placuszki - 9050 przepisów (strona:412/604)

Placki na bazie mascarpone z malinami 112

Bardzo kremowe i puszyste placuszki, które można zrobić w miarę szybko rano na śniadanie. Najwięcej czasu zajmuje smażenie, ale jak chcecie to można je robić równolegle na dwóch patelniach. Placki są lekko słodkie, więc doskonale pasują do nich delikatnie kwaśne maliny

Milion Smaków
Placuszki twarogowe 211

Dzsiaj ponownie wpadam z przepisem na pankejki. Ostatnio, jak wiecie, są u mnie często na śniadanie. Dzisiaj wersja twarogowych placuszków, które uwielbia mój synek. Przepis był już kiedyś TUTAJ -> KLIK , ale teraz użyłam trochę innych składników, stąd osobny post. W każdym bądź razie s macznego :) PRZEPIS SKŁADNIKI na 8 sztuk 1 kostka twarogu białego (250g) 3 jajka 5 łyżek

Tetiisheri
Pancakes z borówkami 105

składniki, a w drugiej misce maślankę wymieszać z jajkiem i roztopionym masłem. Wszystko razem  połączyć i odstawić na godzinę, następnie zmieszać z borówkami. Rozgrzać patelnię i smażyć małe placuszki na klarowanym maśle. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
DROŻDŻÓWKI BEZGLUTENOWE 207

się rozpadną, a woda odparuje. Pod koniec spróbuj czy nie trzeba dodać cukru. PRZYGOTUJ SOBIE MISKĘ Z WODĄ , ciasto jest bardzo lepiące, mokrymi rękami łatwiej będzie Ci formować placuszki z podanej ilości składników powinno wyjść 6 drożdżówek. Placki ukladaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W KAŻDEJ DROŻDŻÓWCE ZRÓB wgłębienie (najlepiej mokrą łyżką), nałóż owoców i posmaruj białkiem. Nagrzej

Kuchnia bezglutenowa Loli
Warzywne placuszki 287

Proste i przede wszystkim bardzo smaczne placuszki z cukinią, marchewką i ziemniakami. Polecam nie tylko na obiad! Składniki : * 2 cukinie * 2 ziemniaki * 1 marchewka * 2 łyżki mąki pszennej  * jajko * sól, pieprz * śmietana 12% * świeży koperek Przygotowanie : Ziemniaki i marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać warzywa z jajkiem i mąką. Przyprawić

Magiczne Życie Marty
Naleśniki drożdżowe z twarożkiem, jogurtem i dżemem wiśniowym. 140

nich były naleśniki drożdżowe, przyznam się że nigdy drożdżowych nie robiłam i postanowiłam wypróbować.Wyszły przepyszne i puszyste, część naleśników upiekłam na dużej patelni a część w formie placuszków, rewelacja :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 0,5 l ciepłego mleka 3 jajka 30 g drożdży 2 pełne szklanki mąki typ 550 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 200 g sera białego

Sama słodycz i szczypta chili
Racuchy drożdżowe z cukrem pudrem 1830

być zbyt gorący, ponieważ racuchy będą się za bardzo przypiekać. Racuchy na patelnię wykładamy za pomocą 2 łyżek. Ciasto nabieramy jedna łyżką, a drugą ściągamy je na patelnię. Placuszki smażymy około 5 -6 minut. W połowie czasu smażenia odwracamy je na druga stronę. Na płycie ceramicznej racuchy smażę na polu o mocy 7. Racuchy są gotowe, gdy są ładnie zrumienione

Smak mojego domu
Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 166

Obiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i naturalnego serka homogenizowanego. Nawiasem mówiąc. powstały w odwrotnej kolejności, jeszcze w dniu, w którym dżem nie był gotowy, ale już pyszny. Czytaj całość

Anioszek w kuchni
Minikotleciki alias placuszki z niespodzianką 172

smażę z dwóch stron na złoty kolor,  osączam na papierowych ręcznikach. Podawać można w takim towarzystwie jak lubicie, ale najlepiej obowiązkowo z warzywiskiem. Jak wspomniałam, czasem robię te placuszki-niespodzianki (pod taką nazwą funkcjonują u mojej siostry) na dwa obiady od razu. W dniu drugim odgrzewam w piekarniku. Dzięki mące ziemniaczanej kotleciki maja fajną chrupiącą falbankę i lepiej się

I tu będę miała takie te
Drożdżowe babeczki z malinami i kruszonką 129

Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagnieść i podzielić na 16 części. Z każdego kawałka formować placuszek, nałożyć po 2 maliny i łyżeczkę jagód, posypać odrobiną cukru. Zlepić i uformować kuleczkę. Formę na muffinki posmarować olejem i wkładać do każdego otworu babeczkę. Posmarować jajkiem i posypać kruszonką

Smakołyki Asi
Letnie ciasto z porzeczkami i truskawkami 205

nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów na słodkości letnie: Ciasto ucierane z rabarbarem , Cudaczek z truskawkami , Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkam i, Kruche ciasto z truskawkami , Muffinki z truskawkami i rabarbarem , Ryż na mleku z truskawkami , Śmietankowiec z truskawkami . Smacznego

paapilotkaa
Placki z cukinii 170

ulubionych obiadów letnią porą. Próbowałam klasycznych, ziemniaczanych, ale tartych na grubszych oczkach tarki, pyszne są marchewkowe, selerowe, z kabaczka... Świetnie smakują zwłaszcza z sosem czosnkowym, z dużą ilością koperku. Placuszki z cukinii są lekkie, delikatne i wspaniałe, najlepsze na świecie. I do tego przywołują bardzo przyjemne wspomnienia :) Składniki: 1 średnia cukinia 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki

Cakes By Kejt
PLACUSZKI Z JAGODAMI I... 94

też zdobią nasze mieszkania. Tak samo jest z przepisami, te od babć lub prababć, trzymamy mocno schowane w zeszytach tak aby nigdy ich nie utracić. A moje dzisiejsze placuszki robiłam w domu rodzinnym, sobie i mamie na śniadanie. Tak jak zawsze, niezmienny przepis od 30 lat ;-) SKŁADNIKI: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki maślanki

SMYKWKUCHNI
Jagodzianki- najlepsze! 194

pięścią.   Nadzienie: Jagody wymieszać z cukrem i mąką.   Po tym czasie ciasto podzielić na 12 równych części (ewentualnie 15 mniejszych). Każdą część spłaszczyć w dłoniach na owalny placuszek. Na środek nałożyć 2-3 łyżki jagód (im więcej damy ich do środka, tym jagodzianki smaczniejsze!) i zlepić ciasto jak pieroga, po czym uformować w podłużną bułeczkę.   Jagodzianki

Nastoletnie Wypiekanie
Kotlety mielone z niespodzianką 140

mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na półplasterki (jeśli są duże to drobniej) i przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Pomidory odsączamy z oleju. Z mięsa formujemy na dłoni placuszki i nakładamy kopiastą łyżeczkę pieczarek oraz kostkę sera, zaklejamy żeby farsz znajdował się wewnątrz i formujemy kotlety. Tak samo postępujemy z pomidorami tylko zamiast pieczarek i sera nakładamy po jednym

kuchnia doski