chilli 6 dużych ząbków czosnku zioła - bazylia, oregano, tymianek, odrobina melisy i rozmarynu, natka pietruszki Przygotowanie: Cukinię myjemy i wydrążamy środek z pestkami, ścieramy na tarce jak na placki ziemniaczane. Ja swoją starłam w urządzeniu elektrycznym na tak zwaną papkę. Cebulę kroimy w kostkę. Cukinię i cebulę wrzucamy do garnka i gotujemy, aż wszystko zmięknie i się
Życie zaczyna się w kuchniuznania garść świeżej mięty Przygotowanie: Do mąki wbijamy jajko, wlewamy wodę. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i całość zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Okrawamy po kawałku, rozwałkujemy na niezbyt gruby placek i wycinamy krążki. Biały ser łączymy z niewielką ilością soli, dodajemy cukier, śmietanę i posiekaną miętę. Wszystko dobrze ugniatamy widelcem, ucieramy łyżką. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze
Zasmakuj Kuchnikaszę gryczaną, przyprawiamy i mieszamy. Tuńczyka odsączamy i dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Warzywa kroimy. Na blaszce kładziemy papier do pieczenia, delikatnie natłuszczamy olejem i nakładamy ciasto ziemniaczano-gryczane formując placki. Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 170 st. C. Układamy plastry żółtego sera. Nakładamy tuńczyka, sos, warzywa i jeszcze raz sos. Gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyodstawić na 20-30 minut twaróg wymieszać z żółtkiem i cukrem. Jogurt wymieszać z różanym cukrem, umieścić w lodówce ciasto podzielic na 3 części. Kolejno cienko rozwałkować każdy placek, foremką wycinać krążki, nakładać po łyżeczce twarogowego farszu i dokładnie zlepić brzegi. Zlepione pierogi układać na ścierczce lub na blacie/ desce podsypanej mąką. Gotować w dużej ilości osolonej wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zgrubienia od ogonka. Zmiksuj blenderem na gładką papkę wlej do rondla. Cytryny umyj dokładnie szczoteczką , sparz wrzątkiem, skórkę otrzyj na tarce ( na tej stronie na której trzesz ziemniaki na placki ziemniaczane ), wyciśnij sok. Otartą skórkę i sok dodaj do pomidorów, wsyp cukier żelujący i wymieszaj wszystko dokładnie razem. Naczynie przykryj i odstaw na 2-3 godziny. Następnie rondel postaw
Przepisy i porady kulinarnealbo koperek. Podaję na ciepło lub zimno. Jeśli pieczarki są małe to smażę je w całości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion(...)dopuszczamy do wydzielenia soku podczas smażenia, a doprawiamy pieczarki solą i pieprzem dopiero po usmażeniu! Pieczarki smażone to idealny dodatek do obiadu np. do kurczaka Caprese lub do placków ziemniaczanych. The post Pieczarki smażone appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproszek do pieczenia, tymianek oraz sól. Mieszamy. Dodajemy jogurt naturalny i olej. Mieszamy wszystko łyżką, a następnie wyrabiamy ciasto rękami aż będzie sprężyste. Wykładamy na stolnicę i wałkujemy na placek grubości około 5 mm. Następnie wycinamy koła o średnicy ok. 10 cm ( ja wycinałam za pomocą wykrawaczy do pączków, ale można też szklanką) i układamy na blaszce wyłożonej papierem
Kuchnia MagdaLenynajbardziej fotogeniczne smakołyki, które można przygotować. Pięknie wychodzą na zdjęciach, a do tego osłodzą każdą, nawet tę najgorszą chwilę. Poza tym - nie znam żadnej osoby, która widząc ładny kawałek placka bądź owocowe szaleństwo w pucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości. I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery owocowe, z alkoholem, ciasta z kremem, zwykłe
W kuchni Karmel-itkigarnka z żurawiną, dodajemy nasionka wanilii, cukier, 1 łyżkę masła i prużymy wszystko na małym ogniu aż jabłka zmiękną, a powstałe płyny odparują. Na naleśniki nakładamy porcję jabłek, zwijamy placki jak krokiety i podsmażamy z dwóch stron na maśle. Na talerz nalewamy sos waniliowy, na to kładziemy po i przekrojonym naleśniku, dekorujemy owocami i posypujemy cukrem pudrem
Kulinarne Fantazje MarioliDziś zapraszam Was na pyszny pomysł na śniadanie. Będzie syto, smacznie i owocowo. Póki mamy jeszcze dostęp do świeżych owoców powinniśmy z tego korzystać ile się
Słodkie okruszkikawałek ciasta. Zapomniałam już jak smakuje owsianka czy kasza ugotowana na mleku... Ale! Uczę się tutaj pieczenia zupełnie innych słodkości niż tradycyjne cista przeznaczone na poranny posiłek. Wegańskie placki kokosowe, pełnoziarniste bułeczki, chlebki bananowe czy magiczne czekoladowe ciasta z... cukinią ! Wysokie temperatury na zewnątrz nie zachęcają do spożywania gorących śniadań. Tym bardziej cieszą mnie przepisy, które teraz poznaję
Gawron w rosoleminut w temperaturze 150 stopni. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia w formie. Po wyjęciu z formy warto zebrać nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym. Po całkowitym wystudzeniu pokroić placek na 12-14 batoników
Kulinarne Inspiracjeciasto,będzie się trochę kleić ale prosze się nie przejmować i stopniowo dodawać mąkę pszenną. Dzielimy naszą kulkę na równe kawałki mi wyszło prawie 14 szt.i wałkujemy na cienkie placki. Następnie na patelni rozgrzewamy olej,smażymy na złoty kolor pod przykryciem.Wtedy lepiej rosną i serek żółty w środku się bardziej rozpuści. I gotowe podajemy na ciepło
Mała w garnku mieszaposypane cukrem pudrem, choć tym razem polałam je syropem klonowym i wyszło PRZEPYSZNIE. A zapach podczas smażenia - nieziemski ;) I choć dzisiejszy przepis to nic odkrywczego, każdy bowiem przygotowuje te placki wg podobnej receptury, to jednak dzielę się nim z Wami, ponieważ lubię dzielić się tym co dobre i sprawdzone ;) A może jest ktoś, kto jeszcze nie smażył takich racuszków
Opowieści z piekarnikakroimy na mniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem i odrobiną cynamonu. Odstawiamy na kilka minut. Ciasto dzielimy na 4 części. Każda z nich rozdajemy na mniejsze. Formujemy kulki a z nich placki i które nakładamy po ok łyżce śliwek. Zawijamy dobrze aby owoce nie wypadły - formujemy na knedle. Gotujemy w osolonej wrzącej około 5 minut. Podajemy ze śmietaną i cynamonem
Lena Gotuje