Dziś prawdziwy rarytas czyli smażony w głębokim tłuszczu kalafior i przepyszna pasta sezamowa do niego. Przepis według Yotama Ottolenghi z Jego książki "Jerozolima". Danie to jest serwowane w Jerozolimie na początku jakiegoś dużego posiłku. U mnie jednak zjadłam go jako posiłek obiadowy. Zapraszam zatem na pyszne danie. Smażony kalafior z tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.