polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:252/582)

Zbiór pomysłów na Wielkanoc 87

drożdżowy trzy kolory Mazurek królewski Mazurek z pianką kawową Mazurek z bakaliami w waflu Adwokatowy sernik Sernik z białą czekoladą Sernik z brzoskwiniami Sernik Isaura Babka z daktylami w czekoladowej polewie Babka piaskowa Brioszka z bakaliami Słonecznikowice z pianką krówkową Tofinek Sezamowiec Ciasto miodowo-śmietankowe Placek z serkiem waniliowym Orzechowiec Coś na słono – klika przepisów na Wielkanocne pyszności: Sernik

PatiGotuje
Wegańska babka orzechowa 64

bardzo różny w zależności od piekarnika, należy już wcześniej sprawdzać patyczkiem, czy nie jest surowa). Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy do ostudzenia. Podajemy posypaną cukrem pudrem lub polaną polewą czekoladową. Smacznego Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog FB Śledź mnie

Lamarida.pl
Puszysta babka trójkolorowa na oleju 74

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C i pieczemy około godzinę i dziesięć minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową. Puszysta babka trójkolorowa na oleju Zobacz inne przepisy na ciasta na ciasta na Wielkanoc: Puszysta babka na oleju Babka zebra Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis Sernik

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek z wiśniami i orzechami wg Aleex 121

ostudzone ciasto wyłożyć wiśnie z konfiturą. 8. Na wiśnie rozłożyć mieszankę lekko posiekanych orzechów. 9. Czekoladę ze śmietanką umieścić w garnuszku. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. 10. Powstałą polewą czekoladową polać ciasto. Odstawić do zastygnięcia.  11. Pokroić na porcje i podawać jako wielkanocny smakołyk. Smacznego

W mojej kuchni
Wielkanocna babka ucierana – przepis 79

250g masła 4 duże jajka 2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej typ 650 1,5 łyżeczki proszku dopieczenia 1 szkl cukru 1 aromat waniliowy 2 łyżki octu jabłkowego polewa czekoladowa do dekoracji – przepis Jak zrobić babkę ucieraną: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw masło ucieramy z cukrem na tzw puch – do momentu aż cukier rozpuści

Dorota Smakuje
Muffinki z malinami 99

maliny. Mieszamy i przekładamy do „papilotek” do pieczenia muffinek. Pieczemy babeczki przez 30 minut w temperaturze 180 st. C. Możemy je podać z odrobiną bitej śmietany i polewą czekoladową, albo bez niczego. Smacznego! Artykuł Muffinki z malinami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orkiszowa babka wielkanocna 84

stało się zadość. Dzisiaj polecam wersję z mąki orkiszowej, dlatego może nie jest tak puszysta jak ta upieczona ze zwykłej mąki pszennej tortowej, ale na pewno dużo zdrowsza. Polewa czekoladowa nie tylko dodaje smaku, ale zapewnia większą wilgotność i babka dłużej zachowuje świeżość

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka orzechowa 102

pieczenia oraz orzechy. Pod koniec dodajemy stopione masło. Mieszamy i przelewamy do wysmarowanej formy na babkę. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

Zainspirowana w kuchni
Wilgotna babka marmurkowa 161

lekko podważam nożem przy każdym boku, a następnie foremkę przywracam na przygotowany talerz i babkę jeszcze studzę. Po całkowitym wystudzeniu, ciasto obsypuję cukrem pudrem. Oczywiście możesz ją również polać polewą czekoladowa i udekorować na wielkanocny stół. Artykuł Wilgotna babka marmurkowa pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Muffiny pomarańczowe z czekoladą 66

oraz babeczki z borówkami . Muffinki pomarańczowe – KĄCIK PORAD Ilość muffinek, które wyjdą z podanych proporcji, zależy od wielkości foremek. U mnie wyszło 15 niedużych babeczek. Muffiny pomarańczowe możesz udekorować polewą czekoladową, lukrem lub zajadać bez dodatków. Artykuł Muffiny pomarańczowe z czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Ciasta wielkanocne – 12 przepisów 333

słodkości – Ciasto milionera Ciasto milionera – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Ciasto milionera to zdecydowanie propozycja dla łasuchów, którzy lubią naprawdę słodkie desery. Masa kajmakowa połączona z polewą czekoladową oraz kruchym ciastem powinna w pełni zaspokoić apetyt każdego miłośnika słodkości. 12. Na każdą okazję – Kostka pomarańczowa Kostka pomarańczowa – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Pierwotnie przygotowałam

okolicepalnika.pl
CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 80

Inversion czy Klassiker. CECHY RONDLA: ⇒ Rondel ma ok. 13 cm średnicy – dzięki czemu nadaje się do codziennego użytku. Możemy w nim gotować mniejsze porcje produktów, podgrzewać mleko, roztapiać czekoladową polewę, przyrządzać sos czy dusić dania. ⇒ Sprawdzi się zawsze wtedy, gdy tradycyjny garnek okazuje się zbyt duży. ⇒ Nieprzywierająca powłoka umożliwia nawet smażenie składników. ⇒ Został wykonany z odlewanego aluminium – trwałego

Ostra na Słodko
Babka marmurkowa - prosty przepis 497

skończenia dwóch mas. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy ok 1 h lub do tzw. suchego patyczka. gotową bakę posypać pudrem lub obrać polewą czekoladową. Smacznego ! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 282

Ciasto kakaowe typu murzynek, przełożone masą śmietanową z dodatkiem kolorowych galaretek. Na wierzchu z czekoladową polewą oraz kolorową posypką. Proste, pyszne i efektowne ciasto, które przyciąga uwagę, szczególnie dzieci. Mimo swoje prostoty jest naprawdę pyszne w smaku i znika w mgnieniu oka. Masa śmietanowa wykonana została ze śmietanki słodkiej 30% wymieszanej z kwaśną śmietaną 18%, dzięki temu zyskała oryginalny smak

Kuchnia MagdaLeny
Kryształek - śmietanowiec z galaretkami 282

Ciasto kakaowe typu murzynek, przełożone masą śmietanową z dodatkiem kolorowych galaretek. Na wierzchu z czekoladową polewą oraz kolorową posypką. Proste, pyszne i efektowne ciasto, które przyciąga uwagę, szczególnie dzieci. Mimo swoje prostoty jest naprawdę pyszne w smaku i znika w mgnieniu oka. Masa śmietanowa wykonana została ze śmietanki słodkiej 30% wymieszanej z kwaśną śmietaną 18%, dzięki temu zyskała oryginalny smak

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania