pikantny kurczak - 1000 przepisów (strona:43/67)

szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku... 2430

Składniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, boczek parzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, grill - przyprawa pikantna 2 łyżki z podanych składników wymieszać marynatę i zostawić w lodówce umytą pierś osuszyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak na sałacie, czyli obiad w upalny dzień 783

gęste, pikantne i gorące. Już wcześniej pisałam, że największym dobrodziejstwem obecnej pory roku są warzywa i owoce. Do tej pory jeszcze mi się chciało wykorzystywać je do gotowania i pieczenia, ale teraz zarządzam strajk. Najlepsze jedzenie na taki upał? Zielone, surowe i ekspresowe :) Taka jest moja dzisiejsza propozycja. Kusi kolorem i lekkością sezonowych warzyw w towarzystwie aromatycznego kurczaka. Uwodzi aromatem

Ratunku obiad
Risotto pomidorowe 217

olśnienia. Mój A., podobnie jak ja, uwielbia pikantną kuchnię, więc zapytał się czy owe risotto nie mogłoby być ostrzejsze. Może i dlatego następnym razem, dodam do niego odrobinę ostrej papryki w proszku. Potrawa  jest świetna zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki na 4 porcje: 1 średnia pierś z kurczaka Puszka pomidorów w puszce Ryż – 200 gram

Fabryka pomysłów
Wątróbka na puree z pietruszki i batata 260

Co raz bardziej podobają mi się puree robione z różnych warzyw i podawane do II Dania zamiast ziemniaków ( ryżu , kaszy lub makaronu).Raz są one łagodne

Buniabaje w kuchni
Meksykańskie pierogi empanadas 338

takie zwykłe bo prosto z Mexyku! Świetne, pikantne, z dowolnym nadzieniem. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Pyszne z sosami i same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym, z kurczaka. Zapraszam! Przepisów na ciasto na empanadas jest wiele

Mieszam w Garnku
NALEŠNIKI Z LEKKĄ NUTĄ MEKSYKU 198

Jest za to bardzo syty,pikantny i w sam raz  na szybki obiad czy kolację do zrobienia.Taki mały domowy fastwood...Fajny przepis na wykorzystanie naleśników z poprzedniego dnia.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl. mąki 2 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka oleju   Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1/2 puszki czerwonej fasoli 20 dag.piersi z kurczaka zmielonej 1 czerwona cebula

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1049

śledzikiem Grzybowe crostini w pikantnej wersji Pikantne ziemniaczki z piekarnika Zapiekane ciabetty faszerowane pieczarkami Ziołowy dip serowy (light) z orkiszowo-słonecznikowymi chrupakami Jaja faszerowane pastą z sardynek Tosty z patelni w ziarenkowo-ziołowej odsłonie z serem i szynką Zapiekanka chlebowa z boczkiem Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem Zapiekanki z warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim

Słodkie okruszki
Skrzydełka pieczone w sosie tysiąca wysp 364

Uwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięs

VioletoweKucharzenie
Szybkie kanapki z pasztetem 136

drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa drobiowego z dodatkiem przypraw, ewentualnie niewielką ilością warzyw. Dostępny jest także pasztet francuski, który wyróżnia się pikantnym smakiem, dzięki posypce z zielonego pieprzu. Pasztety

Moja smaczna kuchnia
Ostro kwaśna tajska zupa z krewetkami TOM YUM GOONG 173

zupę polecam każdemu kto lubi pikantne, kwaśne i lekkie i aromatyczne dania :) To moja ulubiona tajska zupa. Nie chcę przesadzać ale mogłabym ją jeść kilka razy w tygodniu. Nauczyłam się ją robić, podpatrując tajskie uliczne kucharki. Jest przepyszna !  Na około 4 miseczki zupy użyłam: ok 1 litr bulionu( może być z kurczaka ) sok z 3 limonek 6 łyżek sosu

Jemy Pijemy
Zupa krem ze szparagów białych i zielonych 195

gęsta i dobrze doprawiona, lekko pikantna, tak jak lubimy;)  Dzisiaj zrobiona ze szparagów zielonych i białych, można całość zmiksować, lecz przy niewielkim nakładzie pracy, mamy zupkę dwukolorową, która ślicznie się prezentuje i doskonale smakuje;)   Podałam ją na talerzu z kolekcji ISTRIA od Porcelana Bogucice , prawda że to zgrany duet ? :) udko z kurczaka lub 4 skrzydełka marchewka 2 pietruszki

Takie tam pichcenie
Skrzydełka w marynacie teriyaki 193

zasadzie prawie wszystkie zupy gotuję na kurczaku ) to i kawałków gotowanego mięsa mam nadmiar. Piersi i udka ,,lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso z pałek lub skrzydełek smażę panierowane lub wkładam w pikantne marynaty i potem obsmażam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
PIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMI 182

pokruszonymi pikantnymi nachosami, parmezanem wymieszanym z ziołami prowansalskimi, makiem oraz granulowanym czosnkiem z płatkami chili. Nie musicie się trzymać ściśle przepisu i możecie wymyślić swoje własne posypki:) Pizza pięknie się prezentowała i wspaniale smakowała, a moja Rodzinka zgodnie stwierdziła, że jest dużo lepsza niż ta w restauracji:)) Wy możecie zrobić swoją ulubioną kompozycję smakową, np. mięsną z kurczakiem(...)opcjonalnie 3-4 łyżeczki suszonej)2 duże pomidory lub 1 puszka pomidorów bez skórki2 łyżeczki koncentratu pomidorowego2 łyżeczki masłacukiersólpieprzDODATKOWO:mozzarellaser morskiparmezansalami albo ulubiona wędlinaoliwkipomidorki koktajlowepiórka cebuliSKŁADNIKI NA POSYPKI:pokruszone pikantne nachosygranulowany czosnek wymieszany z płatkami chilimaktarty parmezan lub twardy granulowany ser wymieszany z ziołami prowansalskimiWYKONANIECIASTO:Do miski wsyp mąkę dodaj oliwę z oliwek i sól wymieszaną w 2 łyżkach wody.W

Słodko-Słony Świat Ilony
Naleśniki z piersią z kurczaka, z sosem majonezowo-czosnkowym 215

mrożony ), Farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, czerwona słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera żółtego, Sos majonezowo-czosnkowy: 200ml jogurtu naturalnego, 4 czubate łyżki majonezu, 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Idea posiłku, czyli czym jest frokost 1392

Michela Roux z jego Ciast pikantnych i słodkich. Jest idealne - rozwałkowuje się bez najmniejszych problemów, po upieczeniu pozostaje idealnie kruche, nadaje się do wypieków wytrawnych, jak i słodkich. Nadzienie było w pełni improwizowane - poszłam do sklepu i wrzuciłam do koszyka to, co akurat mi się spodobało. Były więc pory i pierś z kurczaka. Cheddar, bo ostatnio strasznie mi smakuje. Odrobina

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wrapy z meksykańską nutą 174

każdej ułożyć porcję kapusty, kilka kawałków kurczaka, ogórki, pomidory i 2-3 łyżki Chunky Salsa. Przed zwinięciem posypać tortille żółtym serem. Następnie ciasno je zwinąć i podawać od razu. Ja proponuję wrapy na ciepło, jednak świetnie smakują także chłodne. Produkty z Lidla robią całkiem niezłe wrażenie. Zwłaszcza uniwersalne tortille i salsa - przyjemna, lekko pikantna, nadaje wyrazistości poszczególnym składnikom wrapów. Myślę

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania