pikantne krewetki są pyszne, pełne aromatycznych ziół, a chilli nadaje im wyrazistej nuty. Dużym plusem jest również naprawdę krótki czas ich przygotowania. Lubię to danie serwować, kiedy mam gości i chce ich zaskoczyć czymś niebanalnym i niestandardowym poza kurczakiem, wołowiną czy wieprzowiną, które tak często królują na naszych stołach. Staram się też mieć jakiś zapas krewetek w zamrażalniku jak już
PaleoLifeoryginalnym przepisie nie było kukurydzy. Składniki: 2 woreczki ryżu ok. 500-600g piersi z kurczaka 2-3 małe cebule 2 czerwone papryki 1puszka kukurydzy 500g ogórków konserwowych 400g-500g żółtego sera tartego w 3 porcjach przyprawa kebab i gyros Kamis ketchup pikantny i majonez (1:1) 3-4 łyżki oleju Wykonanie: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, po czym(...)następnym razem będę trzymać się przepisu. Ale wszystko zależy od naszego smaku. Ułożony ryż w naczyniu smarujemy sosem, układamy pierwszą warstwę startego sera. Na nim ułożyć kukurydzę. Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę doprawić dużą ilością przypraw gyros i kebab . Używam połowy jednej i połowy drugiej a dlatego, że każda z nich ma inne przyprawy. Gyros, to kolendra, czosnek, chili
W garach u Gosijogurtowymi sosami smakują po prostu wyśmienicie. Składniki: 3 filety z kurczaka sól łyżka papryki słodkiej ew. pieprz 2 szkl mąki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 2/3 szkl mleka szkl mąki 2 jajka łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli Dipy: duży kubek jogurtu naturalnego 4 łyżki keczupu pikantnego słodka i ostra papryka 3 łyżki siekanego koperku Filety myjemy
Smakołyki Asismaku. Jakież było moje rozczarowanie, kiedy okazało się, że zupa jest pyszna! Aż słodka od dodanych warzyw, lekko pikantna od pieprzu, podkręcona śmietaną i świeżo posiekanym koperkiem ... Polecam wszystkim, którzy jeszcze jej nie gotowali :) Składniki: 4 u dka z kurczaka 2 małe cukinie 1 pietruszka 1 łodyga selera naciowego kawałek selera 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 3 ziemniaki
Walijskie Pichceniesycąca sałatka to świetna propozycja dla osób zabieganych.Doskonała na obiad ale też wczesną kolację.Wspaniale chrupiąca,lekko pikantna....po prostu pyszna,warta wypróbowania.Jedna z naszych ulubionych z przyprawą gyros. Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka(lub indyk) dwa-trzy ogórki zielone 1/2 szklanki prażonej cebulki 4 łyżki oliwy z oliwek przyprawa gyros Pierś pokroić
Niespełnione zdolności kulinarnepapryki czerwone podwójny filet z kurczaka op mozzarelli(kula) 2-3 pomidory ser żółty przyprawy wg uznania Fileta z kurczaka należy umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w mniejszą kostkę.Przyprawić wg uznania- u mnie 2 duże ząbki czosnku i pikantna przyprawa do drobiu.Odczekać chwilę by smaki się przegryzły. Papryki sparzyć,osuszyć i przekroić na pół usuwając gniazda nasienne.Zielone
Niespełnione zdolności kulinarnepory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne są na blogu) A jaka jest moja opinia? Jak najbardziej pozytywna
My simple kitchenskładniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną w niej
Mix smakuTajska zupa dyniowa z kurczakiem 2016-10-28 10:41:12 Porcje 5 Nic tak bardzo nie kojarzy się z jesienią, jak słonecznie pomarańczowa, słodko - wytrawna dynia! W tym roku sezon dyniowy rozpoczęłam pikantną i rozgrzewającą zupą z dyni w azjatyckim stylu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Najwięcej czasu chyba zajmuje obróbka dyni, ale to taki urok tego warzywa. Zapraszam(...)Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Ingredients 500 g dyni * 800 ml bulionu z kurczaka 400 ml mleka kokosowego 120 g mrożonego groszku 2 filety z kurczaka 2 szalotki 1 łyżka czerwonej pasty curry 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego
Wędrówki po kuchniBardzo proste i bardzo smaczne. Do tego efektowne. Myślę, że w tym towarzystwie mile widziane byłyby również wędzone plastry boczku :) Szaszłyki idealne na obiad dla rodziny
bistro mamaIndii jest bardzo ostra, pikantna i należy nią ostrożnie przyprawiać potrawy, gdyż łatwo przesadzić i pikantność będzie jedynym co będzie się wyczuwało. Gotowa przyprawa curry dostępna w naszych sklepach, czy też ta z Indii wymaga zawsze stopniowego jej dodawania i dostosowania przyprawionej potrawy do naszych kubków smakowych. Dodam jeszcze, że curry z kurczaka i fasolki szparagowej jest daniem lekko strawnym(...)ewentualnie pietruszkę, dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Sprawdzić czy kurczak i fasolka są już gotowe, jeśli tak to dodać mleczko kokosowe, sól i ewentualnie pieprz do smaku. Wszystko zagotować bez przykrywania i po spróbowaniu ewentualnie dodać więcej masali lub curry (według swoich kubków smakowych). U mnie była dość pikantna masala i te proporcje są na łagodne curry. Przygotowanie ryżu
Kuchcik gotujelitry rosołu 40g żelatyny 2 piersi podwójne z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 4 jajka puszka małego groszku pół puszki kukurydzy listki natki pietruszki sól, pieprz Rosół podgrzewam tylko by był lekko ciepły, ale nie gorący i doprawiam go pieprzem i solą - ma być bardzo wyrazisty w smaku i lekko pikantny. Przecedzam bulion dwa razy przez sito, by był
Gotowanie i blogowanieMięso jest zamarynowane w słodko- kwaśniej zalewie pomidorowej. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. SKŁADNIKI: 10 skrzydełek z kurczaka, 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, olej do smażenia, Zalewa: 3 szklanki wody, 2 cebule pokrojone na piórka, 1/2 szklanki keczupu pikantnego, 6 łyżek octu, 3 łyżki oleju, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki gorczycy, 1/2 łyżki papryki
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj nietypowo, a to dlatego, że zazwyczaj królują u nas pikantne dania. Tym razem postanowiłam ugotować coś delikatnego. Efekt - s maczne mięsko oraz aksamitny i pachnący sos :) Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 250 g pieczarek, 1 marchewka, ½ brokuła, pęczek koperku, 150 ml słodkiej śmietany 12 lub 18%, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, maggi, kostka
Nie tylko w kuchnigóry dnem – pokrywki powinny się zassać. Ten chutney, którego podstawowym składnikiem jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie
Karo in the Kitchen