Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji
Zupa pekińska na bogato, jak z restauracji
Z moim Dawidem lubujemy się w chińskich knajpach i bardzo żałujemy, że tak rzadko udaje nam się do nich zawitać. Moją bezkonkurencyjną ulubienicą jest pikantna zupa pekińska. Do tej pory zjadłam jej chyba wszystkie możliwe warianty, a żaden nie ma sobie równych. Składniki do niej, wbrew pozorom, są bardzo łatwo dostępne i u nas, tak więc polecam serdecznie wybrać się do sklepu (na przykład do Almy) i przygotować to dzieło chińskiej sztuki kulinarnej. :) 1 duża pierś kurczaka 2 porcje rosołowe ze skrzydłami 1 ga... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kurczak, kapusta pekińska, pierś, grzyby, kapustą, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sok, cytryna, sosy, kurczak pieczony, rosół, por , zupa pomidorowa, kurczak po chińsku, sos pomidorowy, sos do jajek, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, kurczak z cytryną, sos z grzybów , dania z piersi kurczaka, kuchnia chińska, gotowany kurczak, zupa grzybowa, kurczak z porem, dania chińskie
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz