idealne ciasto na świąteczny stół. Wychodzi bardzo wysokie, puchate i wilgotne, nie zapycha. W dodatku do jego wykonania nie potrzeba jajek i miksera, wystarczy tylko ,,rózga''. Można polać polewą czekoladową, ale ja wybrałam cukier puder. Ciasto obłędnie pachnie przyprawą do piernika, powidłem śliwkowym i suszonymi śliwkami. Musicie koniecznie upiec takie ciasto. Słodkich i udanych wypieków Wam życzę
Izabelawkuchniczęść kremu budyniowego. Na kremie układamy jedną warstwę herbatników, które smarujemy masą kajmakową. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników, które wykładamy pozostały krem i przykrywamy drugim ciastem miodowy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. posiekanymi orzechami
Domowy Smak Jedzeniabardzo prosta do zrobienia! WSKAZÓWKI: Wszystkie składniki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej. Zamiast kefiru możesz użyć maślanki. Użyj przyprawę do piernika bez cukru i mąki. Przestudzoną babkę można polać polewą czekoladową (60 g czekolady, 5 łyżek mleka i 1 łyżeczka masła). Składniki: 320 g mąki pszennej lub orkiszowej typ ok. 750 3/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru (u mnie pół na pół erytrol
CzarnawisienkaTort Sachera to wręcz emblematyczny wiedeński deser, znany i kochany na całym obszarze byłych Austro-Węgier. Czekoladowe ciasto przełożone dżemem morelowym z czekoladową polewą i kawa po wiedeńsku, czyli na przykład Einspänner (espresso z bitą śmietaną) to zestaw, który do dzisiaj można znaleźć w wielu kawiarniach od Sarajewa przez Wiedeń aż po Nowy Sącz. W końcu nadeszła pora na zweganizowanie
Roślinożerni urlopowiczezdejmuję papier na którym piekło się ciasto. Makowiec zwijam od dłuższego boku, makiem do środka, tak przygotowaną roladę odstawiam do wystudzenia. Makowiec przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem. Ja udekorowałam makowiec lukrem. Do miseczki daję wodę, sok z cytryny, kilka łyżek cukru pudru i ucieram łyżeczką. Lukier powinien być dość gęsty. Tak przygotowanym lukrem maluję
Uwaga Babcia GotujeNajlepsza, najbardziej uniwersalna a co za tym idzie najbardziej pasująca do każdego ciasta/deseru polewa czekoladowa. 4 proste składniki, z pewnością zawsze mamy je w domu, a nawet jeśli nie dostępne są w każdym osiedlowym sklepiku. Składniki: 100 g margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru 3 łyżki mleka Przygotowanie: Do rondelka o grubym dnie wkładamy margarynę, rondel
Życie zaczyna się w kuchnisycący i podzielny. Spód stanowią nasączone kawą biszkopty, następnie gruba warstwa aksamitnego kremu z mascarpone, likieru i bitej śmietany, a na koniec pokruszone bezy i świeże maliny. Całość udekorowana polewą z gorzkiej czekolady. Jeśli nie możecie użyć likieru Bombardino, z powodzeniem zastąpicie go likierem jajecznym typu advokaat lub ajerkoniak. Smak polskich odpowiedników jest bardziej alkoholowy i mniej delikatny, od włoskiego(...)minuty, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy pokruszoną bezę, mieszamy szpatułką i wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy maliny i pozostałą bezę, lekko wciskając je w krem. Dekorujemy polewą czekoladową (wszystkie składniki podgrzewamy na parze lub na minimalnym ogniu, w rondelku). Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy prażonymi płatkami migdałów
cool and mintyFale Dunaju z wiśniami to dwukolorowe ciasto, masą budyniową i polewą czekoladową na wierzchu. Ciasto wygląda jak wzburzone fale, stąd ta nazwa. Do ciasta Fale Dunaju z wiśniami także pasują jabłka, maliny, śliwki, morele, gruszki .Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu. … The post Fale Dunaju z wiśniami appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawyfunkcji termoobieg, gdyby sernik zaczął się przypiekać temperaturę jeszcze zmniejszamy. Po upieczeniu ciasto studzimy 1 -2 godziny przy lekko uchylonych dżwiczkach. Ciasto dekorujemy według uznania, ja zrobiłam czekoladową polewę i posypałam kokosem. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje Marioliminut w temp. 180 stopni C. Gotowe pierniczki możesz polukrować, polać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Szybki lukier 3/4 szklanki cukru pudru i sok z 1/2 cytryny. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 50 g śmietanki, całość rozpuść w kąpieli wodnej (miska nad rondelkiem z wrzątkiem), czekoladą polej pierniczki. Pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce, najlepiej
SMYKWKUCHNIPrzepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Andruty waflowe z kremem kakaowym i polewą przepis na: Proste Pesto 3. Wafel kokosowy przepis na: Smaczny Kąsek 4. Andruty z piankami marshmallows przepis na: Cukierenka Klementynki 5. Wafle z galaretką przepis na: Różowa Patera 6. Wafle z masą krówkową i polewą czekoladową przepis na: Czary Gary 7. Pyszne wafelki z masą kakaową przepis
BabskiePorady.pl - Przepisydługości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodyminut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem Lauretta o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu
Zrób to smaczniesody oczyszczonej 250 g twarogu pułtłustego 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 żółtka 100 g gęstej śmietany 12% 1,5 l oleju do smażenia do dekoracji polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. Dodać pozostałe składniki i wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Poporcjować na mniejsze części
Niezły Młynek