody 2 łyżki brązowego cukru
Rozpustne gotowaniegarnku nie dopuszczając do wrzenia, aż powstanie gęsta masa. Cały czas mieszamy. Do gęstej masy dorzucamy bakalie i orzechy, mieszamy i czekamy aż wystygnie. Odlewamy pół kubka na polewę. Do przestudzonej masy dodajemy po jednym żółtku, cały czas dokładnie mieszając. Następnie dodajemy suchą mieszankę (mąka kukurydziana + ziemniaczana + proszek do pieczenia). Po dokładnym wymieszaniu dodajemy pianę z ubitych(...)wyłożonej papierem (do pieczenia) keksówki. Pieczemy 45 min - 1h, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (góra-dół). Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto nie jest już mokre. Lekko wystudzone ciasto polewamy (choć... bardziej smarujemy) odstawioną wcześniej zawartością kubka :) (o ile jej nie zjedliśmy, a z własnego doświadczenia wiem, że jest to bardzo prawdopodobne) A żeby "czaruchów" mi nie brakowało (bo można
Wypisz Wymalujgarnuszka 1/4 i dodajemy 6 kostek gorzkiej czekolady. Całość podgrzewamy mieszając, aż do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Zostawiamy do ostudzenia. Do pojemników nakładamy nieco gotowej masy truskawkowej i polewamy lekko polewą czekoladową i tak na przemian
Passions hobbies lifepołączenie naszego ulubionego sera z owocami. Wyszła przy tym smaczna i zdrowa sałatka. Składniki 200 g truskawek opakowanie roszponki 70 g sera koziego ( u mnie Cabecou ) garść listków bazylii polewa Glassa Gastronomica Sos : 4 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka syropu klonowego 3 łyżki wody sól pieprz bazylia suszona Przygotowanie Sos : oliwę z oliwek, ocet
R'n'G Kitchenwaniliowego serka homogenizowanego troszeczkę dowolnego alkoholu dodatkowo : 400 g herbatników 150 g posiekanych orzeszków ziemnych solonych 1 puszka masy krówkowej (dałam orzechową) składniki na polewę : 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany 18% lub 12% Miękkie masło przekładamy do miski od miksera i ucieramy je razem z cukrem pudrem (jeżeli pomijamy cukier, to ucieramy(...)masy III. warstwa herbatników IV. masa krówkowa V. warstwa herbatników VI. druga połowa mlecznej masy VII. warstwa herbatników Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 2 godz, a następnie robimy polewę. Czekoladę rozpuszczamy wraz z mlekiem i śmietaną w kąpieli wodnej, dodajemy orzeszki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia i gdy zauważymy że zaczyna już powoli zastygać to wykładamy na ciasto
charlotte gotujeJest tak gorąco, a musiałam przygotować ciasto, więc zdecydowałam się na sernik gotowany z galaretką. Wykorzystałam maminy przepis na sernik, który już kiedyś zaprezentowałam na blogu ( sernik gotowany z polewą czekoladową ). Zamiast polewy użyłam do niego owoce sezonowe, truskawki i maliny. Schłodzone ciasto cudownie orzeźwi i poprawi humor :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy Aleksandry