polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:246/582)

Babka Zebra 74

jajek 150 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki wody gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki masła do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Babki Zebry: Z 400 g mąki pszennej odłożyć 3 łyżki. Pozostałą mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Danka Pichci
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc 83

KLIK) Mięciutkie, maślane ciasto drożdżowe, zwinięte i upieczone z pyszną masą makową. Palce lizać!   3. Babka   Babka jogurtowa Przepis tutaj (KLIK) Przepyszna babka na jogurcie naturalnym ozdobiona polewą czekoladową. Jest wilgotna, miękka oraz mięsista i długo zachowuje świeżość. Idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne! Wilgotna babka czekoladowa Przepis tutaj (KLIK) Szybkie i proste w wykonaniu ciasto czekoladowe. Idealnie wilgotne

Blog z Apetytem
Praliny pistacjowe z białą czekoladą 30

pralinką, drugą nabieramy łyżeczką rozpuszczoną czekoladę i polewamy pralinkę. Nadmiar czekolady powinien spłynąć po widelcu. Polane pralinki odkładamy na talerz, posypujemy posiekanymi pistacjami i umieszczamy w lodówce na ok. 1h. Całą akcję obtaczania pralin należy wykonać dość szybko, aby zimne pralinki nie zaczęły topić się pod wpływem ciepłej polewy czekoladowej. Artykuł Praliny pistacjowe z białą czekoladą pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Wielkanocny mazurek z bakaliami, morelową konfiturą i czekoladą 44

łyżka octu jabłkowego 2 jajka nadzienie 1 słoiczek konfitury morelowej garść migdałów garść orzechów włoskich garść nerkowców garść orzechów laskowych garść rodzynek, żurawiny, suszonej moreli moczonych w alkoholu polewa czekoladowa 150 g czekolady 70% kakao 2-3 łyżeczki śmietanki 30% 1,5 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki mleka Wykonanie Ciasto Żółtka oddzielamy od białek, wsypujemy cukier

Raj dla Podniebienia
Muffinki z serkiem waniliowym. 55

proste w przygotowaniu. Wystarczy składniki wymieszać łyżką,  lub trzepaczką. Przełożyć ciasto do foremek i wstawić do piekarnika.  Moje muffinki posypałam cukrem pudrem, ale można udekorować je polewą  czekoladową, lub dowolnym kremem.   Z tej porcji składników zrobiłam 10 muffinek. Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3 łyżki cukru 1 serek homogenizowany waniliowy (150 g.) 1/3 łyżeczki

Agusiowe smakołyki
Ciasto karpatka. 70

które w trakcie pieczenia cudnie puchnie i ma nieregularny kształt, a następnie wypełnione kremem i posypane cukrem pudrem przypominając ośnieżone szczyty gór. Możemy podawać to niesamowicie pyszne ciasto z polewą czekoladową , aby uzyskać dodatkowy smak. CIASTO KARPATKA! The post Ciasto karpatka. appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny

Zdrowy Styl Joanny
Placuszki z dyni i jabłek 67

mąki. Następnie na niewielkiem ilości oleju smażymy placuszki na złoty kolor. Placuszki nakładamy na patelnię przy pomocy łyżki. Przepis na: Śniadaniowe placuszki Tak usmażone racuchy możemy podać zarówno z polewą czekoladową, cukrem pudrem, albo owocami i syropem klonowym. Smacznego! Artykuł Placuszki z dyni i jabłek pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pączki i faworki karnawałowe – najlepsze przepisy na tłusty czwartek! 62

sztuk pączków.   Pyszne pączki na piwie Przepis tutaj (KLIK) Kolejny przepis, który z pewnością przyda się na tłustoczwartkowe szaleństwo. Puszyste, mięciutkie i niebiańsko pyszne pączusie z konfiturą i polewą czekoladową. Palce lizać!   Pączki jogurtowe Przepis tutaj (KLIK) Lekkie i puszyste pączki z ciasta drożdżowego, do którego zamiast mleka dodajemy jogurt naturalny. Ciasto jest dzięki temu delikatne i mięciutkie

Blog z Apetytem
Pączki z budyniem pieczone 65

Przepis na niecodzienne pączki nadziewane budyniem. Pączki wychodzą lekkie i puszyste jak chmurka, nadzienie z budyniu waniliowego i polewa czekoladowa tylko dodają im charakteru. Czas przygotowania: 90 min Czas oczekiwania: 90 min Czas pieczenia 15-20 min   Składniki: (na 13 pączków po 60 g) Ciasto drożdżowe: 400 g mąki / 2,5 szklanki 200 ml ciepłego mleka

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania