Proste placuszki z wyraźnie wyczuwalnym smakiem bananów. Mają dość delikatną konsystencję. Według mnie najlepiej smakują polane miodem i posypane orzechami. 250 g sera twarogowego półtłustego 2 dojrzałe banany 4 czubate łyżki mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka miodu Dodatkowo: olej do smażenia, miód, orzechy do posypania Jajka zmiksować z miodem na jasną masę. Banany ugnieść widelcem
BullioGorący ryż łączymy z serem żółtym pokrojonym w kostkę i studzimy. Dodajemy jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy placuszki, smażymy je na patelni na rozgrzanym oleju ok. 2 minuty z każdej strony. # Zaryżykuj # UncleBens # wyzwanie # ryż # konkurs
Życie zaczyna się w kuchniZapraszam na przepyszne placuszki ryżowe. Dzisiaj serwuję je na śniadanie, są bardzo pożywne i delikatne zarazem, przygotowane z naszymi pysznymi soczystymi jabłkami. Składniki: - 100 gram ryżu jaśminowego - 5 łyżek mąki pszennej - 1 jajko - 3 łyżki cukru - 2 jabłka - 100 - 150 ml mleka - olej do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy ze szczyptą soli, nie odparowujemy, jeśli zostanie trochę wody to nawet
Życie zaczyna się w kuchniKolejny tydzień akcji "Wypiekanie na śniadanie" , tym razem na pierwszym planie miały być truskawki, a za nimi ekspresowe placuszki. U mnie jednak nie było truskawek, ponieważ my co roku jemy tylko swoje owoce, więc na nasze musimy jeszcze zaczekać. Natomiast w zamrażalniku skryły się jeszcze borówki i czerwone porzeczki i to właśnie tych owoców użyłam w ten akcji. Składniki
Życie zaczyna się w kuchniKrótka chwila i nasza nutella z awokado i bananów jest gotowa. Samo zdrowie i doskonale nadaje się do wszystkiego. Do kanapek, naleśników, ciastek… u nas swój debiut miała z placuszkami z serka wiejskiego. Obłędnie pyszne;) Składniki: - jedno dojrzałe awokado musi być miękkie - trzy dojrzałe banany - 1 łyżka kakao - 2 łyżki cukru pudru, można i mniej lub wcale ;) Przygotowanie: Do kielicha
Życie zaczyna się w kuchniRobiłam już milion placuszków, z każdym możliwym nabiałem ale z serkiem wiejskim pierwszy raz. Zdjęcie zobaczyłam na Instagram-ie u TysiaGotuje i od razu musiałam odszukać przepis, mało tego od razu musiałam je zrobić. I wiecie co? Były przepyszne. Takie uniwersalnie i na śniadanie i na przekąskę, z cukrem pudrem, dżemem, nutellą czy czym lubicie. Przygotowanie zajmuje kilka minut więc
Życie zaczyna się w kuchnidomu mam niespełna 3 letniego szkraba,który podczas zakupów sięga coraz częściej po różnego rodzaju batoniki. Waszym zadaniem będzie zamieszczenie pod postem konkursowym przepisu na fit przekąski, batoniki, placuszki. Miło będzie jeśli polubicie i udostępnicie mój post, oraz zostawicie polubienie na moim fan pagu. Konkurs trwa do poniedziałku 07/11/2016 go godziny 8.30 ;) szybko wybieram zwycięzcę i wysyłam paczkę żeby jeszcze
Życie zaczyna się w kuchninaleśniki, aby nie spływało z jabłek. Jabłka moczę w cieście i smażę na dobrze rozgrzanej patelni (smażyłam bez tłuszczu) na małym ogniu do momentu aż będą rumiane. Gotowe placuszki obsypuję cukrem pudrem
JejKuchniacytryny oraz mak. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i przy nakładaniu łyżką na patelnię nie powinno za bardzo rozlewać się na boki. Placuszki smażymy na średnio rozgrzanej patelni, po mniej więcej 2 minuty z każdej strony. Na płycie elektrycznej smażę na mocy 4 w ska li od 1 do 10. Podajemy
bistro mamapolentę z dodatkami i uformować z niej kluseczki . Polentę można potraktować jako bazę do przeróżnych dań, gdyż przy odrobinie fantazji mogą z niej powstać różne kluski, farsze, placki, placuszki. Gdy zdecydujecie się na polentę, od razu zróbcie podwójna ilość, bo warto, doskonale przechowuje się w lodówce. Składniki na 4-6 porcji Czas przygotowania: 90 min 1 szklanka kaszy
Słodki Kompromisodstawiamy na ok 2 godziny w ciepłe miejsce 4. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy chwilę na blacie, dzielimy na dwie porcje, każdą z nich na 8 mniejszych, rozpłaszczamy w dłoni na placuszek, nakładamy ok 3 łyżeczki jagód i zlepiamy jak pierogi, mają powstać wałeczki 5. Jagodzianki układamy zlepianiem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia i lekko podsypanej mąką blaszce do pieczenia
Słodki Kompromiswszystkimi przyprawami, dobrze ubijamy dłonią, żeby wytworzyła się żelatyna i mięso nie rozpadało się w czasie pieczenia 2. Z porcji mięsa wielkości małej mandarynki formujemy w dłoniach mały placuszek, na środek nakładamy ok 4 kosteczki sera feta zwijamy i formujemy pulpecik, smażymy je na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, kiedy się zrumienią przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnik
Słodki Kompromisteż doskonałym dodatkiem do puszystych pancakes, nadając im wilgotną konsystencję. Do naleśników bananowych świetnie pasuje syrop klonowy, jednak jeśli macie choć chwilę wolnego czasu pokuście się o zrobienie do placuszków maślano-karmelowego sosu, jest o niebo lepszy. Składniki na ok 12 szt Czas przygotowania 25 min 1 banan 2 jajka 3 łyżki jasnego cukru brązowego 1 łyżka masła, roztopione
Słodki Kompromismajonezu 3 łyżki mąki ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka Vegety bułka tarta Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do dużej […] Artykuł Placuszki z kurczakiem i serem żółtym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plwymaga przecierania. Słodkie maliny nie potrzebują dużej ilości cukru, ale jak ktoś woli słodsze dżemy to może dodać cukru nieco więcej niż w przepisie. Dżem malinowy dodaję najczęściej do placuszków, naleśników na słodko oraz ciast. Dzieci lubią też kanapki z masłem i dżemem. Bardzo smakują mi pestki malin w dżemie choć wiem, że nie każdy je lubi. 1 kg. malin
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie