placki - 22990 przepisów (strona:826/1533)

Orkiszowe pankejki czekoladowe z migdałami i owocami 130

stron wierzch nieusmażonej części posypuję płatkami migdałów. Po około minucie przewracam placuszki na drugą stronę i smażę kolejną minutę. Usmażone pankejki przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, by odsączyć placki z nadmiaru tłuszczu. Podaję od razu z syropem klonowym i ulubionymi owocami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Fit burrito 153

fasoli 1 puszka kukurydzy Garść suszonych pomidorów 4 pomidory świeże (zblendowane) Czosnek granulowany, papryka słodka, oregano, szczypta cukru, kminku, kolendry, gałki muszkatołowej 1 łyżka oliwy z oliwek SKŁADNIKI na "placki tortillowe" 2,5 szklanki mąki owsianej (ja zblemdowałam płatki, przesiałam i gotowe) 0,5 szklanki ciepłej wody O,5 łyżeczki soli Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy mięso i lekko

Mamuśka wraca do formy
Burgery z komosy ryżowej i bobu. 219

Łączymy ze sobą komosę, posiekany bób, pokrojone drobno pomidory, pokruszoną fetę, posiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów

Przysmaki Karolki
BANANOWO ORZECHOWY PLACEK Z MALINAMI 146

Znowu słodkości? Ja wiem, że Wam to się jak najbardziej podoba 😀 Akurat jest promocja na banany🍌 😄to trzeba skorzystać z tego i zrobić pysznego placka 😇 Co najlepsze ma on tylko 1300 kcal więc śmiało można wziąć większy kawałek👍 Mokry, słodki i zawiera zdrowe składniki. Do kawki czy herbatki w sam raz🍰 Składniki: -120 g mąki (u mnie ryżowa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jagodzianki z extra niespodzianką! 525

odstawić na ok 1 h w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto podzielić na 16 części. Jagody wymieszać z cukrem. Serek śmietankowy wymieszać z połową jajka i cukrem. Z ciasta formować placki (będzie potrzebna dodatkowo mąka), nałożyć po łyżce jagód i sera, zlepić brzegi, formując owalny kształt. Drożdżówki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zalepioną częścią do dołu. Gotowe posmarować

coolinarny
PEŁNOZIARNISTE PLACUSZKI Z PORZECZKĄ (z piekarnika) 152

Placuszki na jogurcie greckim, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej oraz czerwonymi porzeczkami, pieczone w piekarniku to idealna propozycja na śniadanie rodzinne. Są mniej kaloryczne od tradycyjnych, smażonych

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiąca tarta z czekoladą, twarogiem i owocami, a może sernik z czekoladą i owocami. 177

mile widziane, tak w kruchych nie . W tym czasie mieszamy najlepiej ręcznie, składniki na masę twarogową. Zimne ciasto wkładamy do środka  do rękawa i wałkujemy trochę większy placek niż spód  formy. Chodzi o to, aby brzegi też były wyklejone ciastem. Odcinamy wierzch rękawa, a  spód razem z ciastem wkładamy do tortownicy. Taki trik ułatwi nam pracę

Dieta moja pasja
3 składnikowe wegańskie kotleciki ziemniaczane, czyli niebanalny obiad z banalnych składników 517

puree dodawaj stopniowo mąki, tak aby ciasto nie kleiło się do rąk. W sumie to ciasto jak na kopytka. Ciasto podziel na 8 w części, z każdej uformuj okrągły placek. Na środku umieść łyżkę szpinaku. Zawiń brzegi ciasta i uformuj kulkę. Szczerze, to najprościej robi się to na oprószonych mąką dłoniach, ale sama robię zdjęcia podczas gotowania i trudni

greenscarf
Kruche ciasto z pianką budyniową i czarnymi porzeczkami 291

najlepsze wspomnienia. I do takich ciast zaliczam ten wypiek. Słodkawy smak pianki budyniowej i kwaśny smak czarnych porzeczek przywołuje wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa - lato spędzane na wsi, smak drożdżowego placka z porzeczkami czy agrestem, popijanego mlekiem, owoce zjadane prosto z krzaczka czy drzewa. Zaręczam że dla takich chwil zapomnienia warto przygotować to ciasto. Wykonanie jest banalnie proste, nawet

Świat Smaku
Jagodzianki z kruszonką 148

wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i skrobią.  Ciasto ponownie krótko wyrobić, a następnie rozwałkować na placek grubości 1 cm. Podczas wałkowania ciasto trzeba podsypać mąką, żeby się nie kleiło.  Wycinać z ciasta krążki o średnicy ok. 8 cm - można użyć wycinaczki lub szerokiej szklanki

Kulinarne Inspiracje
Pierogi z jagodami 158

gładkie, łatwo odchodzące od ręki. Miskę przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 15 minut aby odpoczęło. Po tym czasie odrywamy porcję ciasta i rozwałkowujemy na stolnicy na cienki placek, z którego bedziemy wykrawać kółka. Następnie na środek nakładamy farsz i zlepiamy brzegi aby powstał nam pierożek (jeśli pierogi słabo nam się sklejają to trzeba brzegi ciasta posmarować wodą). Przygotowane

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Puszyste placuszki na kefirze z nektarynką 190

solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na ciemnozłoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Monia miesza i gotuje
Drożdżowe jagodzianki 127

łyżek cukru, do drugiej kilka łyżek mąki. Duże blachy wykładamy papierem do pieczenia.  Kiedy ciasto wyrośnie przystępujemy do formowania jagodzianek. Łyżką nakładamy porcję ciasta i w dłoniach formujemy placek, na którym środku umieszczamy jagody. Posypujemy odrobiną cukru i mąki. Łączymy brzegi i formujemy kulkę. Odkładamy na blaszkę łączeniem do dołu. Pamiętajmy o zachowaniu odległości pomiędzy jagodziankami

Rusty Fork
Ciasto makowo-kokosowe 264

uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier i wymieszać. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 3 placki. Pierwszy z nich umieścić z powrotem w foremce, tak by wierzch ciasta znajdował się na spodzie, wtedy ciasto się wyrówna. Układać warstwy: biszkopt, 1/2 kremu, biszkopt, 1/2 kremu, biszkopt. Polewa

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania