KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU

SKŁADNIKI: • pierś z kurczaka(podwójna) • 2-3 ząbki czosnku • 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kostkę razem z nasionami • cebula pokrojona w piórka • 2-3 papryki w różnych kolorach • puszka fasoli • 3 łyżki oleju • 1 limonka, sok i skórka • 2 tortille • sól, pieprz, goździki PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzaną patelnię, na odrobinę oleju rzucamy posiekany czosnek, po krótkiej chwili dodajemy cebulę, a następnie pokrojoną paprykę, warzywa podsmażamy, uważając żeby czosnek się nie przypalił (bo zrobi się gorzki). Kurc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tortilla, kurczak, obiad, placki, fasola, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak po meksykańsku, kurczak z czosnkiem, potrawy z kurczaka, kuchnia meksykańska, kurczak z warzywami, kurczak z papryką , tortilla z kurczakiem, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.