Na moje ulubione piegowate pancakes czekam zawsze z utęsknieniem do lata! Tym razem zmieniłam nieco przepis na ciasto. Z maślanki wyszło delikatne, po prostu pyszne! Składniki: 1 szklanka mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka cukru 1 szklanka maślanki 1 jajko 2 łyżki masła szczypta soli masło klarowane do smażenia 1/3 szklanki borówek Wykonanie: Wymieszać suche składniki, a w drugiej misce maślankę wymieszać z jajkiem i roztopionym masłem. Wszystko razem połączyć i ods... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com