Kremowy, klasyczny hummus
Kremowy, klasyczny hummus
Składniki: 1 słoik cieciorki konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 400 g); 1/2 szklanki tahini (pasty sezamowej); Sok wyciśnięty z 1/2 dużej cytryny; 1/4 szklanki zalewy ze słoika z cieciorką; 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu); 2 małe ząbki czosnku; 3/4 łyżeczki soli. Dodatkowo do oprószenia/polania po wierzchu: 2 łyżki oliwy z oliwek; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; Łyżka drobno posiekanej natki pietruszki. Szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Ząbki czosnku obrać i drobno posieka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
słoik, pasty, pasta, papryka, ogórki, seler naciowy, marchewka, seler, dipy, sosy, ogórki konserwowe, sos serowy
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję