placki - 22990 przepisów (strona:809/1533)

Egzotyczne placuszki drożdżowe z patelni 155

Mieszamy za pomocą łyżki. Odstwiamy na 30minut. Banana kroimy w plastry. Na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju. Mocno podgrzewamy. Zmiejszamy ogień na najmniejszy. Zapomocą łyżki wykładamy ciasto na placki (po 3-4 sztuki) na patelnię. Po ok 1 minucie, gdy zaczną już rosnąc, układamy po 2-3 plasterki banana i śmażymy jeszcze około 1,5-2 minut

Lena Gotuje
Najłatwiejsze ciasto na pierogi. Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą 1259

koniec wymieszać utłuczone ziemniaki z lekko przestudzoną kapustą, intensywnie doprawić solą, pieprzem i majerankiem lub kminkiem podzielić ciasto na 2 lub 3 części. Każdą część z osobna rozwałkować na placek grubośći około 2 mm. Szklanką lub metalową obręczą wykrawać krążki, układać po łyżeczce farszu i dokładnie zlepiać. Pierogi odkładać na przygotowaną ściereczkę. Przy większej ilości pierogów warto nakryć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik z kremem pomarańczowym 437

roku testuję pierniki ;) Nie tyle ciasteczka, co właśnie ciasta. Na długo dojrzewający już od początku listopada chyba stoi (nawet dokładnie nie pamiętam), a w między czasie popełniłam dwa placki takie szybsze w przygotowaniu- w sensie, że nie czekamy min. dwa tyg aż ciasto będzie odpowiednie. Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że choć zupełnie różne, to jednak podobne, bo z nutą

Kuchnia w czekoladzie
Pasta jajeczna z ketchupem 127

moje przepisy - klik ), a jajeczne w szczególności (tu przykłady - klik i klik ).  Tym razem przedstawiam Wam ekspresową wersję, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem , czy nawet plackami naleśnikowymi. Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów. Polecam!   3 jajka   2 łyżki majonezu   2 łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Kotlin) 1 łyżeczka

Di gotuje
ŚWIĄTECZNE PIEROGI MAKOWE - PIECZONE ORAZ GOTOWANE 185

dodajemy porcjami gorącą wodę. Wyrabiamy na gładkie i elastyczne ciasto, które będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15-20 min., aby odpoczęło. Ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 2-3 mm i wycinamy kółka za pomocą szklanki o średnicy około 6-7 cm. Na środek wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy dokładnie brzegi, robiąc

Kuchnia MagdaLeny
Uszka z pieczarkami + film 118

Zawartość miski przekładamy na stolnicę posypaną mąką i dłońmi wyrabiamy elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1/2 godziny aby odpoczęło. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na dość cienki placek a następnie małą szklanką lub kieliszkiem wycinamy z niego krążki ( ciasto można podzielić na 2 części, bedzie się łatwiej wałkowało ). Na każdy krążek nakładamy małą porcję farszu i formujemy

Smakowite Dania
Kaszotto z kurczakiem i porem 220

To jedno z tych dań, które jest nie tylko zdrowe ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie to możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, bo całość przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierniczki teściowej ... pyszne (od razu miękkie, nie twardnieją) 40065

Ciasto będzie dosyć klejące, ale nie przejmujcie się, bo należy je jeszcze włożyć na noc do lodówki i wtedy zgęstnieje. RANO:  Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na placek o grubości 0,5 cm lekko podsypując mąką. Wycinamy dowolne kształty i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 C przez

IMPRESJA SMAKU
Kotlety mielone z pieczarkami 131

się bardziej zwarte, więc bułki na początku nie dodawać. Do wystudzonych pieczarek z cebulką dodać pokrojony w drobną kostkę ser i wymieszać. Z mięsa robić 0,5 cm grubości placki wielkości dłoni, na środek każdego kłaść po łyżce farszu z pieczarek i formować kotlety. Kotlety delikatnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni po 2 - 3 minuty

Kuchcik gotuje
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 208

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2177

pierogi powinno idealnie odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. Tak przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut.     Rozwałkuj placek o grubości kilku milimetrów.     Swoje pierogi zrobiłem z kapustą i grzybami. Przepis znajdziesz TU     Na swojej stronie mam jeszcze kilka przepisów

kuron.com.pl
Pierniczki dyniowe 226

wymieszać - na koniec dodać przesianą mąkę i przyprawę do piernika, wszystko wymieszać, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić przez około 1 godzinę (lub dłużej) - schłodzone ciasto podsypać mąką, rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów - z ciasta wycinać wybrane kształty (u mnie gwiazdki), pierniczki przekładać w odstępach od siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - gotowe pierniczki piec w piekarniku

Smakołyki Bereniki
kruche ciasteczka 133

ciasto - Thermomix czas 1,5 min/obr 3-4 formuję kulę, którą owijam w folię i wkładam do lodówki na min 1 h po tym czasie rozwałkowuję ciasto na cienki placek i wycinamy ciasteczka - to najciekawsza i najbardziej wyczekiwana część przez moje dziecię :) ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez

Gotowanie z pasją
Pizza z dynią i feta 208

oczyść z pestek i gniazda. Pokrój na cienkie plastry. Nastaw piekarnik na 200ºC. Skrop dynię oliwą, posyp solą morską, chili i piecz przez 15 minut. Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na placek o średnicy 25 cm. Posmaruj sosem do pizzy, ułóż dynię i pokrusz ser. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika i piecz przez 10 minut. Wyjmij pizzę z piekarnika, obłóż

codojedzenia
Pierniczki 109

wlać w nie miód, następnie dodać przyprawę do piernika, cukier puder, tłuszcz oraz jajko wszystkie składniki razem zagnieść i wyrabiać, aż ciasto będzie lśniące z tak przygotowanego ciasta rozwałkowywać placki grubości około 5 mm wykroić pierniki i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem piec 10 minut w 180 stopniach w piekarniku Dekoracja: lukier- 200 g cukru pudru przesiać

Oka w rosole czyli KaFka gotuje