placki - 22990 przepisów (strona:790/1533)

Cynamonek 117

Superowy placek na świąteczny stół. Składniki:  Mleko ¾ szklanki Cukier ¾ szklanki Margaryna ½ kostki Cynamon mielony 3 łyżeczki Jajka 3 szt. Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Soda oczyszczona 1 łyżeczka Mąka tortowa typ 450 2 szklanki Powidło śliwkowe 4 łyżki Składniki na polewę: Czekolada mleczna 1 szt. Mleko 2 łyżki Masło 1 łyżka Wykonanie: Mleko, margarynę i cukier zagotować

Tradycyjna Kuchnia
Tarta na słono 138

mikserem. Dodać jajko i szybko zagnieść w kulę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto przykryć folią spożywczą i rozwałkować na placek o średnicy większej niż średnica formy ( można sobie podłożyć pod ciasto papier do pieczenia) Zdjąć folię i ciastem wyłożyć dno i boki formy. Spód podziurkować widelcem, wstawić do lodówki

Moje Wyroby
Naleśniki nie co inaczej -z jabłkami 207

składniki 1 opakowanie placków tortilla 2 serki śmietankowe 2 łyżki, masy kajmakowej -a resztę np można zużyć do zrobienia andrutów 0k 4-5 jabłek obranych pokrojonych w kostkę cynamon cukier trzcinowy przygotowanie jabłka ok 5 min smażymy na patelni z łyzką masła, potem posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym 1 łyżka posypać Serek wymieszać z masą kajmakową w misce składanie kolejność(...)połowę tortili smarujemy serkiem na to nakładamy masę jabłkową ok 2 łyżki i zwijamy w rulonik i tak robimy z każdym następnym plackiem gdy już są pozwijane zapiekamy ok 20 minut w piekarniku

Moje Wyroby
Kotleciki z kurczakiem, batatem i porem 162

pieprzem, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku i wędzoną czerwoną papryką. Ponownie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni, rozkładamy masę tak aby powstał kształt placka. Ja kładłam po 2 łyżki na jedną sztukę

VioletoweKucharzenie
Czaczapuri po polsku 274

Moja wersja tradycyjnego, zapiekanego gruzińskiego placka z serem, z dodatkiem dobrze przyprawionego, soczystego mięsa, pachnących warzyw, i aromatycznych suszonych pomidorów to fajny pomysł na smaczne, sycące danie, które fajnie wygląda na talerzu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 30g świeżych drożdży 120ml mleka (ciepłego) 50g masła extra 1 jajko szczypta soli 1/2  łyżeczka cukru Dodatkowo: 250g mielonego mięsa drobiowego

Szalona Kuchnia Eweliny
Makaron 108

wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajko,wodę i szczyptę soli.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać lekko mąką lub wlać odrobinę wody.Ciasto rozwałkować na jak najcieńsze placki [ podsypywać mąką, aby ciasto nie przykleiło się do wałka] , posypać mąką i zwinąć tak jakby w roladki i pokroić w cienkie paski.Gotować w osolonej wodzie

Moje domowe kucharzenie
Domowy chleb pszenny ze szpinakiem 123

dwie części. Do jednej z części dodajemy rozmrożony szpinak i 1/2 szkl mąki oraz wyrabiamy razem ciasto. Jasną część oraz zieloną nakładamy na siebie i rozwałkowujemy na cienki placek. Następnie zwijamy jak roladę oraz nacinamy wzdłuż (nie rozcinamy do końca) oraz skręcamy razem jak warkocz. Końce ciasta sklejamy i przekładamy chleb do keksówki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kotlety mielone z kurczaka 205

wyjdą bardziej soczyste. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – przepis na gnoccchi – dyniowe gnocchi – sałatka grecka – przepis na kotlet schabowy inaczej – kotlet schabowy – placek po węgiersku – kotlety ziemniaczane KOTLETy mielone z kurczaka PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ KOTLETÓW: ok 10 sztuk SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z kurczaka (najlepiej z podudzi

nietylkopasta.pl
Naleśniki z mąki kokosowej 174

Mąka kokosowa chłonie wodę jak szalona, stąd też często placki czy naleśniki z jej użyciem wychodzą suche jak wiór. Żeby obejść ten problem, stosuję kilka trików. Po pierwsze warto dodać odpowiednią ilość płynu i skrobię (sprzedawaną także jako mąka) ziemniaczaną, która nada elastyczności. Dodatkowo gorące naleśniki przykrywam talerzem , dzięki czemu chłoną parującą wodę i zachowują delikatną konsystencję

Powiedz dietom nie
Naleśniki z przepisu Jamiego 204

Szukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z Krainy Lodu 865

tężącą galaretkę. 1/3 masy przelać do osobnej miski i dodać odrobinę niebieskiego barwnika. DODATKI: - biszkopty - 2 galaretki bursztynowe - 2 szkl gorącej wody (galaretka rozpuszczona w 2 szk wody, zalewamy placek gdy galaretka zacznie tężeć) PRZEŁOŻENIE: biszkopt-masa z barwnikiem-biszkopty-masa bez barwnika-galaretka

Dziś Ja gotuje
Langosze z hortexowym groszkiem 148

masła i  wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną cząbru.  Podziel ciasto (gdy wyrośnie) na 10 części. Każdą z nich rozpłaszcz dłonią na lekko natłuszczonym blacie, na placek nałóż łyżkę farszu po czym nakryj  ciastem tak aby powstał pieróg. Zlep każdy dokladnie.  Smaż   pierogi  na  złoty kolor. Odkładaj na ręcznik papierowy

Gotuj Sam!
Najlepszy mazurek pomarańczowy – przepis staropolski 115

prostokątnej lub 2 niewielkie blaszki na tartę. Analogicznie ciasto można przygotować w innym robocie kuchennym lub po prostu należy zagnieść je na stolnicy. Ciasto rozgniatamy równomiernie na blaszce tworząc „placek”. Nakłuwamy w kilku miejscach, żeby ciasto nam nie wstało. Pieczemy na złoto w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Pomarańcze dokładnie szorujemy (można przelać roztworem kwasu l-askorbinowego

Kate's Kitchen
Japońskie naleśniki dorayaki z matchą 148

dokładnie mieszamy. Ciasto będzie miało raczej rzadką konsystencję. Rozgrzewamy suchą nieprzywierającą patelnię. Odmierzamy 1 łyżkę ciasta (15 ml) i wylewamy na patelnię kształtując naleśniki w kształcie niewielkiego okrągłego placka. WAŻNE: Naleśniki smażymy na bardzo wolnym ogniu, żeby nie straciły swego zielonego koloru. Jeśli ogień będzie za mocny, to zaraz zbrązowieją – nie wpłynie to znacząco na ich smak

Lamarida.pl
Mazurek migdałowy z bezą 170

szybko ciasto do połączenia. Owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Foremkę o wielkości 18 cm x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i podpiecz w nagrzanym na 180ºC piekarniku. Piecz przez 15 minut. Przygotuj bezę. Marcepan zetrzyj na tarce i zmiksuj z żółtkami, mąką, skórką z limonki

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania