polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:253/582)

Babka budyniowa z suszonymi czereśniami i skórką pomarańczy 139

smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy nasze ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Jeśli wolimy możemy zrobić polewę czekoladową :-) Smacznego

kruche babeczki
Tarta a’la Snickers 149

zmiksuj, aby powstała jednorodna masa. Gotową masę przełóż na wystudzony spód i rozprowadź ją równomiernie po całej powierzchni ciasta. Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z mlekiem oraz łyżką oleju kokosowego. Wymieszaj dokładnie. Na koniec ciasto polej polewą czekoladową i wstaw do lodówki na ok. godzinę. Smacznego Artykuł Tarta a’la Snickers pochodzi z serwisu 365 dni dookoła

365 dni dookoła kuchni
Budyń z jabłek z czekoladą 116

Budyń z jabłek to bardzo prosty deser, który poprawi nam humor podczas trudnych dni. Jabłka wzbogacone aromatem cynamonu a polewa czekoladowa udekorowana kleksami bitej śmietany, tartą czekoladą i kawałkami jabłek . Wszystko wygląda bardzo apetycznie. Dorosłym i dzieciom taki deser z pewnością przypadnie do gustu. Szczerze polecam:) Składniki 4 jabłka, obrane sok z 1/2 cytryny 6 łyżek cukru 1 łyżka

gotuj ze mną
Ekspresowy serniczek waniliowo kokosowy 116

większość z Was ma już w lodówce.  Dodatkowo jest to taka podstawowa wersja, możecie pokombinować po swojemu i dodać np. kakao do masy, lub jakieś bakalie albo zrobić polewę czekoladową i posypać czymś na wierzchu. I to mi się właśnie w takich przepisach najbardziej podoba! No i jest małokaloryczny :) Wartość odżywcza 1 porcji (10) 104 kcal

zdrowo i aktywnie
Ekspresowy serniczek waniliowo kokosowy 125

większość z Was ma już w lodówce.  Dodatkowo jest to taka podstawowa wersja, możecie pokombinować po swojemu i dodać np. kakao do masy, lub jakieś bakalie albo zrobić polewę czekoladową i posypać czymś na wierzchu. I to mi się właśnie w takich przepisach najbardziej podoba! No i jest małokaloryczny :) Wartość odżywcza 1 porcji (10) 104 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Babka herbaciano-miodowa 123

miodu (płynnego) 300g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Opcjonalnie: 1/2 łyżeczka imbiru, kilka kropel aromatu waniliowego, cytrynowego lub pomarańczowego (*) Ponadto do dekoracji: cukier puder, lukier lub polewa czekoladowa Babka herbaciano-miodowa - przygotowanie: Herbatę zalać wrzącym mlekiem i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło/margarynę z cukrem utrzeć na puszystą masę i nie przerywając miksowania wbić jajka. Następnie

Di gotuje
Słodkie muffinki pomidorowe 158

silikonowych form, przed nałożeniem do nich ciasta wysmaruj je delikatnie olejem. Muffinki piecz ok. 35 – 40 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Podawaj posypane cukrem pudrem lub udekorowane polewą czekoladową. Smacznego Artykuł Słodkie muffinki pomidorowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
babka piaskowa – klasyczna 122

natłuszczonej i prószonej kaszą manna lub bułką tartą. Pieczemy w 160-170 st. C do tzw suchego patyczka, przez ok. 60 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Sernik bez spodu z żurawiną 99

kwaskowatą żurawiną, a to wszystko polane mocno czekoladową polewą. Jeżeli postąpicie według moich instrukcji co do pieczenia i studzenia, ciasto na pewno nie opadnie. 1 kg sera z wiaderka 100 ml śmietanki 30 % 4 jajka 200 g masła  3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy aromat waniliowy 50 g suszonej żurawiny Na polewę: 125 g masła 8 łyżek cukru(...)ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Polewa.Cukier rozpuszczamy z tłuszczem, następnie dodajemy kakao i mleko wszystko razem zagotowujemy. Kiedy ściągniemy masę z ognia dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy w polewie. Gotową polewą polewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sernik na białkach 137

Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis stąd   z moimi modyfikacjami

Proste Potrawy
Kruchy mazurek śliwkowy 92

zrobią się złote. Wyjąć, pozostawić do wystygnięcia. Placki układać jeden na drugim, uprzednio pokrywając je dżemem – ostatni pozostawić nieposmarowany. Kruchy mazurek z dżemem śliwkowym ozdobić lukrem, polewą czekoladową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kruchy mazurek śliwkowy pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Drożdżowa babka z rodzynkami 125

świętami wielkanocnymi. Pamiętam jak Babcia, a później Mama piekły po 6-8 wielkanocnych bab, które potem były układane od największej do najmniejszej – takiej do koszyczka. Lukrowane lub polewane czekoladą stały, pachniały i kusiły, bo przecież można je było zjeść dopiero w niedzielny poranek. Wtedy to znikały, chyba szybciej niż się pojawiały. Składniki 250 g mąki pszennej 50 g świeżych(...)odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego do 170 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 30-35 minut. Drożdżową babkę przyozdobić np. lukrem, polewą czekoladową, cukrem pudrem, kandyzowaną skórką pomarańczową lub rodzynkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Drożdżowa babka z rodzynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Parzona babka drożdżowa ze śliwkami 120

miejsce na 15 minut. Wstawić do nagrzanego do 160 o C piekarnika, piec z termoobiegiem ok. 35 minut – do suchego patyczka. Parzoną babkę drożdżową przyozdobić wedle uznania lukrem, polewą czekoladową, kandyzowanymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Parzona babka drożdżowa ze śliwkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Babka serowa 115

babka upieczona w tym roku, do której wykorzystaliśmy biały ser. Jest złocista, puszysta, delikatna w smaku i niezbyt słodka. Przyozdobiliśmy ją tylko cukrem pudrem, ale można do tego wykorzystać polewę czekoladową lub lukier i z pewnością babka serowa będzie ozdobą wielkanocnego stołu. Składniki na babkę serową 250 g białego sera 250 g masła o temperaturze pokojowej 200 g cukru

niecodziennikpary