polewa na ciasto - 2000 przepisów (strona:40/134)

Gostyńska krówka z dżemem porzeczkowym 498

układamy warstwy:  herbatniki masa budyniowa herbatniki gotowa masa krówkowa z puszki krakersy dżem porzeczkowy bita śmietana z żelatyną Chłodzimy 3 godziny w lodówce. Na gotowym cieście można zrobić esy floresy z polewy czekoladowej przygotowanej z 3 kostek gorzkiej czekolady z dodatkiem śmietany, bądź przed podaniem posypać tartą czekoladą

Kuchenne aromaty
Rustykalna tarta z rabarbarem (galette) 189

białkiem. Ciasto posypujemy migdałami i kruszonym cukrem kandyzowanym (lub perlistym). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-40 minut. Studzimy, aby nabrało kruchości. Ciasto podajemy z odłożonym wcześniej syropem – polewamy dopiero bezpośrednio przed jedzeniem. Osoby odchudzające się mogą zrezygnować z syropu – tarta będzie lżejsza. Galette jest świetne także podgrzane – na ciepło. Post Rustykalna tarta

Poezja smaku
Sernik z orzechami 140

Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Zmodyfikowana wersja sernika dekadenckiego ze strony kwestiasmaku.com. Polewa toffi z orzechami jest naprawdę pyszna. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach. Spód sernika: 1 paczka ciasteczek zbożowych z czekoladą 5 łyżek masła orzechowego niesolonego 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego

Bullio
Ciasto makowe z polewą 219

pamiętajcie ciasto musi lekko się zarumienić, a gdy wbijecie w niego patyk to musi być suchy!). Przygotowane ciasto ostudzić. Na sam koniec polać polewą (cukier puder z 2-3 łyżkami wody) i dodatkowo można ozdobić płatkami czekoladowymi. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie. Smacznego :) W rondelku rozpuścić masło i cukier Białka ubić na sztywna pianę Pozostałe składniki wymieszać

Ugotować
Murzynek z wiśniami 134

foremek ( u mnie   o dł 24 cm wyłożonej papierem do wypieków). Wstawiamy do zimnego  piekarnika ustawionego na  180`C , pieczemy 45 minut. Ciasto po wyjęciu lekko przestudzamy i polewamy pozostałą w garnku masą czekoladową   i  pokruszonymi orzechami.   Smacznego

Gosia gotuje
Ciasto makowe z kremem 744

minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka

Kuchnia domowa Ani
Piernik staropolski 383

ładnie rośnie. Powidła śliwkowe przełożyć na teflonową patelnię, podgrzać, nie doprowadzać do wrzenia. Wystudzone płaty piernika przełożyć ciepłymi powidłami. Odstawić w chłodne miejsce na 2 doby. Ciasto przekroić na 3 równe części. Polewa czekoladowa: 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 g masła Masło roztopić w garnku o grubym dnie. Dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia

kulinarnyswiatdomi
550. W tłusty czwartek jem czekoladę... 173

bananowo-kakaowy suflet z kaszy manny z polewą kakaową**kakao, cukier puder, czekolada, woda(uwielbiam tą polewę ... a w między czasie zagniatam ciasto, bo czekolada czekoladą, ale pączki też musza być. Zresztą przyjaciół też trzeba dokarmiać :DSkładniki:50g kaszy manny + 60ml wrzątku100g zmiksowanego bananajajkołyżka jogurtu naturalnego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaocoś do posłodzenia, cynamon, szczypta soli, aromatKaszę

More food, love and dreams
DIAMANT-owa przyjemność 225

Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu

Z Kuchni Do Kuchni
Amerykańskie placuszki śniadaniowe ze złotym syropem 230

mleka Złoty syrop do polania Połączyć wszystkie składniki i zmiksować na pół płynne ciasto. Na patelni rozgrzać olej, piec placuszki o średnicy 7-10 cm, nakładając ciasto łyżką. Przewracać łopatką, nakładać i polewać syropem. Najsmaczniejsze są gorące. Można cześć przechować w lekko rozgrzanym piekarniku

Apetyczna babeczka
Beatka II 260

ciasta.W otworach ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką, zakryć wyciętymi kółeczkami, zalać pozostałą galaretką. Na to położyć krem, na kremie rozprowadzić dżem, przykryć drugą warstwą ciasta piernikowego. Posmarować cienko kremem, oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Puszysty sernik 181

soli,dekoracja:polewa czekoladowa,płatki migdałowe. Przygotowanie:1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Rozwałkuj je cienko i wylep formę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuj ciasto widelcem i podpiecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.2(...)ziemniaczaną.3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź i polej polewą z czekolady (możesz posypać posiekanymibakaliami

Aga w kuchni
Karmelowe brownie 154

wierzch ciasta. Na spodzie rozsmaruj część karmelowego przełożenia, przykryj wierzchem i znów rozsmaruj resztę masy karmelowo-orzeszkowej. Z wierzchu posyp 100g orzeszków ziemnych i polej polewą karmelową. Wstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij ciasto na około 15 minut z lodówki, by nabrało temperatury pokojowej. Krój na małe kwadraciki. VOILA! Smacznego

Gotowanie to kochanie
Sernik z jogurtu greckiego 2644

lodówce- schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wylepić nim spód i boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto nakłuć widelcem i podpiec w 190-200 stopniach przez 15 minut- podpieczone ciasto wyjąć i pozostawić do wystygnięciaMASA SEROWA - składniki na masę powinny mieć temperaturę pokojową- żółtka oddzielić od białek, zmiksować je lekko, dodać jogurt i proszek budyniowy oraz skórkę otartą z 1 pomarańczy(...)stopień jej stężenia, gdy zacznie robić się lekko ciągnąca, wyłożyć ją na wierzch sernika i delikatnie rozsmarować, całość schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Sernik bardzo ładnie prezentuje się wizualnie dzięki kontrastowi między brązowym kolorem ciasta kruchego, a jasną barwą masy serowej. Kakaowe ciasto doskonale współgra z delikatnym smakiem sernika oraz z wyczuwalnym w masie i polewie aromatem pomarańczy. Masa

Smakołyki Bereniki
MAKOWIEC JAPOŃSKI, BEZ GLUTENU 606

zauważyłam iż składniki są na tortownicę 24cm , ja piekłam w 26cm , wyszedł troszkę niższy, dodatkowo trochę pokombinowałam ze składnikami bowiem nie wszystkie produkty miałam pod ręką ale wyszedł idealny. Ciasto jest błyskawiczne w przygotowaniu i tak samo szybki znika...Baaardzo mocno polecam. :-)Składniki:- 200g maku mielonego- 3/4 szkl ksylitolu ( dałam 150g)- 125g masła- 5 jaj- 4 łyżki kaszy jaglanej(...)papierem do pieczenia, boki posmarowane i obsypane mąką bezglutenową lub kaszką manną.Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ok.50-55 minut (termoobieg)- do suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypać mielonym ksylitolem lub polać przygotowaną polewą z cukru trzcinowego i kremówki z kilkoma kroplami olejku migdałowego. Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania