Wilgotny, puszysty, aromatyczny ... jeden z lepszych jakie jadłam 😍 Szybki w przygotowaniu, i prosty do wykonania. Nie wymaga długiego leżakowania, dlatego czasem nazywany jest piernikiem dla spóźnialskich 😉 Uprzedzam Wasze pytanie - marchewka nie jest tutaj wogóle wyczuwalna, a jest ważnym składnikiem, bo nadaje wilgotności naszemu ciastu. Jeśli lubimy bardzo słodkie ciasta możemy dodac nie 2, a 3 łyżli miodu, lub przełożyc piernik np. powidłami śliwkowymi. Składniki: 2 szkl. mąki 2 szkl startej na d... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...