Najprostsze ciasto marchewkowe wilgotne a za razem puszyste. Fajna polewa z serka która idealnie pasuje do tego ciasta. Prosty przepis na ucierane ciasto marchewkowe. Idealne do jesiennej herbaty czy kawy. Blaszka o średnicy 23 cm szklanka o pojemności 250 ml. 5 jajek M lub 4 L 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju użyłam rzepakowy 1 i pół(...)minut do tak zwanego suchego patyczka. Pozostawiamy do wystudzenia najlepiej na kratce i rozprowadzamy polewę z serka. Polewa Serek przełożyć do miseczki dodać cukier puder i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać. Ciasto można też posypać cukrem pudrem lub polukrować albo zrobić polewę czekoladową. Do ciasta można też dodać 2 -3 garście ulubionych bakalii. Smacznego
Andzia Pichciserka mascarpone Krem limonkowy 200 g masła min. 82% tłuszczu mlekowego 2 szt limonek 2 łyżki cukru pudru 3 szt żółtek jaj 250 g śmietany kremówki min. 30% Polewa z białej czekolady 100 g białej czekolady 30 g śmietanki kremówki min. 30% zawartości tłuszczu (30g=ok. 5-6 łyżek stołowych) migdały w płatkach, pistacje, pokruszone bezy do dekoracji Instructions(...)powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami w płatkach, pistacjami, bezą itp. Notes Biszkopt Joconde ma pyszną zwartą i wilgotną strukturę. Może być wykorzystany do tortów literowych, jako spód i blaty ciast
SmartBake.plmieszam. Masę makową wylewam na podpieczone ciasto i blaszkę ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Wyciągam makowca i odstawiam do wystygnięcia. Na koniec przygotowuję polewę czekoladową: 180 g czekolady ciemnej 50 g czekolady mlecznej 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka miodu 3 garście orzechów podprażonych na patelni Śmietankę zagotowuję, ściągam z palnika i dodaję czekoladę
Słodki sentymentpowinien być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Czytaj więcej: Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjakiedy to zjedlibyście coś dobrego, ale nie chce się Wam spędzać dużo czasu w kuchni? Ja właśnie tak miałam od kilku dni. Chodziło za mną coś słodkiego, coś czekoladowego… ale na samą myśl o ucieraniu, miksowaniu, dosypywaniu, odmierzaniu nie chciało mi się nawet wchodzić do kuchni. Jesienno-zimowa aura i brak słońca dodatkowo nie pomagały i pogarszały kiepski już nastrój(...)niej składników, jakie miałam. Wymieszałam wszystko łyżką, przelałam do foremki i tak powstało szybkie i proste ciasto kakaowe bez jajek z dodatkiem wiśni moczonych w alkoholu. Do tego czekoladowa polewa i posypka z płatków migdałów. Wyszło pysznie! Mniam! Składniki prostego ciasta kakaowego: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli
Moja Delicjajajek, i mleka 🙂 Postanowiłam zatem zrobić wegańską wersję . Aby zastąpić jaja, użyłam nasion chia namoczonych w wodzie, a zamiast maślanki dałam mleko sojowe zakwaszone octem z białego wina. Do polewy czekoladowej również użyłam mleka roślinnego. Wegańskie ciasto cukiniowe posypałam domową granolą z sezamem i pestkami dyni . Wyszło pysznie i zdrowo (nie licząc białej mąki i cukru) 🙂 Jeśli jesteście na diecie
Moja Delicjamożna zastąpić cukrem kokosowym) oraz domowym ekstraktem waniliowym . Ciasto daktylowe wychodzi bardzo wilgotne. Pyszne jest samo bez polewy, dlatego w diecie bez cukru możecie z niej zrezygnować. Ja jednak uwielbiam czekoladę i nie mogłam się oprzeć, aby polać ciasto daktylowe polewą czekoladową 🙂 Ostatnia wersja ta “pierwsza” 1.5 szkl mąki, 0.5 szkl. wiórków, 1/4 płaskiej soli, 1/4 szklanki ksylitolu, Piec
