sycąca sałatka to świetna propozycja dla osób zabieganych.Doskonała na obiad ale też wczesną kolację.Wspaniale chrupiąca,lekko pikantna....po prostu pyszna,warta wypróbowania.Jedna z naszych ulubionych z przyprawą gyros. Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka(lub indyk) dwa-trzy ogórki zielone 1/2 szklanki prażonej cebulki 4 łyżki oliwy z oliwek przyprawa gyros Pierś pokroić
Niespełnione zdolności kulinarnepapryki czerwone podwójny filet z kurczaka op mozzarelli(kula) 2-3 pomidory ser żółty przyprawy wg uznania Fileta z kurczaka należy umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w mniejszą kostkę.Przyprawić wg uznania- u mnie 2 duże ząbki czosnku i pikantna przyprawa do drobiu.Odczekać chwilę by smaki się przegryzły. Papryki sparzyć,osuszyć i przekroić na pół usuwając gniazda nasienne.Zielone
Niespełnione zdolności kulinarnepory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne są na blogu) A jaka jest moja opinia? Jak najbardziej pozytywna
My simple kitchenskładniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną w niej
Mix smakuTajska zupa dyniowa z kurczakiem 2016-10-28 10:41:12 Porcje 5 Nic tak bardzo nie kojarzy się z jesienią, jak słonecznie pomarańczowa, słodko - wytrawna dynia! W tym roku sezon dyniowy rozpoczęłam pikantną i rozgrzewającą zupą z dyni w azjatyckim stylu. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Najwięcej czasu chyba zajmuje obróbka dyni, ale to taki urok tego warzywa. Zapraszam(...)Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Ingredients 500 g dyni * 800 ml bulionu z kurczaka 400 ml mleka kokosowego 120 g mrożonego groszku 2 filety z kurczaka 2 szalotki 1 łyżka czerwonej pasty curry 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego
Wędrówki po kuchniBardzo proste i bardzo smaczne. Do tego efektowne. Myślę, że w tym towarzystwie mile widziane byłyby również wędzone plastry boczku :) Szaszłyki idealne na obiad dla rodziny
bistro mamaIndii jest bardzo ostra, pikantna i należy nią ostrożnie przyprawiać potrawy, gdyż łatwo przesadzić i pikantność będzie jedynym co będzie się wyczuwało. Gotowa przyprawa curry dostępna w naszych sklepach, czy też ta z Indii wymaga zawsze stopniowego jej dodawania i dostosowania przyprawionej potrawy do naszych kubków smakowych. Dodam jeszcze, że curry z kurczaka i fasolki szparagowej jest daniem lekko strawnym(...)ewentualnie pietruszkę, dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Sprawdzić czy kurczak i fasolka są już gotowe, jeśli tak to dodać mleczko kokosowe, sól i ewentualnie pieprz do smaku. Wszystko zagotować bez przykrywania i po spróbowaniu ewentualnie dodać więcej masali lub curry (według swoich kubków smakowych). U mnie była dość pikantna masala i te proporcje są na łagodne curry. Przygotowanie ryżu
Kuchcik gotujelitry rosołu 40g żelatyny 2 piersi podwójne z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 4 jajka puszka małego groszku pół puszki kukurydzy listki natki pietruszki sól, pieprz Rosół podgrzewam tylko by był lekko ciepły, ale nie gorący i doprawiam go pieprzem i solą - ma być bardzo wyrazisty w smaku i lekko pikantny. Przecedzam bulion dwa razy przez sito, by był
Gotowanie i blogowanieMięso jest zamarynowane w słodko- kwaśniej zalewie pomidorowej. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. SKŁADNIKI: 10 skrzydełek z kurczaka, 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, olej do smażenia, Zalewa: 3 szklanki wody, 2 cebule pokrojone na piórka, 1/2 szklanki keczupu pikantnego, 6 łyżek octu, 3 łyżki oleju, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 łyżeczki gorczycy, 1/2 łyżki papryki
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj nietypowo, a to dlatego, że zazwyczaj królują u nas pikantne dania. Tym razem postanowiłam ugotować coś delikatnego. Efekt - s maczne mięsko oraz aksamitny i pachnący sos :) Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 250 g pieczarek, 1 marchewka, ½ brokuła, pęczek koperku, 150 ml słodkiej śmietany 12 lub 18%, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ziele angielskie, liść laurowy, maggi, kostka
Nie tylko w kuchnigóry dnem – pokrywki powinny się zassać. Ten chutney, którego podstawowym składnikiem jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie
Karo in the Kitchenprzedstawiam przepis na obłędny, długo gotowany gulasz z żołądków drobiowych, z warzywami w pikantnym sosie pomidorowym. Żołądki dosłownie rozpływają się w ustach! Polecam podanie z chrupiącym chlebkiem:) Scroll down for recipe in English Portugalski gulasz z żołądków (4-6 porcji) Składniki: 450 g żołądków z kurczaka, oczyszczonych i każdy pokrojony na 4 części 4 plasterki boczku, pokrojone w paseczki(...)chili, z usuniętymi nasionami i drobno posiekana 6 ząbków czosnku, drobno posiekane 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki płatków chili (lub mniej jeśli lubisz mniej pikantne dania) 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów z puszki 900 ml bulionu drobiowego 1/2 szklanki czerwonego wina 1/4 szklanki octu z białego wina 2 łyżeczki sosu Worcestershire 4-6 liści
karmelowyugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 5 łyżek majonezu papryka pikantna lub wędzona sól i pieprz Przygotowanie: Pokrojonego fileta dopraw solą, pieprzem i papryką, po czym usmaż na średnim ogniu do lekkiego zarumienienia i odstaw do ostygnięcia. W dużej misce wymieszaj ananasa, kukurydzę, selera, jajka, ser i kurczaka. Wmieszaj kilka łyżek majonezu i dopraw solą i pieprzem. Włóż
karmelowyPierwszy dzień pracy za mną, niezliczone dni przede mną. Wiele osób pyta co będzie z blogiem, czy będą nowe przepisy, czy dam radę z wszystkim. Odpowiedzi
bistro mamawegetariańskich. W smaku może się wahać od bardzo pikantnego do łagodnego, wręcz słodkiego. W naszym rejonie dostępny w formie gotowej:( W Indiach natomiast zawsze sporządzany na bieżąco, często z sezonowych składników, a dlaczego by w naszej kuchnie miał być ze słoiczka? Oto przepis, sos jest fajnym dodatkiem do ryżu i kurczaka, polecam Składniki: 1 marchewka 1 pomidor 1 szklanka soku
Luźna Kuchnia