bardziej do codziennych spraw, jak np. jajecznica ma masełku. 😊 Zamiast malin możecie użyć innych świeżych owoców, które najbardziej Wam smakują. A żeby jeszcze bardziej dopieścić kubki smakowe, możecie zrobić polewę czekoladową na ciasto.😀 Ja postawiłam na prostotę, bo goście byli już blisko i trzeba było upichcić coś na szybko. W drodze wyjątku do przepisu użyłam zwykłej mąki pszennej, ale ekologiczną
zdrowo i aktywniezmarnuje, a kiedy coś zostaje od razu włączam wyobraźnię, jeść przecież trzeba;) Tak powstały autorskie, puszyste, lekkie placuszki serowe, które podasz z ulubionymi dżemami, owocami, cukrem pudrem, a nawet polewą czekoladową. Można je traktować jako obiad lub podać na słodko z dodatkami, jak Cię fantazja poniesie. Jednego jestem pewna – zasmakują Ci z pewnością! SKŁADNIKI: 500 g twarogu na sernik
Zasmakuj KuchniPiecz 1,5h. Po upieczeniu wystudź sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Następnie włóż do lodówki, aby sernik się ściął. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową. Smacznego! Artykuł Sernik wiedeński pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfborówkami. To tort "Na leśnej polanie". Tort przygotowujemy według przepisu na tort śmietankowy LINK. Na bokach tortu zrobiłam niewielkie wgłębienia, rysy tak, aby przypominał pień i całość polałam polewą czekoladową. Mech przygotowałam według przepisu na ciasto "Leśny mech" Link. Wierzch i boki tortu okleiłam okruszkami ciasta szpinakowego. Na koniec ozdobiłam malinami i borówkami. Smacznego
Pyszności Słodkościstopni i pieczemy przez ok. 25 min. Po upływie czasu warto sprawdzić za pomocą patyczka czy są dokładnie upieczone. U mnie wyszło ok 10 muffinek. Można polać je polewą czekoladową i posypać dodatkowo kokosem. Smacznego
Kuchnia moimi oczaminagrzewamy do 160-165 stopni i pieczemy babkę około 50-60 minut (u mnie wystarczyło 50 minut), czy upieczona sprawdzamy patyczkiem. Babkę studzimy, możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i gotowe :-) Smacznego
kruche babeczkiwyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową
Zrób to smaczniegóry nogami, by warstwy miodowe równo przylegały. Placek Królewicz można przechowywać w lodówce przez kilka dni, a wielu uważa, że im dłużej leży, tym jest smaczniejszy. Ciasto można polać czekoladową polewą, ale moim zdaniem jest ona zbędna, dlatego przygotowałam je w najprostszej wersji. Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka Składniki na brytfankę wielkości 25x35 cm: 2 blaty miodowe: 300 g mąki pszennej
Trzeci talerzmasy Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę razem z olejem Wykonanie całości: upieczone i przestudzone ciastka smarujemy daktylowo-orzechowym karmelem, na którym układamy rodzynki i posiekane orzechy, polewamy polewą czekoladową i wkładamy do lodówki. Po 15-30 minutach ciastka są gotowe. Źródło: Istagram Doomifit
Słodkie zapomnienieSkładanie ciasta: Ciemny biszkopt nasączyć ponczem, na który wykładamy połowę kremu. Następnie wykładamy warstwę orzechową i drugą połowę masy budyniowej, potem ponownie biszkopt kakaowy, który sączymy ponczem. Całość polewamy polewą czekoladową i dekorujemy posypką. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś! Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga
Słodki Zakątekchwil powstają, bez miksera. W sam raz na leniwy weekend lub w tygodniu gdy goście za chwilę – wiem co mówię Udekorujcie je bitą śmietaną, borówkami i listkami mięty, polewą czekoladową, lukrem cytrynowym lub oprószcie zwyczajnie cukrem pudrem, jak ja. Każda wersja pyszna, kaloryczność inna:) Polecam szybki, prosty i smaczny przepis na mini wypiek! Muffiny bananowo-borówkowe SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchnidodać cukier do smaku i chwilkę poddusić ]wymieszać z galaretką w proszku i chwilkę pogotować, wystudzić. Upieczone placki przełożyć masą z kaszy manny i jabłkami i galaretką,wierzch polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniejajka klasy M 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 2 łyżki cukru zwykłego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo do podania: ulubione owoce, np. borówki, banany, kiwi polewa czekoladowa, miód, syrop klonowy lub cukier puder bita śmietana lub jogurt naturalny zamiast owoców można użyć ulubionego dżemu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na placki z mascarpone: Wszystkie składniki na placki
Kulinarne Przebojewrzątku Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku 2-3 kieliszki likieru amaretto Dodatkowo: 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 260g rurek waflowych z polewą czekoladową kwiatki z cukru do dekoracji Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijając dodać żółtka, mąkę pszenną, ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać
Szalona Kuchnia EwelinyCzekoladowe ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. A na jego wierzchu drylowane wiśnie z syropu w pysznej czekoladowej polewie. I choć przepis autorski, to polecam je spróbować :) Jeśli lubicie ciasta z dodatkiem alkoholu śmiało można wcześniej namoczyć wiśnie w wódce lub spirytusie
Z Hrabiną w kuchni