polewa na ciasto - 2000 przepisów (strona:40/134)

Carmel Tower Brownie II 212

ryżowymi (np. firmy Katy dostępna w kauflandzie, możemy również zastąpić ją płatkami corn flakes lub chrupkami zbożowymi) Polewa : 1/2 puszki masy krówkowej 6 łyżek mleka 4 łyżki masła orzechowego 50 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu) wsypujemy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez(...)grubym dnem, cały czas mieszając, aż masa stanie się rzadsza. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy wszystko, do momentu uzyskania gładkiej masy. Upieczone ciasto przekrajamy w poprzek . Na dolnym blacie rozsmarowujemy masę karmelową. Przykrywamy odłożonym blatem i polewamy polewą karmelową. Wierzch posypujemy pozostałymi orzechami

Mania Gotowania
Ptasie mleczko w świątecznej szacie 176

miksować dodać pokrojone w kostkę owoce. Jedną część ciasta wyłożyć w blaszce na to wylać masę śmietanową. Gdy zacznie tężeć nałożyć na górę drugą część ciasta makowego. Na wierzchu obficie polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa 100gram czekolada mleczna 100gram czekolada mleczna 180-200ml śmietanka kremówka Czekoladę rozpuścić w garneczku na parze dodając stopniowo śmietankę regulując gęstość polewy

W garach u Gosi
Wykwintny sernik wg Aleex 426

masę serową, wyrównać powierzchnię. 12. Sernik piec w temperaturze 170ºC około 1 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie włożyć na noc do lodówki. 13. Wierzch ciasta dowolnie ozdobić. Ja wykorzystałam błyszczącą polewę czekoladową. 14. Sernik można przechowywać w lodówce do 7 dni. Najlepiej kroi się schłodzony, cienkim, ostrym nożem. Smacznego

W mojej kuchni
Babka z jabłkami i cynamonową polewą… 138

Właściwie lubię jesień. Najbardziej oczywiście tą kolorową, słoneczną, z chłodnymi już porankami, ale wciąż jeszcze ciepłymi popołudniami, które z przyjemnością … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Jak zrobić domową polewę czekoladową? 120

Gotowe polewy czekoladowe nie spełniają zazwyczaj naszych oczekiwań... są twarde, łamią się, jednym słowem są trudne w obróbce. Więc zapewne zastanawiałaś się jak zrobić domową polewę

Tradycyjna Kuchnia
Placuszki bananowe 127

grubości) rozsmarowujemy ciasto na rozgrzanej teflonowej patelni (przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek) wykładając na wierzch placka plastry banana lekko wciskając je w ciasto, smażymy pod przykryciem gotowe placki polewamy miodem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
CAKE POPS CZYLI CIASTECZKA NA PATYKU 150

pewno zasmakują Waszym pociechom Składniki: 500 g suchego ciasta no babka, biszkopt 150 g serka mascarpone 90 g nutelli kolorowe posypki lub cukiereczki polewa czekoladowa: 3 mleczne czekolady Goplana 2 łyżki mleka Wykonanie:  Ciasto kruszymy.Mascarpone mieszamy z nutellą, dodajemy ciasto, mieszamy.Formujemy  kulę, którą wkładamy na ok 10 minut do zamrażarki.Po tym czasie wyjmujemy. Formujemy  małe

Z Majeczką w kuchni
Odwrócone ciasto rabarbarowe z marchewką i ziołowym majonezem 185

marchewkę, dokładnie wymieszać. Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Lekko przestudzone ciasto przekręcić do góry dnem na talerz lub paterę, odstawić do ostygnięcia. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem, polać polewą z czekolady, podać z domowym sosem np. malinowym lub bez dodatków

SzczyptaSmaQ
Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 488

układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą

Kuchenne aromaty
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) 180

białkiem. Ciasto posypujemy migdałami i kruszonym cukrem kandyzowanym (lub perlistym). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-40 minut. Studzimy, aby nabrało kruchości. Ciasto podajemy z odłożonym wcześniej syropem – polewamy dopiero bezpośrednio przed jedzeniem. Osoby odchudzające się mogą zrezygnować z syropu – tarta będzie lżejsza. Galette jest świetne także podgrzane – na ciepło. Post Rustykalna tarta

Poezja smaku
Sernik z orzechami 133

Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego

Bullio
Ciasto makowe z polewą 211

pamiętajcie ciasto musi lekko się zarumienić, a gdy wbijecie w niego patyk to musi być suchy!). Przygotowane ciasto ostudzić. Na sam koniec polać polewą (cukier puder z 2-3 łyżkami wody) i dodatkowo można ozdobić płatkami czekoladowymi. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie. Smacznego :) W rondelku rozpuścić masło i cukier Białka ubić na sztywna pianę Pozostałe składniki wymieszać

Ugotować
Murzynek z wiśniami 122

foremek ( u mnie   o dł 24 cm wyłożonej papierem do wypieków). Wstawiamy do zimnego  piekarnika ustawionego na  180`C , pieczemy 45 minut. Ciasto po wyjęciu lekko przestudzamy i polewamy pozostałą w garnku masą czekoladową   i  pokruszonymi orzechami.   Smacznego

Gosia gotuje
Ciasto makowe z kremem 734

minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka

Kuchnia domowa Ani
Piernik staropolski 375

ładnie rośnie. Powidła śliwkowe przełożyć na teflonową patelnię, podgrzać, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzone płaty piernika przełożyć ciepłymi powidłami. Odstawić w chłodne miejsce na 2 doby. Ciasto przekroić na 3 równe części. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 g masła Masło roztopić w garnku o grubym dnie. Dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia

kulinarnyswiatdomi
550. W tłusty czwartek jem czekoladę... 163

bananowo-kakaowy suflet z kaszy manny z polewą kakaową**kakao, cukier puder, czekolada, woda(uwielbiam tą polewę ... a w między czasie zagniatam ciasto, bo czekolada czekoladą, ale pączki też musza być. Zresztą przyjaciół też trzeba dokarmiać :DSkładniki:50g kaszy manny + 60ml wrzątku100g zmiksowanego bananajajkołyżka jogurtu naturalnego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaocoś do posłodzenia, cynamon, szczypta soli, aromatKaszę

More food, love and dreams
DIAMANT-owa przyjemność 219

Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu

Z Kuchni Do Kuchni
Amerykańskie placuszki śniadaniowe ze złotym syropem 225

mleka Złoty syrop do polania Połączyć wszystkie składniki i zmiksować na pół płynne ciasto. Na patelni rozgrzać olej, piec placuszki o średnicy 7-10 cm, nakładając ciasto łyżką. Przewracać łopatką, nakładać i polewać syropem. Najsmaczniejsze są gorące. Można cześć przechować w lekko rozgrzanym piekarniku

Apetyczna babeczka
Beatka II 252

ciasta.W otworach ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl