polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:261/582)

Wilgotna babka cytrynowa 112

cukru 4 jajka 1 cytryna 200 g masła (cała kostka) 1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka bułki tartej Lukier składniki: 1 szklanka cukru pudru lub sprawdź przepis na polewę czekoladową Sposób przygotowania: Przygotuj wszystkie składniki, które wymieniłem wyżej. W niewielkim rondelku rozpuść masło i pozostaw do ostygnięcia. Zadbaj o to, aby masło podgrzewać, na bardzo delikatnym, wolnym ogniu

ugotuj-przepis.pl
Mazurek orzechowy 106

polska tradycja na wielkanocnym stole. Dzisiejszy orzechowy dołączam do blogowej kolekcji mazurkowej, na pewno zadowoli wszystkich wielbicieli wypieków z orzechami. Idealnie kruchy spód wypełnia bezowa masa orzechowa zwieńczona polewą czekoladową z kawałeczkami orzechów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocna babka marmurkowa 156

Pieczemy w 170 º  C z termoobiegiem przez ok. 60-65 min, lub do suchego patyczka. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Dekorujemy wedle uznania, lukrem lub polewą czekoladową. Przepis pochodzi z kanału "Zapytaj Anię"   YouTube

Anielskie wypieki
Babka piaskowa na oleju 135

kontynuujmy pieczenie). Wyłączamy piekarnik, uchylamy jego drzwiczki, pozostawiając w nim babkę jeszcze przez około 10 minut. Ciepłą babkę delikatnie wyciągamy z formy. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub polewą czekoladową. Artykuł Babka piaskowa na oleju pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje

KulinarneImpresje.pl
Tofurnik z gruszkami 132

stopni. Po upieczeniu zostaw go na 30 minut w piekarniku, a następnie na 2 – 3 godziny w chłodnym miejscu. Przed podaniem udekoruj ciasto np. solonym karmelem, polewą czekoladową lub świeżymi owocami. Smacznego Czytaj więce – tofurnik Artykuł Tofurnik z gruszkami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Babka budyniowa 134

części ciasta, dodać kakao i mleko. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na jasne ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu, dowolnie udekorować. Ja zrobiłam polewę czekoladową i posypałam, posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Można posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem

Agusiowe smakołyki
Kokosowa babka majonezowa z lukrem 100

babka z kolorową posypką Zielona babka piaskowa z lukrem Owsiane ciasto z jabłkami i kremem Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Pascha wielkanocna Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Kokosowa babka majonezowa z lukrem Kokosowa babka majonezowa z lukrem Proporcje  na formę o średnicy 22,5 cm Czas przygotowania:  70 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Babka gotowana 142

jakiś czas ilość wody w garnku, gdyż w szybkim tempie jej ubywa. Po tym czasie Twoja babka będzie na pewno dobra. Babkę gotowaną możesz udekorować lukrem cytrynowym, lub polewą czekoladową .   Zapraszam Was do pozostałych przepisów, i udanej babki gotowanej Wam życzę! Czym dekorujecie najczęściej swoje babki? Artykuł Babka gotowana pochodzi z serwisu ugotuj-przepis.pl | Przepisy kulinarne

ugotuj-przepis.pl
Drożdżowa babka z bakaliami 125

babka z kolorową posypką Zielona babka piaskowa z lukrem Owsiane ciasto z jabłkami i kremem Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Pascha wielkanocna Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Drożdżowa babka  z bakaliami Drożdżowa babka  z bakaliami Proporcje na formę o średnicy 22 cm Czas przygotowania: 180 minut Składniki: 1/2 kg mąki

Kulinarne przygody Gatity
Babka cytrynowa na maślance 128

minut – do suchego patyczka *** *** Po upieczeniu babkę wyjmujemy z formy i odkładamy do całkowitego wystudzenia. Następnie przygotowujemy polewę. W małym garnuszku podgrzewamy czekoladę z mlekiem, mieszamy *** *** W osobnej miseczce przygotowujemy lukier. Cukier puder mieszamy energicznie ze śmietanką *** *** Babkę oblewamy polewą czekoladową, a następnie dekorujemy lukrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ (klik) CIASTA

Blog z Apetytem
Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe – kuchnia podkarpacka 145

odstawione na kilka/kilkanaście godzin mięknie za sprawą temperatury jabłek i wilgoci zawartej w obu masach. Dzięki temu ciasto jest spójne, ale pozostaje delikatne i kruche. Ciasto można polać polewą czekoladową, albo oprószyć cukrem pudrem, choć ja wolę najprostszą wersję bez zbędnych dodatków. Przepis na kruche ciasto orzechowo-jabłkowe został opublikowany w gazecie „Korso Kolbuszowskie”, a udostępniły go panie

Trzeci talerz
OMLET Z OWOCAMI 93

propozycja dla całej rodziny na ciepłe śniadanie, szczególnie w weekend gdy mamy na spokojnie poranki dla siebie. Omlet możecie podać z cukrem pudrem i owocami lub miodem, syropem klonowym, polewą czekoladową, a nawet jogurtem naturalnym. Polecam przepis na omlet – świetny na ciepłe śniadanie. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli łyżeczka oleju rzepakowego, kokosowego lub ryżowego

Zasmakuj Kuchni
Mazurek makowy 132

Prezentowany mazurek jest bardzo prosty do przygotowania i bardzo smaczny. Bez trudu w każdym sklepie kupisz mielony mak, zatem odpada żmudne gotowanie i mielenie. Mazurek jest pełen bakalii, wykończony polewą czekoladową usianą aromatyczną skórką pomarańczową, oczywiście domowej roboty

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
FIT BOUNTY – jednoporcjowe 186

żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzątku. Wrzucamy podprażony kokos. Mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spód naczynka układamy omlet ( jeśli jest taka potrzeba możecie go delikatnie nasączyć mlekiem ). Smarujemy kremem kokosowym. Przykrywamy polewą czekoladową. Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko