polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:237/582)

Muffiny kakaowo-kawowe 141

minut.  Studzimy na kratce. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty.  Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 91

uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać marmoladę (ja wzięłam domowej roboty malinową). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40-45 minut. Wykończenie: Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!!! Klikając poniżej w POBIERZ możesz wydrukować przepis Tradycyjny Murzynek Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Tradycyjne ciasto czekoladowe Babci – szybkie, proste i tanie ciasto 131

uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać marmoladę (ja wzięłam domowej roboty malinową). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40-45 minut. Wykończenie: Posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego!!! Klikając poniżej w POBIERZ możesz wydrukować przepis Tradycyjny Murzynek Babci Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Czekoladowa kopuła - sernik na zimno 152

Czekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej wydobyć z miski a przy okazji na masie od folii odciska się wzorek. składniki: 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka Jogo 200 g czekolady białej 200 g czekolady ciemnej może być gorzka(...)ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Przed podaniem sernik wystawić wcześniej z lodówki. Przełożyć na talerz odwracjąc miskę, usunąć folię. Dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam orzechami

Monia miesza i gotuje
NIEBIAŃSKA PLAŻA 162

Mięciutkie czekoladowe ciasto oraz przepyszna beza kokosowa, moim zdaniem połączenie idealne. SKŁADNIKI (forma 24x 32) Ciasto ciemne 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru (lub mniej) łyżka mocnego kakao 6 jajek ( w podziale 6 żółtek i z tego z 3 jajek białka) ¾ szklanki oleju 2 łyżki śmietany 18 % 1,5 łyżeczki proszku dopieczenia szczypta soli opcjonalnie kieliszek alkoholu Beza kokosowa(...)minut gdy beza się zarumieni wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto na około 20 po tym czasie wyjąć ciasto i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Ciasto można polać np. polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego ;) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 202

efekt zniknie. Ale nie zniknął. Na ostatnią chwilę ściągałam masę z ciasta i zastąpiłam ją bitą śmietaną, na której z kolei nie chciała się zbytnio trzymać polewa czekoladowa, która dla bitej śmietany okazała się zbyt ciężka. Stąd efekt taki jak na zdjęciach Koniec końców ciasto gościom smakowało, zresztą mi również, ale męczy mnie do dzisiaj dlaczego to masło(...)niewielkich obrotach. Po połączeniu wszystkiego przekładamy masę na ciasto, wstawiamy je do lodówki i szykujemy polewę kakaową. Gdyby coś wam się nie udało tak jak mi to ubijcie 250 ml śmietany 36% z z łyżką cukru pudru też będzie do zaakceptowania. Polewa kakaowa: – 2,5 łyżki cukru – 1,5 łyżka kakao – 1 łyżka wody

Relaxtime
Ciasto "Pawi ogon" z serową roladą 614

jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny (250g) - można dać odrobinę więcej 3 łyżki wódki czystej Dodatkowo: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka wiśniowa Polewa czekoladowa mleczna oraz biała Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier kryształ oraz po jednym żółtku. Do puszystej masy przesiewamy mąki wymieszane z proszkiem(...)wyłożyć połowę kremu budyniowego- ułożyć roladki, w środek dając roladkę serową- pomiędzy rolady wlać tężejącą galaretkę agrestową,a następnie wiśniową- po schłodzeniu wyłożyć pozostały krem budyniowy- przykryć biszkoptem- dekorować polewą mleczną oraz z białej czekolady

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt Przekładany Dwukrotnie 669

okrągłych biszkoptów (ja mam domowe, z pozostałości biszkopta ; ) ) mały słoik dżemu lub powideł z czarnej porzeczki nasączenie : sok z połowy cytryny + 3 łyżeczki cukru + 150 ml gorącej wody polewa czekoladowa – przepis na idealną znajdziecie tutaj p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-size: 11pt } p.cjk(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } ½ kremu + biszkopt + polewa Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-family: "Calibri", serif; font-size

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 289

przekonałam się , że takie nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem . Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej! A potem więcej! I więcej! I więcej(...)gotujemy ok. 4-5 minut. Dodajemy śmietanę i sól , g otujemy minutę. Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami. Smacznego! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych. Jego spożywanie doskonale wpływa na układ krążenia zmniejszając

Ostra na Słodko
Babka piaskowa cytrynowo-czekoladowa. 136

Babka piaskowa cytrynowo-czekoladowa. Składniki : Porcja 1 - foremka 35x12                   Porcja 1,5 -  foremka 40x14  33 dkg margaryny(...)temperaturze 180 C . Gdy nasza babka już przestygnie wykrawamy ją z foremki i zdejmujemy papaier ( doskonale nam odchodzi od ciasta nie musimy go niczym smarować! ). Dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Jest to bardzo dobry przepis nasza babka jest miękka,puszysta i krucha!! Wiele razy już ją piekłem i zawsze się udaje. Można też upiec ją w foremce karbowanej

Przepisy i porady kulinarne
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 185

Masa serowa:  2 opakowania serka śmietankowego Almette (300g) 1 jajko 1 białko + szczypta soli ok. 10 łyżek cukru trzcinowego *lub zwykłego 1 opakowanie szafranu (0,12g) Polewa czekoladowa:  3-4 paski tabliczki gorzkiej czekolady 1 lub 1,5 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju  szczypta płatków chili lub chili w proszku jedna łyżka dowolnego likieru(...)może nam maksymalnie opaść. Gdy nasze wypieki wystygną, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy olej, ocet balsamiczny, likier owocowy oraz płatki chili lub chili w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Polewą delikatnie oblewamy powierzchnię serniczków - wedle upodobań. Serniczki można posypać okruszkami ze skruszonej cześci ciasta, owocami, świeżą miętą lub melisą - po prostu skomponować je z tym co lubimy najbardziej. Bardzo polecam

Symfonia Smaków
Mazurek Wielkanocny 180

się moja dekoracja? Mazurek wielkanocny – składniki: 300g mąki 150g masła 80g cukru pudru 1 jajko dżem np. porzeczkowy 400g masy kajmakowej (1 puszka) składniki do dekoracji np. polewa czekoladowa, migdały Mazurek wielkanocny – przepis: 300 g mąki mieszamy z 80g cukru pudru, 150g masła i 1 jajkiem wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 89

cukru waniliowego) 3 łyżki cukru (nie dodajemy, jeśli dajemy domowy cukier waniliowy) 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 2 opakowania budyniu waniliowego 300 g miękkiego masła   Co potrzeba na polewę czekoladową:   1/4 tabliczki deserowej czekolady (25 g)   Wykonanie: Robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż cukier się rozetrze, dodajemy po 2 żółtka, ubijamy chwilę, dodajemy(...)wkładamy z powrotem biszkopt, nasączamy bardzo mocno ciepłą wodą wymieszaną z sokiem z cytryny. Wykładamy na niego krem brzoskwiniowy, na krem dajemy bezę, delikatnie dociskamy go dłonią. Robimy polewę: c zekoladę roztapiamy w miseczce albo za pomocą kąpieli wodnej albo w mikrofalówce. Roztopioną przekładamy do małego woreczka, odcinamy koniuszek i wyciskamy czekoladę, robiąc delikatne wzorki.  Gotowe ciasto przechowujemy

Bułka z Chlebem
Biszkoptownik kolorowy 167

galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka Dodatkowo: kolorowa posypka 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy(...)znów. 10. Z masą czerwoną postępuje tak samo jak z masa zielona. Kiedy zacznie tężec wykładam na budyń. Przykrywam ostatnim blatem i znów wstawiam do lodówki.  Na koniec polewamy polewa i przed podaniem obsypujemy cukrowymi kuleczkami. Smacznegoo!!!! Źródło inspiracji blog z cukrem pudrem

Gotowanie...to proste !
Bardzo czekoladowe brownie z czereśniami. 92

CZEREŚNIE. PIEC W TEMPERATURZE 180 ST. C. GRZANIE GÓRA – DÓL, PRZEZ 30 – 35 MINUT. UPIECZONE CIASTO WYSTUDZIC NA KRATCE. GOTOWE MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB POLAĆ POLEWA CZEKOLADOWA. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita