placki - 22990 przepisów (strona:821/1533)

Ciasto Kilmandżaro 232

kakao. Dodajemy stopniowo do masy jajecznej delikatnie mieszając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na dwa placki. Do szklanki mleka dodajemy cukier i podgrzewamy. Druga szklankę mleka mieszamy z żółtkami i mąkami. Dodajemy do ciepłego mleka i gotujemy na budyń. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Lena Gotuje
Zupa grzybowa z kurkami 146

przepisie podają zupę z makaronem gdzie indziej bez mięsa.  U nas z ziemniakami a moi panowie nie wybaczyliby mi zupy bez mięsnej wkładki :) A na dodatek pyszne chrupiące placki ziemniaczane :) Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 400g kurki (grzyby) 4-5szt. średniej wielkości ziemniaki 300 g włoszczyzna w paskach Około 2,5l wody szczypta czosnku granulowanego sól

W garach u Gosi
Wytrawny frgál na Lysej Horze 127

stacji telewizyjnej oraz menhir, który ma specjalny element do głaskania. W każdym razie na szczycie wszyscy postanowili się pożywić specjalnie na tą okazję przygotowanym daniem o nazwie frgál. To placek drożdżowy pochodzący z tej części Czech nazywany nieudanym ciastem, ze względu na to, że farszu jest więcej niż spodu. Trochę czeska pizza :) Zazwyczaj podawany na słodko, ale tradycyjnie też

Kryzysowa Książka Kucharska
38 przepisów z papryką 182

Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z kaszą kuskus, papryką i czarnymi oliwkami Sałatka z komosy

Moja smaczna kuchnia
Zdrowa woda ogórkowa z cytryną i miętą (detoks i orzeźwienie) 310

długie ogórki (ze skórką) 2 cytryny 15 listków świeżej mięty Ogórka porządnie umyć i ze skórką zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Następnie miąższ odcisnąć (polecam zrobić z niego placki - klik ) - a sok/wodę przelać do butelki/dzbanka. Dodać sok z cytryny i posiekane listki mięty. Całość zalać wodą i dokładnie wymieszać.  Gotowy napój najlepiej zostawić

Di gotuje
Tarta cytrynowa – deser na niedzielę 161

mąką, solą i cukrem. Kiedy się zacznie robić kruszonka dodaj zimną wodę i zagnieć ciasto. Owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Zimne ciasto rozwałkuj na placek o 3 mm grubości. Wyłóż nim dno formy, nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika, nastawionego na 175ºC. Podpiecz spód przez 10 minut. Miękkie masło zmiksuj z cukrem. Miksując dodawaj

codojedzenia
Białe kluski z mięsem i kaszą gryczaną 195

wystudzone ziemniaki zgniatamy w prasce. Oddzielamy 1/4 ziemniaków i w to miejsce dodajemy mąkę ziemniaczaną. W międzyczasie podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i podsmażamy. Zagniatamy ciasto ziemniaczane. Na dłoni formujemy placki z ciasta ziemniaczanego, nakładamy farsz i formujemy kluski. Gotujemy we wrzącym rosole, na małym ogniu,  7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Smacznego

Maminek kulinarny
WIŚNIOWA DELICJA 324

końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Przelewamy do formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 30 min. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Masa wiśniowa: Wiśnie z sokiem zagotowujemy. W gorącym rozpuszczamy galaretkę. Krem śmietankowy: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek, cukier a na końcu lekko

słodki bratek
Cukinia faszerowana mięsem 151

ochoty wsadzać sobie widelca w oko?! Pomyślicie pewnie, że histeryzujemy, że wymyślamy i że cukinia jest spoko oraz w pytkie! Jest! Ja kocham cukinię, Najcierpliwszy wielbi placki z cukinii, ja kocham chlebek z cukinii. Tylko ta cholerna cukinia faszerowana mięsem spędza nam sens z powiek. Doszliśmy do wniosku, że jesteśmy dorośli, dzielni i nie będzie nas żadne warzywo zastraszać

ladykitchen
Zupa z liści kalafiora 114

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Nie tylko różyczki mogą być jadalne, wszak bardzo lubimy. Produkt wykorzystany na 100 %. Głąb można zetrzeć na grubych oczkach, powstaną pyszne placki ;) A tu liście…mega <3 Składniki liście z jednego dużego kalafiora 100 g słoniny 1 łyżka masła chili pieczywo sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
Naleśniki z serem i jeżynami. 121

puder do posypania  Serek mieszamy z pozostałymi składnikami, delikatnie słodzimy. Nie ma co przesadzać z cukrem, na tle kwaśnych jeżyn i tak nabiał będzie słodki. Na środek ciepłego placka kładziemy kleks z serka, układamy ciasno jeżyny. Składamy wszystkie boki do środka, tworząc zgrabną paczuszkę. Trochę owoców zostawiamy do dekoracji. Układamy łączeniem do spodu, zostawiamy na chwilę aby się

Dieta moja pasja
Szwajcarski placek królewski z jabłkami 189

owoce dostępne w sklepie przez cały rok . Należą do nich np. jabłka. I tak też zainspirowana konkursem organizowanym na Durszlak.pl , stworzyłam wraz z Victorinox przepyszny przepis na szwajcarski placek królewski z jabłkami, jagodami i orzechami pistacjowymi. SKŁADNIKI 125 g masła szczypta soli 120 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku

Passions hobbies life
Placuszki na maślance z serem żółtym-szybkie i pyszne :) 5245

oczkach mąka pszenna-ile weźmie ciasto (około 1,5-2 szklanki) Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na około 12 kawałków,każdy kawałek  wałkujemy na cienki,okrągły placek. Smażymy na małej ilości oleju, pod przykryciem na złoty kolor.  I gotowe :) Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Knedle jaglane z malinami 180

opakowaniu.Odstaw ją do przestygnięcia. Następnie przełóż ją do misy malaksera, dodaj skrobię ziemniaczaną, jajko i miód. Całość zmiksuj, tak aby powstała jednolita, ale klejąca się masa.Formuj z niej niewielkie placki, na środku każdego połóż kilka malin i całość sklej, tak aby powstały kulki z malinami w środku. Gotowe knedle gotuj ok. 3 minut we wrzącej wodzie lub na parze

365 dni dookoła kuchni
PIZZA NA CIEŚCIE PIEROGOWYM Z PATELNI 161

żółty startu *************************** Do miski wsypać mąkę , dodać olej ,sól i powoli ,mieszając ręką dolewać wody ,tyle aby nam się ciasto ładnie połączyło.Wyłożyć na blat podsypany mąką i rozwałkować placek na wielkość patelni . Patelnię suchą rozgrzewamy ,zmniejszamy ogień , układamy na niej ciasto i pieczemy na złoty kolor.Odwracamy , smarujemy przecierem pomidorowym ,solimy , popieprzyć , posypać ziołami ,czosnkiem i serem.Ulożyć pokrojone

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania