polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:255/582)

Piernikowe ciasto bez jajek z suszonymi śliwkami 125

idealne ciasto na świąteczny stół. Wychodzi bardzo wysokie, puchate i  wilgotne, nie zapycha. W dodatku do jego wykonania nie potrzeba jajek i miksera, wystarczy tylko ,,rózga''. Można polać polewą czekoladową, ale ja wybrałam cukier puder. Ciasto obłędnie pachnie przyprawą do piernika, powidłem śliwkowym i suszonymi śliwkami. Musicie koniecznie upiec takie ciasto. Słodkich i udanych wypieków Wam życzę

Izabelawkuchni
ciasto miodowe z wkładką toffi 69

część kremu budyniowego. Na kremie układamy jedną warstwę herbatników, które smarujemy masą kajmakową. Następnie przykrywamy drugą warstwą herbatników, które wykładamy pozostały krem i przykrywamy drugim ciastem miodowy. Wierzch polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy np. posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Babka piernikowa 81

bardzo prosta do zrobienia! WSKAZÓWKI: Wszystkie składniki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej. Zamiast kefiru możesz użyć maślanki. Użyj przyprawę do piernika bez cukru i mąki. Przestudzoną babkę można polać polewą czekoladową (60 g czekolady, 5 łyżek mleka i 1 łyżeczka masła). Składniki: 320 g mąki pszennej lub orkiszowej typ ok. 750 3/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru (u mnie pół na pół erytrol

Czarnawisienka
Austria - Wegański Sachertorte 88

Tort Sachera to wręcz emblematyczny wiedeński deser, znany i kochany na całym obszarze byłych Austro-Węgier. Czekoladowe ciasto przełożone dżemem morelowym z czekoladową polewą i kawa po wiedeńsku, czyli na przykład Einspänner (espresso z bitą śmietaną) to zestaw, który do dzisiaj można znaleźć w wielu kawiarniach od Sarajewa przez Wiedeń aż po Nowy Sącz. W końcu nadeszła pora na zweganizowanie

Roślinożerni urlopowicze
Ekspresowy makowiec zwijany na biszkopcie 164

zdejmuję papier na którym piekło się ciasto. Makowiec zwijam od dłuższego boku, makiem do środka, tak przygotowaną roladę odstawiam do wystudzenia. Makowiec przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem. Ja udekorowałam makowiec lukrem. Do miseczki daję wodę, sok z cytryny, kilka łyżek cukru pudru i ucieram łyżeczką. Lukier powinien być dość gęsty. Tak przygotowanym lukrem maluję

Uwaga Babcia Gotuje
Uniwersalna polewa czekoladowa 77

Najlepsza, najbardziej uniwersalna a co za tym idzie najbardziej pasująca do każdego ciasta/deseru polewa czekoladowa. 4 proste składniki, z pewnością zawsze mamy je w domu,  a nawet jeśli nie dostępne są w każdym osiedlowym sklepiku. Składniki: 100 g margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru  3 łyżki mleka Przygotowanie: Do rondelka o grubym dnie wkładamy margarynę, rondel

Życie zaczyna się w kuchni
TORCIK CALIMERO 135

sycący i podzielny. Spód stanowią nasączone kawą biszkopty, następnie gruba warstwa aksamitnego kremu z mascarpone, likieru i bitej śmietany, a na koniec pokruszone bezy i świeże maliny. Całość udekorowana polewą z gorzkiej czekolady. Jeśli nie możecie użyć likieru Bombardino, z powodzeniem zastąpicie go likierem jajecznym typu advokaat lub ajerkoniak. Smak polskich odpowiedników jest bardziej alkoholowy i mniej delikatny, od włoskiego(...)minuty, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy pokruszoną bezę, mieszamy szpatułką i wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy maliny i pozostałą bezę, lekko wciskając je w krem.  Dekorujemy polewą czekoladową (wszystkie składniki podgrzewamy na parze lub na minimalnym ogniu, w rondelku). Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy prażonymi płatkami migdałów

cool and minty
Fale Dunaju z wiśniami 56

Fale Dunaju z wiśniami to dwukolorowe ciasto, masą budyniową i polewą czekoladową na wierzchu. Ciasto wygląda jak wzburzone fale, stąd ta nazwa. Do ciasta Fale Dunaju z wiśniami także pasują jabłka, maliny, śliwki, morele, gruszki .Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu.  … The post Fale Dunaju z wiśniami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
NIEZAWODNY SERNIK KTÓRY NIE OPADA + FILMIK 29107

funkcji termoobieg, gdyby sernik zaczął się przypiekać temperaturę jeszcze zmniejszamy.  Po upieczeniu ciasto studzimy 1 -2 godziny przy lekko uchylonych dżwiczkach.  Ciasto dekorujemy według uznania, ja zrobiłam czekoladową polewę i posypałam kokosem.                                            Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Miękkie pierniczki. Norymberskie pierniczki mięciutkie i przepyszne! Nowość! 104

minut w temp. 180 stopni C. Gotowe pierniczki możesz polukrować, polać czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem. Szybki lukier 3/4 szklanki cukru pudru i sok z 1/2 cytryny. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 50 g śmietanki, całość rozpuść w kąpieli wodnej (miska nad rondelkiem z wrzątkiem), czekoladą polej pierniczki. Pierniczki przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce, najlepiej

SMYKWKUCHNI
Wafle i Andruty – 14 propozycji na szybkie przekąski 81

Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Andruty waflowe z kremem kakaowym i polewą przepis na: Proste Pesto 3. Wafel kokosowy przepis na: Smaczny Kąsek 4. Andruty z piankami marshmallows przepis na: Cukierenka Klementynki 5. Wafle z galaretką przepis na: Różowa Patera 6. Wafle z masą krówkową i polewą czekoladową przepis na: Czary Gary 7. Pyszne wafelki z masą kakaową przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Piernik błyskawiczny 73

długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.  Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
TRADYCYJNY SERNIK Z MALINAMI NA KRUCHYM SPODZIE 82

minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier z cukru pudru, biała czekolada rozpuszczona. Ja jednak postanowiłam nieco przełamać słodycz sernika i wierzch posmarowałam nadzieniem  Lauretta  o smaku malinowym. Sernik zniknął w ciągu

Zrób to smacznie
Serowe oponki 102

sody oczyszczonej 250 g twarogu pułtłustego 90 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 żółtka 100 g gęstej śmietany 12% 1,5 l oleju do smażenia do dekoracji polewa czekoladowa lub cukier puder  Przygotowanie: twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. Dodać pozostałe składniki i wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Poporcjować na mniejsze części

Niezły Młynek