placuszki - 9050 przepisów (strona:407/604)

Placki z cukinii z fetą i ziołami – wariacja na temat Kolokithokeftedes 174

czas dolewając na patelnię olej. Placki najprzyjemniej smakują z jogurtowym sosem tzatziki, ale można je podać i z samym greckim jogurtem. Danie to moja wariacja na temat Kolokithokeftedes – greckich placuszków z cukinii z fetą i ziołami. Greckie placki zamiast surowych ziemniaków mają w składzie ziemniaki ugotowane i bułkę tartą, fetę i żółty ser. Są formowane przed smażeniem i smażone

Karo in the Kitchen
Placuszki z cukinii z serem feta 180

smażenia Przygotowanie:  Cukinię zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i w misce połączyć ją z pozostałymi składnikami tak aby powstało ciasto o konsystencji ciasta do placków ziemniaczanych. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na złocisty kolor z obu stron.  Smacznego

Niezły Młynek
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 165

Kolejne podejście do muffinek z użyciem jagód, choć w tym przepisie świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a mega smakowite! :) Kocham placuszki bananowo-jogurtowe, więc pomyślałam, że może to połączenie sprawdzi się i w muffinach. No i nie myliłam się - są pyszne i wilgotne. Świetnie smakują zaraz po przyrządzeniu, następnego dnia po wyjęciu

Cooking Monster
Pancakes owsiane z malinami 93

Dietetyczne placuszki bez dodatku mąki świetnie sprawdzą się w roli śniadania. Możemy je podawać z owocami, dżemem lub w wersji dla łasuchów z nutellą. Z podanych składników przygotujecie około 20 placków. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Co Lila jadła w środę? 19 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 139

rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem  Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie ,  który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii.  Śniadanie 8:00 Placuszek - miś z owocami i dżemem (czarna porzeczka 100% owoców bez cukru). II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z gruszką, nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa z brokułami

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pieczone racuszki z pomidorem i oliwkami 160

ciastem przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na chwilę w ciepłym miejscu, aby ciasto wyrosło. Pomidory i oliwki kroimy w plastry Na wyłożoną papierem do pieczenia brytfankę nakładamy łyżką ciasto, tworząc placuszki. Jedna łyżka to jeden placek. Na każdym placku kładziemy plaster pomidora i trochę oliwek. Posypujemy oregano. Możemy pozostawić jeszcze na chwilę, żeby trochę podrosły. Pieczemy przez

Weganka gotuje
Pierwsze Urodziny Bloga i Konkurs 126

już rok jak poczyniam sobie kulinarnie na bloggerze :) Dokładnie rok temu opublikowałam swój pierwszy post " Szybki Deser Dla Ochłody ", a najwięcej odsłon i polubień uzyskał przepis na "Najlepsze Placuszki Biszkoptowe" Nie wiedziałam jeszcze jak pisać, jak mają wyglądać te przepisy i zdjęcia, dlatego te pierwsze wpisy są takie "nie za piękne" ;) ale ciągle się staram i udoskonalam moje wpisy. Moje

Gotowanie...to proste !
Mus Z Papierówek 113

jest rewelacyjny, do placuszków, naleśników a nawet do nadziewania drożdżówek czy to bułeczek :) Składniki na 2 słoiczki  250 ml: 500 gr papierówek 2 łyżki cukry + 1 łyżka cukru waniliowego 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki soku z cytryny 3 łyżki wody 1 łyżeczka syropu waniliowego np. od  Eterno ( niekoniecznie ) 1. Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce

Gotowanie...to proste !
Pieczone placki ziemniaczane z pieczarkami 307

grubych oczkach. Odciskamy z nich wodę, dodajemy pieczarki z cebulą, jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy na jednolitą masę. Na wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem blaszkę układamy placuszki. Pieczemy je w 200 C przez ok 20 min, następnie wyjmujemy blaszkę, odwracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Chleb-Naan 85

będzie miał nasz chlebek ) *gdy.już gotowe gore placka smarujemy woda odrobinę I na mokra strona kładziemy placka na blachę,patelnię odznaczając kilka naszych odcisków palca dzieju temu placuszki będą miały  Górki tak istotne dla chleba naan *gdy się zapieka strona przewracamy nasza blachę.do góry nogami. Opalając nad gazem przez.chwile aż uznamy ze wystarczy *robimy.tak jeden po drugim

Viola cooks with passion
Bułeczki z dynią i borówkami. 156

kwaskowe możecie oprószyć je cukrem. Na stolnicę podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy tak na grubość 2cm i wycinamy szklanką koła.Na każdy placuszek nakładamy po łyżce borówek, zlepiamy jak pączka. Gotowe bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 6 minut aby troszkę podrosły, następnie smarujemy je mlekiem

Sama słodycz i szczypta chili
Bułeczki grzebyki z dżemem z kiwi 126

zostawiam do wyrośnięcia na około 45 minut. Krok 5 Ciasto pięknie wyrosło, odgazowałam je i podzieliłam na 12 części. Każdą cześć rękoma kształtowałam na" piłeczkę" po czym spłaszczałam jak placuszka, nakładałam farsz i zwijałam na raz.Drugą część ponacinałam w paseczki i zwinęłam do końca. Zagięłam do środka. Krok 6 Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia i przełożyłam bułeczki, zostawiłam

Różowa kuchnia
RYŻOWE KULE ZE ŚLIWKAMI 96

jajka.Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Żółtka mieszamy z zimnym ryżem.Dodajemy mąkę i piane z białek.Starannie wyrabiamy ciasto.Z przygotowanega ciasta formujemy na ręce placuszki,nakładamy śliwkę i formujemy ciasto w kulę.Pozostałe jajka roztrzepać.Zanurzać ryżowe  kule,następnie  obtocztć je w bułce tartej.Smażyć na złoty kolor w głebokim tłuszczu.Podawać bezpośrednio

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pankejki jaglano-kokosowe z syropem daktylowym 118

Kolejna odsłona prostych i smacznych pankejków. Do tradycyjnych placuszków użyłam maki jaglanej i kokosowej. Polane syropem daktylowym to istne niebo w gębie! Składniki: 3 łyżki mąki jaglanej 1 łyżka mąki kokosowej 2 jajka 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia aromat  syrop daktylowy Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek

Truskawkowa Fiesta
Racuszki z bananem 111

Wszystko razem wyrabiamy łyżką, aż ciasto będzie jednolite i lśniące. Odstawiamy na kolejne 15 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej i na każdym placuszku kładziemy po kilka plasterków banana. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

bistro mama