placki - 22990 przepisów (strona:799/1533)

Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 161

godziny aż woda odparuje i nasze chilli zgęstnieje. Im dłużej będziemy gotować, tym więcej czasu mają przyprawy, żeby się uwolnić, a gulasz będzie lepiej smakować. Podajemy z pieczywem np. plackami roti lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Babka ziemniaczana 240

soli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka suszonego czosnku lub 2-3 rozgniecione ząbki Ziemniaki obieramy, a następnie ścieramy je razem z  cebulą na drobnej tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Ze startych ziemniaków odlewamy wytworzoną wodę. Do masy dodajemy mąkę, jajka i przyprawy, mieszamy. Dodajemy podsmażony boczek

Czerwona Porzeczka
Oponki pieczone (bez glutenu) 144

pieczenia i sodą.  Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek ok 2 cm grubości. 3. Za pomocą szklanki wykrawamy kółka, a w nich dodatkowo kieliszkiem środek, aby wyszła oponka. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i układamy oponki na blachę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Serowe oponki 164

twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mielenia. Dodać pozostałe składniki i wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Poporcjować na mniejsze części i na oprószonej stolnicy rozwałkować ciasto na placek o grubości ok 1 cm. Wyciąć szklanką kółka, a w środku kieliszkiem mniejsze kółko. Czynność powtarzamy. Smażymy na złocisty kolor w oleju rozgrzanym na 170 C .  Gotowe oponki

Niezły Młynek
Pączusie serca 131

posypania Sposób przygotowania: Ciasto Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę.  W mące zrobić wgłębienie dodać pozostałe składniki zagnieść ciasto. Dobrze wyrobić.  Ciasto rozwałkować, na placek, wycinać foremką serca. Na głębokiej patelni, rozgrzać tłuszcz, wkładać serca i piec na złoty kolor.  Ciastka wykładać za pomocą łyżki cedzakowej, na ręcznik papierowy, aby osączyły się

Kuchnia Danusi
Omlet otrębowy na słodko. 141

ponownie przykrywamy. Gdy i druga strona się podsmaży, składamy na pół i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy na ciepło, z pudrem lub bez. Dwie łyżki śmieci ( otręby), a wyrasta taki placek, że  samemu  ciężko zjeść

Dieta moja pasja
Torcik kokosowy 143

foremki razem z papierem na deskę i wystudzić. Wystudzone blaty kokosowe przełożyć kremem i posypać płatkami migdałowymi i czekoladą. Wstawić na co najmniej 4 godziny do schłodzenia. Układając placki kokosowe, należy przenosić je na papierze. Obrócić w dół, aby papier był na górze, wtedy łatwo odkleimy z nich papier, a wierzch będzie równiutki. Krem: Śmietanę ubić na sztywno

Kuchcik gotuje
PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM 971

dużych i szerokich miskach). • Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypać mąką, wyłożyć ciasto i powygniatać przez około 2 - 3 minuty pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczyć na niezbyt duży placek (o wymiarach około 25 x 30 cm i na wysokość około 2 cm), ostrą szklanką o średnicy około 6,5 cm wycinać kółka. Z pozostałego ciasta ulepić kulkę, zagnieść

KUCHNIA POLSKA
Pieczone placki ziemniaczane 122

ziemniaka możemy przyrządzać nieskończoną ilość potraw. Tym razem zrobiłam smaczne i zdrowe pieczone w piekarniku placki w połączeniu łososia i oscypka.  Składniki: Ziemniaki 30 dag  Cebula biała 1 szt. Jajko 1 szt. Masło stopione 4 dag Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki, szczypiorek Bułka tarta 1 łyżka Łosoś wędzony Oscypek Orzeszki fistaszki Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć

Tradycyjna Kuchnia
Kluseczki z jabłuszkiem 1163

gniazda nasienne i rozdrabniamy (możemy użyć tarki lub rozdrabniacza). Dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy gładką masę. Jeśli zbyt się klei do rąk- dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto wałkujemy na placek o grubości ok 7mm i foremką wycinamy ozdobne kształty. Gotujemy w osolonej wodzie 1 minutę od momentu wypłynięcia na wierzch. Od razu polewamy roztopionym masełkiem, a na talerzu posypujemy

Kuchnia w czekoladzie
Oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej 88

oleju Ser przekręcić przez maszynkę lub delikatnie zmiksować w malakserze. Dodać mąkę, miękkie masło, jajko + żółtko, sodę, ocet/wódkę i ugnieść ciasto (w razie potrzeby podsypywać mąką). Rozwałkować na placek o grubości ok 1 cm. Szklanką wycinać koła, a kieliszkiem - środek oponki. Olej porządnie rozgrzać i zmniejszyć temperaturę. Wrzucać po 4-5 oponki do garnka, tak aby swobodnie pływały

CookYourself
Placek Muśnięty Musem 384

zacznie zastygać wylać na krem, wyrównać. DODATKOWO: 2 galaretki truskawkowe 2 szkl wody WYKONANIE: 1.Galaretki rozpuścić w wodzie, dokładnie wymieszać, odstawić do wystygnięcia. 2.Gdy galaretki zacznie zastygać wylać na placka. 3.Całość schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia

Dziś Ja gotuje
Puszysty omlet na mące kokosowej 133

mnie śniadanie to pewnego rodzaju celebracja jedzenia - najważniejszy posiłek dnia, do którego lubię się przyłożyć. Na stole często goszczą placki, naleśniki czy pankejki... dziś przyszedł czas na biszkoptowy omlet na słodko. Zrobicie go raz i przepadniecie, jest tak dobry! :) Omlet na mące kokosowej: 5 wiejskich jajek 4 łyżeczki ksylitolu 4 płaskie łyżki mąki kokosowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Cooking Monster
Pączki. 180

ciasto przełożyć na stolnice podsypaną mąką, delikatnie rozwałkować lub rozpłaszczyć rękoma. Szklanką wykrawać krążki. Na jeden krążek wyłożyć łyżeczkę marmolady, przykryć drugim krążkiem i zlepić. Można tez zrobić grubszy placek, wykrawać krążki, na każdy nałożyć łyżeczkę marmolady, zlepić i uformować kulę. Następnie lekko spłaszczyć. Uformowane  pączusie zostawić do wyrośnięcia. Ja układałam na blaszce wysmarowanej olejem. Smażyć na rozgrzanym

Agusiowe smakołyki
Ai Cecinelli czyli rybna pizza 189

Chrupiące cienkie ciasto, łosoś, tuńczyk, krewetki, pachnący sos pomidorowy i aromatyczne czarne oliwki to przepis na uwielbiany przez nas, idealny płaski placek rodem ze słonecznej Italii z dużą ilością rybnych dodatków. Składniki: Ciasto: 42g świeżych drożdży 300g mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru oliwa do wysmarowania formy

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania