bezy lub biszkopty. Wystarczy, że przełożycie je przygotowanym wcześniej kremem i deser do kawy będzie jak znalazł. Do czego jeszcze możecie go użyć? Na przykład do przełożenia tortu, posmarowania placuszków lub zwyczajnie, na kanapkę. Możecie też upiec kruchą tartę (lub kupić gotowy spód), wyłożyć na nią krem i zapiec pod bezą. Taka tarta z pewnością wszystkim posmakuje. I, co najważniejsze
W poszukiwaniu inspiracjiNapatrzyłam się, napatrzyłam...To tu, to tam...I musiałam zrobić ;) Pyszniutkie, mięciutkie, jedyne w swoim rodzaju placuszki. Fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczanych. Spróbujcie sami ! Składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg kiszonej kapusty 1 jajko 1 cebula 1/3 szkl mąki pszennej sól,pieprz Wykonanie: Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach.Łączymy. Kapustę odciskamy , drobno siekamy. Dodajemy
Z Majeczką w kuchnimamy ochotę na coś słodkiego można zrobić szybie placuszki, są pyszne i dzieci je pokochają. Racuszki bananowo-jabłkowe Składniki: - 1 banan - 1 jabłko - 2 szklanki mąki - 1,5 szklanki mleka - 3 łyżki cukru - 1 jajko - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - olej - cukier puder Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem
Kulinarne życiemaku Przygotowanie : Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj mikserem na jednolitą masę. Łyżeczką nabieraj masę i układaj na blasze z papierem formując płaskie placuszki (z odstępami). Piec w 170 oC przez 9-10 minut. Ciasteczka przechowywać można dłużej w zamkniętym słoju, choć ciężko je tam dłużej utrzymać
Mechanik w kuchniduże placki / 40 g mąki ryżowej 10 g mąki ziemniaczanej 2 szczypty sody oczyszczonej mała szczypta soli i duża cukru jajko około 50 ml jogurtu naturalnego Wszystkie składniki na placuszki wymieszać w misce. Rozgrzać patelnie z nieprzywierającą powłoką, nalać na nią odrobinę oleju, przetrzeć papierowym ręcznikiem i smażyć placki (1 placek - około 1,5- 2 łyżek ciasta). Podawać z ulubionymi
tost z dżememkostkę i smażymy do miękkości. Pieczarki łączymy z ziemniakami, dodajemy bułkę tartą, miękkie masło, dwa żółtka oraz pianę z dwóch białek. Przyprawiamy do smaku przyprawami i dobrze mieszamy. Formujemy placuszki, które panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy podać je same bądź tak jak ja z barszczem czerwonym
Zainspirowana w kuchniMoje skromne propozycje na Tłusty Czwartek Twarogowe Oponki Serowe mini pączki Placuszki z bananami
W Moim Magicznym DomuKolejny sposób na wykorzystanie kaszy w naszej codziennej diecie. Chrupiące placuszki z mielonego mięsa drobiowego najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej sałatki lub kleksa śmietany. Składniki: Na 10 kotlecików: 30dkg mielonego mięsa drobiowego 1 woreczek (100g) kaszy pszennej pęczak 100g sera żółtego w kawałku 1 jajko 1 cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ok 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz
Kuchnia w czekoladziezwykle, ale ciągle w miarę wcześnie. C. jeszcze chrapie, więc cicho wymykam się z pościeli, zaparzam aromatyczną herbatę i celebruję pierwsze dziesięć minut spokoju. Następnie przygotowuję jakieś pyszne śniadanie; placuszki, pieczoną owsiankę, a może kolorowe kanapki...? Budzę C., zjadamy razem posiłek, a potem idziemy z Ptysią na długi spacer do parku, bo pogoda oczywiście jest idealna. 8. Ty wybierasz
Pożeraczka, czyli raz adobrzelaktozy, pastą twarogową (ma dozwolony twaróg półtłusty) to śniadanie w domu jest wyzwaniem. Dlatego sięgnęłam po inspiracje do książki "Facet i kuchnia " i tam znalazłam przepis na placuszki serowe z owocami. Udało się, wyszły i nawet jej smakowały. Prób będzie ciąg dalszy... Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog Olgi Smile . Składniki na 4 patelnie placków: 250 g musu owocowego lub rozgniecionych bananów 250 g mleka roślinnego (ewentualne 1 lub 2 łyżki wody) 4 jabłka (650 g) Szara Reneta 100 g mąki
moj przepis naZachwyciłam się placuszkami Ani z Naturalnej kuchni wegańskiej . Są bardzo apetyczne i kuszą straszliwie. Niestety nie udało mi się wykonać w pełni bezglutenowych, muszę jeszcze nad tym popracować. Dla tych, którym nie szkodzi gluten będą odpowiadały. Potrzebne składniki: 60 g mąki z amarantusa 60 g mąki jaglanej 30 g mąki z pszennej 2 brzoskwinie
Łycha smakówłyżka mąki Przepis: Ziemniaki umyć, obrać. Zetrzeć na tarce (małe lub duże otwory, jak lubimy, albo zblendować). Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem. Placuszki smażyć z obu stron. Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, odkładać na papierowy ręcznik. Potem na talerz. Ps. Można do ciasta dodać łyżkę śmietany, placki będą bardziej puszyste. Można dodać pokrojoną
Gotowanie-ukPlacuszki z tapioki; z gruszką i migdałami inspiracja proste rzeczy cieszą czasem najbardziej, śnieg za oknem i jakoś tak uśmiech na twarzy zakwita
More food, love and dreamsjabłko kroimy w niezbyt cienkie plastry. Każdy krążek jabłka zanurzamy w gęstym cieście i od razu smażymy w sporej ilości rozgrzanego tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy
Smakowite Dania