Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pigwy nabyłam w sklepie ze zdrową żywnością teraz i z przyjemnością je wykorzystałam do poszetowania, tym bardziej że do sprawdzenia czekał przepis Yotama Otolenghi na to
Moje Małe CzarowanieZnajoma powiedziała mi o tym przepisie. Bardzo smaczna, aromatyczna karkówka. Karkówkę pokroić w plasterki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Patelnię rozgrzać i obsmażyć karkówki
Kuchnia PokoleńJak wiecie, z początkiem roku 2018 postanowiłam nauczyć się piec. Efekt tego był taki, że kilka sklepów internetowych jęknęło z radością, jak poczęłam czynić zamówienia na
ladykitchenPrzepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Jerozolima". Placuszki pochodzą z Turcji i zajadane są nie tylko przez tureckich Żydów ale przez każdego chętnego. Autor
Moje Małe CzarowanieMam dziś propozycję na śniadanie w jeden z przedświątecznych dni. Pożywne i sycące danie zaspokoi głód i zapotrzebowanie na mikro i makroelementy. Doda nam również energii
Moje Małe CzarowanieW Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To przypominające włoską frittatę danie jest charakterystyczne dla kuchni Żydów irańskich. Kuku podaje się jako przystawkę, a do podania jogurt z ogórkiem. W daniu użyty powinien
Moje Małe CzarowaniePrzepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Jerozolima" . Yotam napisał że w Jerozolimie drzewa figowe rosną wszędzie i są niczyje, dlatego można zrywać owoce kiedy
Moje Małe CzarowanieNiezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj
MarcinChefPrzepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghiego "Jerozolima". Sałatka jest pyszna, inna niż jesteśmy przyzwyczajeni jadać. Co to znaczy? kalafior jest tutaj pieczony a zazwyczaj
Moje Małe CzarowanieDziś prawdziwy rarytas czyli smażony w głębokim tłuszczu kalafior i przepyszna pasta sezamowa do niego. Przepis według Yotama Ottolenghi z Jego książki "Jerozolima". Danie
Moje Małe Czarowanie