polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:251/582)

Biszkoptowe Naleśniki 88

wilgotne :)  4. W trakcie smażenia podgrzewamy dżem aby stał się bardziej płynny i rzadszy. Gotowe, smarujemy twarogiem, rolujemy, podsmażamy i takie podsmażone polewamy naszym sosem z dżemu, możecie oczywiście zamiast dżemu zrobić polewę czekoladową lub śmietanową z owocami wszystko wedle waszego smaku i upodobań. Pamiętajcie ! Przepisy są po to aby je dowolnie modyfikować pod siebie ;) Smacznego

Gotowanie...to proste !
Maślane ciasteczka z kolorową posypką do zrobienia z dziećmi 78

piec w rozgrzanym piekarniku przez około 12-13 minut w 180 stopniach.  Dekorowanie. Czekoladę roztopić oraz wymieszać z odrobiną mleka. Polewą smarować ostudzone ciasteczka i od razu dekorować kolorowymi posypkami.  Ozdobione ciasteczka odstawić, aby polewa czekoladowa zastygła.     Moja córka do ciasteczek użyła kolorowych posypek ze sklepu Słodki Bufet . Posypki są idealne do dekoracji wszelkich słodkości

Di gotuje
Babka ze skórką pomarańczową 86

blenderze, dodajemy do ciasta razem z zokiem z cytryny Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Seromakowiec z gotową masą makową 80

minut. Kolejno wyciągnij ciasto z piekarnika i pozostaw na blacie do całkowitego ostygnięcia. Seromakowiec w mojej wersji nie ma żadnej polewy, nie jest nawet posypany cukrem pudrem. Jednak jeśli chcesz to po ostygnięciu ciasta możesz je polać polewą czekoladową bądź masą krówkową. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seromakowiec z gotową masą makową przez Paulina 2021-04-10 Sałatka z marynowanymi pieczarkami

To Musisz Wiedzieć
Kruche ciasteczka orzechowe 115

użyć dowolnych orzechów. U mnie są to najczęściej włoskie, ziemne lub migdały. Ciastka nie są zbyt słodkie, choć ja takie lubię, ale jeśli chcecie to zróbcie do nich kuszącą polewę czekoladową. To kto się skusi na ciasteczko?       Kruche ciasteczka orzechowe - składniki: (około 20 sztuk) 200g orzechów (dowolnych; u mnie tym razem ziemnych) 100g mąki pszennej 100g cukru

Di gotuje
Świąteczny sernik tysiąca smaków 72

masy makowej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g czekolady deserowej 40 g śmietanki 30% 150 g masy kajmakowej 100 g sera twarogowego   polewa kajmakowa; 100 g masy kajmakowej mleko polewa czekoladowa; tabliczka czekolady łyżka oleju   Masa serowa podstawowa; Ser twarogowy łączymy  mikserem z proszkiem budyniowym, cukrem, jajkami i śmietaną. (Ja przygotowałam masę przy pomocy blendera

Gotowanie jest łatwe
Babka bananowo-czekoladowa 99

suchego patyczka, ok 25-30 minut. Po upieczeniu przestudzić w formie a potem przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Dowolnie udekorować lub posypać curem pudrem. U mnie polewa czekoladowa i posypka z prażonych orzechów laskowych

Monia miesza i gotuje
Puszysty sernik z mlekiem w proszku na herbatnikach. 451

piekarnika, ciasto zostawiam na około 30 minut do powolnego stygnięcia. Po tym czasie ciasto wyjmuję i studzę w temperaturze pokojowej. Sernik najlepiej kroimy po dokładnym wystudzeniu, możemy go polać polewą czekoladową. Porcja puszystego sernika z mlekiem w proszku na herbatnikach. Artykuł Puszysty sernik z mlekiem w proszku na herbatnikach. pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Sernik Oreo 105

Sernik zrobiliśmy z sera z wiaderka oraz serka mascarpone i chyba nikt nie będzie zdziwiony, gdy napiszemy, że wyszedł pyszny. W smaku aksamitny i śmietankowy, niezbyt słodki, choć z czekoladową polewą. Do tego nieźle się prezentuje wyeksponowany na paterze, a także po przekrojeniu – czy nie tylko mi przypomina on łaciatą krówkę? Coś nam się wydaje, że ten prosty sernik

niecodziennikpary
Mazurek Rafaello wg Aleex 93

Beza migdałowo-kokosowa:   • 3 białka  • 1/2 szklanki cukru pudru  • 75 g zmielonych płatków migdałów  • 50 g wiórków kokosowych  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej  Polewa:   • 100 g białej czekolady  • 3 łyżki śmietanki kremówki 30%  • 2 łyżki Malibu  • 50 g wiórków kokosowych  Sposób przygotowania:   1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni(...)kosteczki i roztopić razem ze śmietanką, dodać Malibu i wymieszać na gładką masę. 8. Polać po upieczonym wierzchu mazurka (mazurek może być prosto z piekarnika i ciepła - niestudzona polewa czekoladowa). 9. Ułożyć przekrojone na połówki pralinki Raffaello i posypać wiórkami kokosowymi. 10. Ostudzić i schłodzić przez ok. 1 godzinę. Mazurek podawać, pokrojony na porcje. Smacznego

W mojej kuchni
Zbiór pomysłów na Wielkanoc 94

drożdżowy trzy kolory Mazurek królewski Mazurek z pianką kawową Mazurek z bakaliami w waflu Adwokatowy sernik Sernik z białą czekoladą Sernik z brzoskwiniami Sernik Isaura Babka z daktylami w czekoladowej polewie Babka piaskowa Brioszka z bakaliami Słonecznikowice z pianką krówkową Tofinek Sezamowiec Ciasto miodowo-śmietankowe Placek z serkiem waniliowym Orzechowiec Coś na słono – klika przepisów na Wielkanocne pyszności: Sernik

PatiGotuje
Wegańska babka orzechowa 70

bardzo różny w zależności od piekarnika, należy już wcześniej sprawdzać patyczkiem, czy nie jest surowa). Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy do ostudzenia. Podajemy posypaną cukrem pudrem lub polaną polewą czekoladową. Smacznego Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog FB Śledź mnie

Lamarida.pl
Puszysta babka trójkolorowa na oleju 80

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C i pieczemy około godzinę i dziesięć minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową. Puszysta babka trójkolorowa na oleju Zobacz inne przepisy na ciasta na ciasta na Wielkanoc: Puszysta babka na oleju Babka zebra Domowy sernik z wiaderka – prosty i szybki przepis Sernik

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek z wiśniami i orzechami wg Aleex 124

ostudzone ciasto wyłożyć wiśnie z konfiturą. 8. Na wiśnie rozłożyć mieszankę lekko posiekanych orzechów. 9. Czekoladę ze śmietanką umieścić w garnuszku. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. 10. Powstałą polewą czekoladową polać ciasto. Odstawić do zastygnięcia.  11. Pokroić na porcje i podawać jako wielkanocny smakołyk. Smacznego

W mojej kuchni
Wielkanocna babka ucierana – przepis 86

250g masła 4 duże jajka 2,5 szkl mąki orkiszowej jasnej typ 650 1,5 łyżeczki proszku dopieczenia 1 szkl cukru 1 aromat waniliowy 2 łyżki octu jabłkowego polewa czekoladowa do dekoracji – przepis Jak zrobić babkę ucieraną: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Najpierw masło ucieramy z cukrem na tzw puch – do momentu aż cukier rozpuści

Dorota Smakuje