placki - 22990 przepisów (strona:808/1533)

Poduszkowiec - ciasto 441

się wypukłe kwadraty w kształcie poduszeczek. Ciasto czekoladowe w połączeniu z serem jest bardzo smaczne, łatwe do przygotowania i efektownie wygląda. Może i Wy skusicie się na upieczenie tego placka. Polecam! W zakładce CIASTA znajdziecie więcej przepisów na różne rodzaje ciast. Ciasto 6 jajek rozm M 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru

O kuchni z uczuciem
Podlaskie kartacze 170

połączenia składników. Cebule obrać i pokroić w kostkę lub piórka, po czym usmażyć na maśle (jeżeli masła jest za mało, to można jeszcze dodać). Z ciasta na kartacze formować placki, na każdy nałożyć porcję mięsa mielonego i dobrze zlepić formując kształt kartaczy. Kartacze gotować przez około 30 minut w lekko osolonej wodzie. Ugotowane kartacze podawać z usmażoną cebulką. Uwagi

Passions hobbies life
Kruche ciasto orzechowe z jabłkami 167

bazie ciasta, które robiłam jakiś czas temu ( KLIK ), powstał placek z jabłkami i orzechami. Mega pyszny! Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 jajko 240 g masła 1 niepełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Nadzienie: 5 jabłek

Kuchnia domowa Ani
Lekkie jak chmurka chlebki jajeczne 263

Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Do białek wlewamy masę z żółtek i serka. Delikatnie mieszamy. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łyżką delikatnie układamy w odstępach okrągłe placki. Chlebki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i podajemy. chlebki jajeczne Artykuł Lekkie jak chmurka chlebki jajeczne pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Jesienne placki 219

ziemniaków kawałek cukinii 2 jajka 1 większa cebula 1 szklanka mąki sól, pieprz curry suszone pomidory Przygotowanie: Ziemniaki, cebulę i dynię obrać. Cukinię … Czytaj dalej Jesienne placki

czarrna od kuchni
Kruche rogaliki z budyniem. 1641

cały czas mieszając. Budyń studzimy. 2. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. 3. Formowanie rogalików: Ciasto dzielimy na części, następnie wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną na okrągłe placki, dzielimy je na trójkąty, na każdy nakładamy porcję budyniu i zwijamy formując rogaliki. Tak postępujemy do wyczerpania składników. 4. Pieczenie: Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Izabelawkuchni
Rolada szpinakowa 190

Następnie piec ok 15min w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach ( opcja góra-dół). W tym czasie przygotować nadzienie: do miseczki przekładamy serki wciskamy czosnek, można dodać chrzan, wymieszać. Upieczony placek, posmarować równomiernie przygotowanym wcześniej serkiem, następnie ułożyć plasterki łososia i zwinąć w roladę. Zwinąć ściśle w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.  Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Tarta z figami i kozim serem 123

misce wszystkie rodzaje mąki, dodać zimne masło pokrojone w kostkę i posiekać. Dolać mleko, ocet i wsypać sól. Zagnieść ciasto, podzielić je na dwie części, uformować w okrągłe placki i schłodzić w lodówce. Farsz : na rozgrzanej patelni stopić masło i oliwę, dodać cebulę, pokrojoną na półksiężyce, sól i cukier. Karmelizować na niewielkim ogniu przez 20-30 minut często mieszając

Pieguskowa Kuchnia
Dyniowe racuchy i Instagram 199

które zawsze są pod ręką i mamy obiad. Tym  razem z pomocą przyszedł mi Jamie Oliver a konkretnie jego książka "Gotuj sprytnie jak Jamie".  Tak naprawdę to placki recyklingowe, awaryjne, wystarczy mieć zamrożone dyniowe pure. Kochani od kilku tygodni urzęduje też na  INSTAGRAMIE ! zapraszam Was serdecznie do śledzenia moich foto relacji z bieżących poczynań :) Dyniowe racuchy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z duszonym mięsem 168

barbecue, ale możecie podać z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym swoim ulubionym. Najlepiej smakuje podane bezpośrednio po usmażeniu naleśników, kiedy są ciepłe. Mięso można również podać z tortillą lub plackami ziemniaczanymi. Za każdym razem smaczne danie. Mięso 700 g  karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku sól pieprz 1/2 łyżeczka papryki słodkiej

O kuchni z uczuciem
Najlepszy Domowy Gulasz Węgierski 550

składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule ok. 200 g papryki (najlepiej

Słodka Strona
Bliny gryczane, dziady i polskie Stonehenge 135

zakryje. Zostawiamy w ciepłym miejscu. Po upływie doby miksujemy i zostawiamy na kolejną dobę. Po tym czasie masa powinna nam trochę spuchnąć. Wylewamy ją na patelnie i smażymy okrągłe placki.  Swoją drogą z tej samej masy wychodzi całkiem dobry chleb. Wystarczy, że wlejemy to foremek, które potem umieścimy je w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Niedaleko możemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Kolorowe kopytka 174

jajku, wsypujemy po równo mąkę pszenną i ziemniaczaną i zagniatamy dwa ciasta. Odstawiamy na ok. 15 minut, aby gluten zaczął pracować. Żółte i czerwone ciasto wałkujemy na placki i zwijamy jak roladę. Dociskamy, formujemy walec i kroimy na kluseczki ostrym nożem. Kopytka gotujemy w osolonym wrzątku mieszając od czasu do czasu, aż do ich wypłynięcia. Dobrze smakują polane masłem

Kuchnia od dwojga
Strogonow drobiowy z moskolami 175

polędwicy wołowej i zastąpiłam ją filetem z indyka, przez co gulasz wyszedł bardzo delikatny. Z podanych proporcji wychodzi 4 porcje. Polecam Wam bardzo wypróbowanie przepisu i życzę miłego dnia :-) Placki: ok. 500 g ziemniaków 1 jajko sól ok. 1 szklanka mąki pszennej (u mnie poszło więcej) 1/2 szklanki maślanki 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy. Gorące zagniatamy lub przepuszczamy przez praskę

kruche babeczki
Tarta grzybowa 160

miseczce. Grzyby oczyszczamy, opłukujemy w zimnej bieżącej wodzie, tę czynność wykonujemy dwukrotnie. Następnie razem z cebulą smażymy na maśle do miękkości, więc kilka minut. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek o wielkości naszej formy do tarty. Wykładamy nim tartę lekko uklepując i podpiekamy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach. Składamy tartę. Na podpieczony spód kładziemy kurczaka, grzyby, żółty

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania