placki ziemniaczane - 4709 przepisów (strona:251/314)

Sernik z musem jeżynowym 67

spłaszczyć, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość około 3-4 min, tak żeby rozwałkowany placek był znacznie większy niż średnica tortownicy (ciastem wyłożone będzie dno i boki tortownicy). Zdjąć papier od góry, ciasto przenieść na arkuszu, odwrócić na góry nogami, tj papier ma być(...)półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić. Wylać na podpieczony spód. Na masę serową malutką łyżeczką wyłożyć mus jeżynowy. Sernik będzie pieczony

moj przepis na
Sernik z musem jeżynowym 71

spłaszczyć, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość około 3-4 min, tak żeby rozwałkowany placek był znacznie większy niż średnica tortownicy (ciastem wyłożone będzie dno i boki tortownicy). Zdjąć papier od góry, ciasto przenieść na arkuszu, odwrócić na góry nogami, tj papier ma być(...)półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić. Wylać na podpieczony spód. Na masę serową malutką łyżeczką wyłożyć mus jeżynowy. Sernik będzie pieczony

moj przepis na
Mazurek 129

mąki pszennej tortowej 4 żółtka 150 g cukru pudru 2 łyżki śmietany w razie potrzeby Składniki na krem 500 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru lub do smaku 2 łyżki soku z cytryny 200 g masła Składniki na bezową pierzynkę 4 białka kilka kropel ulubionego olejku zapachowego   100 g cukru pudru(...)sztywną pianę, małymi porcjami dodawać cukier puder ciągle miksując. Na końcu dodać do piany odrobinę olejku zapachowego. Ciasto rozwałkować na dwa kwadraty o wymiarach 25 x 25 cm, rozwałkowane placki ułożyć na papierze do pieczenia. Każdy placek posmarować dżemem. Następnie, ubitą pianę podzielić na dwie części, rozsmarować na plackach.. Rodzynki odcedzić i osuszyć

KUCHNIA POLSKA
Sernik z musem jeżynowym 88

spłaszczyć, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość około 3-4 min, tak żeby rozwałkowany placek był znacznie większy niż średnica tortownicy (ciastem wyłożone będzie dno i boki tortownicy). Zdjąć papier od góry, ciasto przenieść na arkuszu, odwrócić na góry nogami, tj papier ma być(...)półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić. Wylać na podpieczony spód. Na masę serową malutką łyżeczką wyłożyć mus jeżynowy. Sernik będzie pieczony

moj przepis na
Galette z twarogiem, z agrestem i z delikatną nutą anyżu 109

książkach kulinarnych? Warto czasami zastosować się do wskazówek mistrzów. Tajemnice smaku kryją się w szczegółach, w małych trikach, dzięki którym przygotujemy ciasto o wyjątkowej strukturze i smaku. Galette, czyli placek z kruchego ciasta obłożony owocami i zapieczony w piekarniku. Niby nic nadzwyczajnego, ale nie do końca. To ciasto jest wyjątkowe, a sekret jego wyjątkowości odkryłam w książce “Słodko(...)twarogu 2 łyżki śmietanki kremówki 2 łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżeczka anyżu mielonego NADZIENIE 50 g podłużnych biszkoptów z cukrem 500 g agrestu 100 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki anyżu mielonego GLAZURA 1 jajko 1 łyżka cukru Wykonanie CIASTO Z TWAROGIEM Masło kroimy na kostki o boku około 2 cm, owijamy w folię i wkładamy

Tajemnice Smaku
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 174

wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia, następnie ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 30 minut. Upiec w 200`C około 20 minut do zbrązowienia odważoną mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao przesiać. Żółtka ubić z połową cukru na puszysta masę, wymieszać z połową mąki. Białka posolić, ubić na sztywno, dodać porcjami cukier, aż piana stanie się(...)części nożem lub za pomocą nitki składanie tortu: upieczony kruchy spód posmarować dżemem i przykryć pierwszym blatem. Biszkopt nasączyć ponczem i rozłożyć pierwszą warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem biszkoptowym, naponczować i rozsmarować krem. Nałożyć trzeci krążek biszkoptu, naponczować. Wysmarować kremem boki tortu i wyrównać. Trzecią, mniejszą porcję kremu zostawić do wykonania rozetek przygotować polewę czekoladową: śmietanę kremówkę umieścić w małym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z musem jeżynowym 154

spłaszczyć, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, na grubość około 3-4 min, tak żeby rozwałkowany placek był znacznie większy niż średnica tortownicy (ciastem wyłożone będzie dno i boki tortownicy). Zdjąć papier od góry, ciasto przenieść na arkuszu, odwrócić na góry nogami, tj papier ma być(...)półtłusty lub tłusty) 250 gr jogurtu naturalnego (w oryginalnym przepisie była 1 szklanka kremówki) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser i jogurt wrzucić do malaksera, zmielić. Dodać resztę składników, zmielić. Wylać na podpieczony spód. Na masę serową malutką łyżeczką wyłożyć mus jeżynowy. Sernik będzie pieczony

moj przepis na
Ciasto z rabarbarem i bezą 171

kruchym cieście. Całość posypana migdałami. Rewelacyjne w smaku, szybkie do zrobienia, a jeszcze szybciej znika z talerzy. Teraz, kiedy jest w pełni sezon na rabarbar proponuję upiec ten wspaniały placek i delektować się jego smakiem. Po zrobieniu przez Was i wypróbowaniu przepisu, podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki Ciasto 250 g mąki pszennej 3 żółtka wielkości(...)łyżki czubate cukru  Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Całość zasypać cukrem i odstawić na 10 minut. Beza  5 białek  3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy piana jest już ubita to dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać.   Dodatkowo 5 łyżek płatków migdałowych

O kuchni z uczuciem
Metrowiec 801

łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao aromat migdałowy Masa budyniowa 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru 250 g masła 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny cukier waniliowy Polewa czekoladowa 200 g czekolady gorzkiej 2-3 łyżki masła Żółtka utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę, dodać olej, aromat i wodę(...)przemian kromki ciemnego i jasnego ciasta aż do wykończenia składników. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, nieco przestudzić i polać gotowe ciasto. Kroić po skosie przez 3 placki. a na działce posadzone truskawki i porzeczki:) Artykuł Metrowiec pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Placek z porzeczkami i bezą 259

Placek z porzeczkami i bezą Po ponad dwóch miesiącach w końcu zebrałam się do napisania nowego postu. To był bardzo napięty czas i dużo się działo, zresztą dalej się dzieje. Na razie na ten temat rozpisywać się nie będę, choć pewnie będę musiała zahaczyć o kilka spraw, jeżeli w końcu zbiorę się do napisania relacji o Seebloggers. Dobra tyle(...)zapraszam po przepis. :) Składniki na formę 25x35 cm: Ciasto 4 żółtka 120 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 50 g stopionego masła , przestudzonego 6-8 łyżek mleka Żółtka utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszystą jasną masę. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać partiami

Pełny talerz
Ciasto Pani Walewska. 135

kulka, następnie dzielimy na dwie równe części. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo cukier, a na samym końcu delikatnie łączymy z mąką ziemniaczaną. Blaszkę o wymiarach 36x25 cm wykładamy papierem lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (lepiej wyłożyć papierem - łatwiej będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy(...)powstanie gęsty budyń. Pozostawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z pozostałym cukrem. Kiedy będzie już puszyste, nie przerywając ucierania, dodajemy partiami budyń, a na końcu wlewamy stopniowo amaretto. Chłodne placki przekładamy masą. Przed podaniem wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego

Moje-pitraszenie
Cepeliny z nadzieniem z soczewicy z kminkiem 121

wczoraj się nastawiłam i zrobiłam.   Składniki: ziemniaki 1,5 kg cebula 2 sztuki marchewka 2 sztuki soczewica czerwona 3/4 szklanki jajko  mąka 300 gr mąka ziemniaczana 1 łyżka olej ok 50 ml sól  pieprz łyżeczka kminku  ziemniaki mączyste, mąka pszenna, sól morska, jajko  forma cepelina  Gotowe danie O bierz wszystkie(...)surowe ziemniaki z gotowanymi i dodaj sól, jajko, krochmal i obie mąki. Zagnieć ciasto. Pokrój ciasto na równe części  i zrób 1 cm okrągłe placuszki. Na środek każdego placka ułóż łyżkę farszu i zlepiaj formując cepeliny. Gotuj w dużym garnku w osolonej wodzie. Podawaj z cebulką zeszkliwszy na pozostałej części oleju. Podawaj z buraczkami i kiełkami, albo

AZgotuj!
Tort śmietanowy 175

Walentynki:) Tort śmietanowy, uniwersalny, na każdą okazję, wystarczy tylko poszaleć z dekoracją. Potrzebujemy: Biszkopt 6 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukry 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu szczypta soli szczypta barwnika spożywczego (jaki kolor użyjecie zależy od waszych wariacji) Poncz do nasączenia biszkoptu 150ml wody sok z połowy(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 min w 180 stopniach. Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na 3 placki. Wszystkie składniki ponczu mieszamy. Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i cukrem pudrem, gdy będzie już gęstnieć, ale wciąż będzie jeszcze półpłynna dodajemy stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach, aż masa

na moim stole...
Ciasto kawowe 206

ziemniaczanej  3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru. 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej Masa budyniowo-kawowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej\ 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru pudru 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego.  Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie(...)zalać małą ilością wody ok.1/4 szklanki. Wymiksować do masy budyniowej. Dodać kilka łyżek likieru kawowego. Ciasto przekroić na połowę. spód posmarować dżemem. Na to położyć masę budyniową. Przykryć drugim plackiem. Przygotować bitą śmietanę.  Żelatynę rozpuścić dokładnie w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Posypać kawą rozpuszczalną, tarta czekoladą

W kuchennym oknie Ewy
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 320

Niezwykle smaczne połączenie soczystych gruszek i kwaśnej żurawiny, z delikatnym budyniem i kruchutkim maślanym ciastem. W pierwotnym zamyśle miał to być placek tylko z gruszkami, jednak w związku z tym, że miałam dostęp do świeżej żurawiny, postanowiłam wykorzystać ją w tym cieście i muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę! :). Bez niej ciasto pewnie też wyszłoby smaczne(...)dość twardych ( około 600 g po obraniu ) 100 g żurawiny świeżej lub mrożonej sok z połowy cytryny 1 - 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Budyń: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego - opakowanie na 500 ml mleka 750 ml mleka 5 łyżek cukru  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę

Opowieści z piekarnika
sernik na zimno z różową pianką 245

proszku do pieczenia. wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach(...)pudru 1 galaretka czerwona np. o smaku wiśniowym 70 ml gorące wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. przełożenia placka: biszkopt – masa serowa – różowa pianka Całość schładzamy w lodówce, najlepiej przez noc. Przechowujemy w lodówce. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
DOSKONAŁY PASZTET Z CUKINII ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI, BEZGLUTENOWY 230

sukcesie placków z cukinii z ziołami, przetestowaliśmy pasztet z cukinii, również ze strony Agnieszki Maciąg . Tak jak i placki również i on bardzo przypadł nam do gustu, a szczególnie mnie. Przez kilka kolejnych dni zajadałam go z wielkim apetytem na kolację. Uwielbiam pasztety z dodatkiem żurawiny z chrzanem... pychotka. Sosem tatarskim również nie pogardzę. ale chrzan i żurawina(...)szklanki* oliwy (dałam stopiony bezzapachowy olej kokosowy z minimalną ilością oliwy z oliwek, tak może 1/10) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka curry - 4 jajka - 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej - duży pęczek natki pietruszki (drobno posiekany) - świeżo mielone chili, u mnie 6 przekręceń młynka (nie trzeba) - posiekane świeże zioła: oregano, tymianek, bazylia, lubczyk (dałam minimalnie, ma bardzo intensywny

Smaczne Zdrowe
Medaliony serowo-ziemniaczane 357

Często zdarza się, że zostają mi ugotowane ziemniaki po obiedzie. Prezentuję Wam kolejny pomysł na ich wykorzystanie. Medaliony z ziemniaków i serka twarogowego, z dodatkiem wędzonego

Bullio
Biszkopt z jabłkami 115

Coś ostatnio praca mnie pochłonęła, przyznam się szczerze, że brakuje mi stanowczo czasu na wszystko. Doba jest za krótka. Do tego jest gorąco i jakiś mniejszy

dom-agi.pl
Bezglutenowe gryczane pierogi z dynią :) 116

Ciasto jest niecko "klejące", czuć, że nie ma glutenu, ale nadal jest smaczne. Gotowe pierożki zajadałam polane sojową śmietanką :) Ciasto: 300 g mąki gryczanej (2 szklanki) 100 g mąki ziemniaczanej (ok. 1/2 szklanki) 500 ml wrzątku  1/2 łyżeczki soli himalajskiej (Look Food) Farsz: 100 g kaszy jaglanej  1/2 małej pieczonej dyni Hokkaido  1/2 dużej cebuli(...)rękoma. Nie zapominaj o podsypywaniu ciasta mąką, ponieważ bardzo się klei.  Wyrobione ciasto pozostaw do ostygnięcia, gdyż ciepłe będzie sprawiać trudności podczas lepienia.  Ciasto rozwałkuj na grubszy placek i za pomocą szklanki wycinaj koła.  PIEROGI: Do dużego garnka wlej wodę (1/2 objętości garnka) i zagotuj.  Do każdego wyciętego z ciasta koła nakładaj po łyżeczce farszu

Zdrowie na języku :P
Co zjeść w Grecji? Czyli 50 greckich dań, które warto spróbować w Grecji! 79

beszamelowym  8. Gemista - nadziewane ryżem warzywa (pomidory, cukinia, bakłażan, papryka (V) ale zdarza się z mięsem więc lepiej dopytać.  9. Stifado - gulasz wołowy  10.   Kolokithokeftedes - placki z cukinii i sera feta. Przepis na Kolokithokeftedes znajdziesz TU!  (V) 11. Spetsofai - gulasz z papryki i kiełbasy 12.   Sardynki, ośmiornica grillowana, smażone kalmary – Grecy przyrządzają(...)zapiekanka z ciasta filo z nadzieniem z cukinii i sera feta (V) 16. Prasopita - zapiekanka z ciasta filo z nadzieniem z pora i sera feta (V) 17.   Tomatokeftedes – placki pomidorowe (V) 18. Gigantes plaki – zapiekana fasola w sosie pomidorowo-warzywnym (V) 19. Loukaniko – greckie kiełbaski z ziołami i skórką pomarańczową 20. Kofty – szaszłyki z mięsa mielonego Co zjeść

Czarnawisienka
Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko 237

razy zdarzyło się Wam pomyśleć o serniku, ale chęci na przygotowanie całej blaszki placka zabrakło? Mam na to idealne rozwiązanie! Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko na pewno zadowoli Wasze podniebienie Jest przepyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu. Możecie dodać do niego suszoną żurawinę, rodzynki albo świeże owoce. W zależności na co macie akurat ochotę. Moja dzisiejsza wersja(...)wypróbować mini serniczek z wykorzystaniem skyra! Skyrniczek – czyli mini sernik na szybko – składniki (foremka 23x15cm): 1 jajko, 300g skyru naturalnego, 5 łyżek kaszy manny, czubata łyżka skrobi ziemniaczanej, garść suszonej żurawiny, 3 krople aromatu waniliowego, mała szczypta sproszkowanej stewii (około 1/6 łyżeczki), odrobina oleju kokosowego lub masła do wysmarowania foremki. Sposób przygotowania Najpierw wrzucamy do miski jajko

Natka Pietruszki
Jagodzianki 96

drożdży (100 g), 1 szklankę mleka, 1 jajko, 1/4 szklanki oleju, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżeczki cukru waniliowego. Nadzienie jagodowe: 300 g jagód, 3 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Jagody przebierz, umyj pod bieżącą wodą i przełóż na durszlak, aby obciekły. Jajko sparz. Mleko podgrzej w garnku lub w kuchence mikrofalowej. Letnie mleko przelej do miski. Drożdże rozkrusz(...)wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Stolnicę lub inną płaską powierzchnię oprósz mąką. Oprószonymi mąką dłońmi każdą porcję ciasta rozpłaszcz. Na każdy placek nałóż porcję nadzienia jagodowego i dokładnie zlep jego brzegi. Tak przygotowane jagodzianki przełóż na stolnicę lub inną płaską powierzchnię (pamiętaj o zachowaniu odpowiednio dużych ostępów pomiędzy ciastkami), przykryj ściereczką

blog.moje-pasje.info
Piękny Cygan 247

łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej krem budyniowy 1/2 l mleka 3 łyżki cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej 20 dag masła polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki jogurtu gęstego ponadto 2 galaretki wiśniowe 12 podłużnych biszkoptów Wykonanie(...)następnie studzimy. Masło ucieramy dodając po łyżce przestudzonego budyniu ucieramy na jednolitą masę.  Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra przegotowanej wody odstawiamy do stężenia. Ciasto kroimy na dwa placki, na pierwszą część ciasta wykładamy połowę masy budyniowej na masę wylewamy stężałą galaretkę na galaretkę układamy biszkopty i drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy

kgwjanczewo
Torcik kawowy z bitą śmietaną 169

ziemniaczanej  3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru. 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej Masa budyniowo-kawowa: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej\ 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru pudru 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego.  Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie(...)wody ok.1/4 szklanki. dodajemy do masy budyniowej. Dodać kilka łyżek likieru kawowego. Ciasto kroimy  na połowę.  Spód smarujemy dżemem. Na to kładziemy masę budyniową.  Przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch układamy wiśnie z nalewki. Przygotowujemy bitą śmietanę.  Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem.  Dodajemy  rozpuszczoną żelatynę

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania