placuszki - 9050 przepisów (strona:419/604)

Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35 169

cebulą, śmietaną i solą oraz pieprzem. Ciasto i farsz dzielimy na 6 części. na stolnicy rozwałkowujemy każdy kawałek ciasta na kółko o średnicy ok 20 cm.Układamy na placuszku nadzienie pozostawiając margines. Składamy na pół i sklejamy brzegi. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pierogi po 3 minuty z każdej strony. Jeśli się za szybko rumienią zmniejszamy ogień. Podajemy gorące

Dzieje kuchennej Wiewióry
Poniedziałek w kuchni, czyli owsianka na obiad 138

śniadanie pyszne placuszki i jajka sadzone. Nic trudnego – z mąki z ciecierzycy i maślanki zrobiłam ciasto gęściejsze od naleśnikowego. Do placków dołożyłam po jajku sadzonym, pomidorze i papryce. Śniadanie z głowy :) Owsianka na obiad? Czemu nie? :) Kasza owsiana z groszkiem i cukinią. Do tego pieczone marchewki. Proste, smaczne i bardzo sycące. Kaszę owsianą gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu

Kucharzyca
Razowa kasza manna waniliowa z musem truskawkowym 196

jeszcze nie są te pyszne słodkie, dojrzewające w słońcu owoce, ale fajnie było poczuć małą namiastkę lata. Tak więc niedzielne śniadanie mistrzów zostało zdominowane przez truskawki. Dziś wyjątkowo zamiast placuszków była kasza manna, na którą miałam ochotę juz od dawna. Powstało pyszne (choć w szczycie sezonu truskawkowego będzie jeszcze lepsze) i pożywne śniadanie, którego przygotowanie zajęło mi ok 10 minut

Zawsze głodna!
Placki, które hollywódzka aktorka robi swoim dzieciom na śniadanie 279

Jedna hollywoodzka aktorka i mama, którą poznałam podczas „kręcenia” programu kulinarnego na serio wie o co chodzi w kuchni i gotowaniu. Nie mogę w

Jem więc Jestem
placki z topinamburu 109

smażenia wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Cisto powinno mieć konsystencję jak na placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Przy pomocy łyżki nabieramy ciasto i formujemy na patelni placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy np. z jogurtem naturalnym

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety drobiowo-paprykowe 208

miski, a następnie dodać obie mąki, bułkę tartą, jajko, oregano, mieloną paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować w dłoniach niewielkie kule, które delikatnie spłaszczamy. Uformowane placuszki przełożyć na patelnie z dobrze rozgrzanym olejem rzepakowym. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu dobrze jest ułożyć placki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Świat Domowej Kuchni
Placki ziemniaczane z kremem czosnkowym 150

tarce o drobnych oczkach, cebule obrać i zetrzeć także na tarce z drobnymi oczkami. Następnie dodać koncentrat , jajka i mąkę oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Łyżką formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Śmietanę mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, solą i ziołami prowansalskimi. Podajemy z plackami

Camilla w kuchni
Ciastka owsiane 100

proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Wykonanie Banana blendujemy. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będą problemy z lepieniem ciasta, dodajemy ciut mleka. Dłońmi formujemy kulki, które rozgniatamy na placuszki na blasze i rozłożonym na nim papierze do pieczenia. Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach do zrumienienia 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane/ BosowKuchni   Artykuł Ciastka owsiane pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Bananowe pancakes 136

pieczenia i cynamonem. W 3 porcjach wmieszać do ciasta nakładać po 1 łyżce ciasta na średnio gorącą, natłuszczoną patelnię. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony gotowe placuszki ułożyć w piramidę. Podawać z sosem jogurtowym, posiekanymi orzechami włoskimi i jagodami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 114

dodajemy do masy. Koperek siekamy - także dodajemy. Wbijamy jajko oraz dodajemy sól pieprz paprykę słodką i vegetę. Wszystko wyrabiamy.  Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki.  Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę.  Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki.  Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej

Taste Therapy
Podpłomyki z patelni 154

Składniki: 260g mąki pszennej, 150ml wody, ok. 1/2 łyżeczki soli. Przygotowanie: Wszystkie składniki razem połączyć i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 8-9 części. Każdy kawałek rowałkować na placuszki i smażyć na suchej, teflonowej patelni do zarumienienia z obu stron.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Podpłomyki 103

Podpłomyki to wersja szybkiego "pieczywa z patelni", wystarczy mąka, woda i szczypta soli, a za kilka chwil możemy mieć gorące placuszki, które już bez dodatków smakują wybornie. Do tej pory przygotowywałam flatbread oraz proziaki , które z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo do kanapek i nie tylko.  Do tego rodzaju "pieczywa z patelni" świetnie pasują pasty warzywne, ale i wszelkiego rodzaju

Moja smaczna kuchnia
Placuszki serowo-ziemniaczane. 157

Witajcie :) dzisiaj propozycja wykorzystania ziemniaków które zostały Wam z obiadu. Placuszki serowo-ziemniaczane pyszna propozycja na obiad, można je podać z dowolnym sosem lub po prostu z  ostrym ketchupem Parczew . Szybko się je przygotowuje i nie potrzeba dużo składników. Zapraszam do wypróbowania:)  Składniki : 250 g białego chudego sera 100 g ugotowanych zmielonych ziemniaków 1 duża cebula 1 ząbek

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe racuchy mamuchy! 178

miski, wkruszyć drożdże, dodać mąkę, jaja, cukier i zmiksować na gładką masę.  - Całość odstawić w ciepłe miejsce, poczekać aż ciasto podwoi swoją objętość.  - Dużą łyżką kłaść placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć 2-3 min z każdej strony. Gotowe racuchy posypać cukrem pudrem i żurawiną.  SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
Masa cytrynowa do ciast,ciasteczek, naleśników itp 241

dodatek do ciast, kremów. Dużo ludzi lubi jeść tą cytrynową masę do bułeczki. Pomysłów jest dużo. Można obłożyć tą masą andruty lub inne ciasteczka. Jako dodatek do lodów,naleśników, placuszków itp. To jest pyszne, wszystkim smakuje Cytryny sparzyć, wysuszyć. Zetrzeć na tarce skórkę. Miseczkę położyć na garnuszku z gotującą się wodą. do miski wrzucić startą skórkę z cytryn, masło, cukier

Kuchnia Pokoleń