Moja Delicjaciężaru tych pomarańczowych wspaniałości, lecę po przyprawę do piernika i zapas mąki. Zapach świeżo upieczonego piernika, w szary, deszczowy, jesienny dzień, to najlepsze co może być. Zazwyczaj polewam gotowy piernik polewą czekoladową, smaruję powidłami śliwkowymi i zajadam w towarzystwie gorącego kakao… Pychota! Jeśli lubisz takie proste desery, jak dzisiejszy piernik dyniowy, to koniecznie zobacz również mój przepis na chlebek
Blendmanbudyń. Odstawić do ostygnięcia. Do przestudzonego budyniu dodawać partiami masło i ubijać mikserem. Przełożenie ciasta: Pierwsza część biszkoptu – ½ kremu – ciasto orzechowe – krem – druga część biszkoptu – polewa czekoladowa lub rozsmarować trochę kremu i posypać startą czekoladą SMACZNEGO!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepisy Babcigarnuszku podgrzewamy śmietankę i wrzucamy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Gdy czekolada już się rozpuści odstawiamy, żeby lekko przestygła. 2) Na dobrze schłodzony tort wylewamy czekoladową polewę. *średnica tortownicy 18 cm i wysoki brzeg *szklanka o pojemności 250 ml Smacznego
Na kulinarnym poligoniepołamania. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach 40 minut. Polewa: Czekolada gorzka 90g rozpuszczona na parze w połączeniu ze śmietanką 30%( ilość w zależności od gęstości jaką chcemy uzyskać) Warstwy: Biszkopt – mus gruszkowy( nałożyć lekko przestudzony, schłodzić) – krem – beza. Na koniec można udekorować polewą czekoladową
W garach u Gosicukru 4 jajka 2 żółtka 200 ml oleju 100 g masła 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie gotowej przyprawy do piernika lub 5 łyżek domowej przyprawy Składniki na polewę: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek masła Składniki na masę orzechową: 350 g zmielonych orzechów włoskich 150 g masła 120 g cukru 4 łyżki kremówki 2 łyżki(...)Całość przykrywamy blachą i obciążamy. Wstawiamy w chłodne miejsce i zostawiamy na min.godzinę. POLEWA: Wszystkie składniki umieszczamy w misce nad gotującą się wodą i mieszamy do czasu, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Ciasto okrawamy wyrównując dookoła, kroimy wzdłuż i polewamy polewą czekoladową. Smacznego. Piernik przechowujemy w chłodnym miejscu. Artykuł Piernik z masą orzechową i powidłami śliwkowymi pochodzi
To co lubię - gotuję i polecamkoniec pieczenia na chwilę włączamy górną grzałkę i podpiekamy żeby parmezan lekko się zrumienił. Upieczone cukinie posypujemy natką pietruszki. Uwagi Inne przepisy z dodatkiem cukinii: Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Cukinia panierowana Tarta z cukinii Ketchup z cukinii Risotto z cukinią i kurczakiem. Dżem – galaretka z cukinii Tarta ze szparagami, cukinią oraz fetą. cukinia faszerowana mięsem mielony
To co lubię - gotuję i polecamznajdziecie również przepis na Placki z cukinii z łososiem. a tutaj inne przepisy z dodatkiem cukinii: Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Risotto z cukinią i kurczakiem. Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Dżem – galaretka z cukinii Placki z cukinii i marchewki to co lubie gotuje i polecam Artykuł Placki z cukinii
To co lubię - gotuję i polecamjest banalnie proste. Ciasto z kremem na bazie masła i budyniu, który jest bardzo puszysty i delikatny. Krem budyniowy idealnie pasuje do ciasta z dodatkiem oleju. Ciasto polane mocno czekoladową polewą. Zdecydowanie smak dzieciństwa. Ciasto, które w wielu domach pewnie jest zapomniane jednak zachęcam Was do jego zrobienia. Jest naprawdę pyszne, ale uwaga wychodzi go naprawdę dużo. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecam