polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:257/582)

Ciasto marchewkowe 384

Najprostsze  ciasto marchewkowe wilgotne a za razem puszyste. Fajna polewa z serka która idealnie pasuje do tego ciasta. Prosty przepis na ucierane ciasto marchewkowe. Idealne do jesiennej herbaty czy kawy.  Blaszka o średnicy 23 cm szklanka o pojemności 250 ml. 5 jajek M lub 4 L 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju użyłam rzepakowy 1 i pół(...)minut do tak zwanego suchego patyczka. Pozostawiamy do wystudzenia najlepiej na kratce i rozprowadzamy polewę z serka. Polewa Serek przełożyć do miseczki dodać cukier puder i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać. Ciasto można też posypać cukrem pudrem lub polukrować albo zrobić polewę czekoladową. Do ciasta można też dodać  2 -3 garście ulubionych bakalii. Smacznego

Andzia Pichci
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 139

serka mascarpone Krem limonkowy 200 g masła min. 82% tłuszczu mlekowego 2 szt limonek 2 łyżki cukru pudru 3 szt żółtek jaj 250 g śmietany kremówki min. 30% Polewa z białej czekolady 100 g białej czekolady 30 g śmietanki kremówki min. 30% zawartości tłuszczu (30g=ok. 5-6 łyżek stołowych) migdały w płatkach, pistacje, pokruszone bezy do dekoracji Instructions(...)powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami w płatkach, pistacjami, bezą itp. Notes Biszkopt Joconde ma pyszną zwartą i wilgotną strukturę. Może być wykorzystany do tortów literowych, jako spód i blaty ciast

SmartBake.pl
Makowiec z dynią 95

mieszam. Masę makową wylewam na podpieczone ciasto i blaszkę ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Wyciągam makowca i odstawiam do wystygnięcia. Na koniec przygotowuję polewę czekoladową: 180 g czekolady ciemnej 50 g czekolady mlecznej 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka miodu 3 garście orzechów podprażonych na patelni Śmietankę zagotowuję, ściągam z palnika i dodaję czekoladę

Słodki sentyment
Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym 82

powinien być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Czytaj więcej: Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Proste ciasto kakaowe bez jajek 80

kiedy to zjedlibyście coś dobrego, ale nie chce się Wam spędzać dużo czasu w kuchni? Ja właśnie tak miałam od kilku dni. Chodziło za mną coś słodkiego, coś czekoladowego… ale na samą myśl o ucieraniu, miksowaniu, dosypywaniu, odmierzaniu nie chciało mi się nawet wchodzić do kuchni. Jesienno-zimowa aura i brak słońca dodatkowo nie pomagały i pogarszały kiepski już nastrój(...)niej składników, jakie miałam. Wymieszałam wszystko łyżką, przelałam do foremki i tak powstało szybkie i proste ciasto kakaowe bez jajek z dodatkiem wiśni moczonych w alkoholu. Do tego czekoladowa polewa i posypka z płatków migdałów. Wyszło pysznie! Mniam! Składniki prostego ciasta kakaowego: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Moja Delicja
Wegańskie ciasto z cukinią i orzechami – bez miksera 92

jajek, i mleka 🙂 Postanowiłam zatem zrobić wegańską wersję . Aby zastąpić jaja, użyłam nasion chia namoczonych w wodzie, a zamiast maślanki dałam mleko sojowe zakwaszone octem z białego wina. Do polewy czekoladowej również użyłam mleka roślinnego. Wegańskie ciasto cukiniowe posypałam domową granolą z sezamem i pestkami dyni . Wyszło pysznie i zdrowo (nie licząc białej mąki i cukru) 🙂 Jeśli jesteście na diecie

Moja Delicja
Ciasto daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 90

można zastąpić cukrem kokosowym) oraz domowym ekstraktem waniliowym . Ciasto daktylowe wychodzi bardzo wilgotne. Pyszne jest samo bez polewy, dlatego w diecie bez cukru możecie z niej zrezygnować. Ja jednak uwielbiam czekoladę i nie mogłam się oprzeć, aby polać ciasto daktylowe polewą czekoladową 🙂 Ostatnia wersja ta “pierwsza” 1.5 szkl mąki, 0.5 szkl. wiórków, 1/4 płaskiej soli, 1/4 szklanki ksylitolu, Piec

Moja Delicja
Piernik z dyni 89

ciężaru tych pomarańczowych wspaniałości, lecę po przyprawę do piernika i zapas mąki. Zapach świeżo upieczonego piernika, w szary, deszczowy, jesienny dzień, to najlepsze co może być. Zazwyczaj polewam gotowy piernik polewą czekoladową, smaruję powidłami śliwkowymi i zajadam w towarzystwie gorącego kakao… Pychota! Jeśli lubisz takie proste desery, jak dzisiejszy piernik dyniowy, to koniecznie zobacz również mój przepis na chlebek

Blendman
Kostka kawowo-orzechowa 111

budyń. Odstawić do ostygnięcia. Do przestudzonego budyniu dodawać partiami masło i ubijać mikserem. Przełożenie ciasta:  Pierwsza część biszkoptu – ½ kremu – ciasto orzechowe – krem – druga część biszkoptu – polewa czekoladowa lub rozsmarować trochę kremu i posypać startą czekoladą SMACZNEGO!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Tort malinowy z kremem kokosowym i żelką jagodową 111

garnuszku podgrzewamy śmietankę i wrzucamy do niej połamaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Gdy czekolada już się rozpuści odstawiamy, żeby lekko przestygła. 2)     Na dobrze schłodzony tort wylewamy czekoladową polewę. *średnica tortownicy 18 cm i wysoki brzeg *szklanka o pojemności 250 ml                   Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Ciasto gruszkowe z wafelkową bezą 110

połamania. Piec w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach 40 minut. Polewa: Czekolada gorzka 90g rozpuszczona na parze w połączeniu ze śmietanką 30%( ilość w zależności od gęstości jaką chcemy uzyskać)   Warstwy: Biszkopt – mus gruszkowy( nałożyć lekko przestudzony, schłodzić) – krem – beza. Na koniec można udekorować polewą czekoladową

W garach u Gosi
Piernik z masą orzechową i powidłami śliwkowymi 87

cukru 4 jajka 2 żółtka 200 ml oleju 100 g masła 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie gotowej przyprawy do piernika lub 5 łyżek domowej przyprawy Składniki na polewę: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek masła Składniki na masę orzechową: 350 g zmielonych orzechów włoskich 150 g masła 120 g cukru 4 łyżki kremówki 2 łyżki(...)Całość przykrywamy blachą i obciążamy. Wstawiamy w chłodne miejsce i zostawiamy na min.godzinę. POLEWA: Wszystkie składniki umieszczamy w misce nad gotującą się wodą i mieszamy do czasu, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Ciasto okrawamy wyrównując dookoła, kroimy wzdłuż i polewamy polewą czekoladową. Smacznego. Piernik przechowujemy w chłodnym miejscu. Artykuł Piernik z masą orzechową i powidłami śliwkowymi pochodzi

To co lubię - gotuję i polecam
Cukinia faszerowana mięsem mielonym. 104

koniec pieczenia na chwilę włączamy górną grzałkę i podpiekamy żeby parmezan lekko się zrumienił. Upieczone cukinie posypujemy natką pietruszki. Uwagi Inne przepisy z dodatkiem cukinii: Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Cukinia panierowana Tarta z cukinii Ketchup z cukinii Risotto z cukinią i kurczakiem. Dżem – galaretka z cukinii Tarta ze szparagami, cukinią oraz fetą. cukinia faszerowana mięsem mielony

To co lubię - gotuję i polecam
Placki z cukinii i marchewki. 120

znajdziecie również przepis na Placki z cukinii z łososiem. a tutaj inne przepisy z dodatkiem cukinii: Cukinia faszerowana mięsem mielonym. Risotto z cukinią i kurczakiem. Ciasto z cukinią i polewą czekoladową. Tarta z cukinii Cukinia panierowana Ketchup z cukinii Dżem – galaretka z cukinii Placki z cukinii i marchewki to co lubie gotuje i polecam Artykuł Placki z cukinii

To co lubię - gotuję i polecam
Metrowiec. 1556

jest banalnie proste. Ciasto z kremem na bazie masła i budyniu, który jest bardzo puszysty i delikatny. Krem budyniowy idealnie pasuje do ciasta z dodatkiem oleju. Ciasto polane mocno czekoladową polewą. Zdecydowanie smak dzieciństwa. Ciasto, które w wielu domach pewnie jest zapomniane jednak zachęcam Was do jego zrobienia. Jest naprawdę pyszne, ale uwaga wychodzi go naprawdę dużo. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

To co lubię - gotuję i polecam