wahałam się ani chwili:) Jest to tak na prawdę pełny obiad, który robi się sam w piekarniku. Solidnie doprawione, soczyste kawałki kurczaka zapieczone z młodymi ziemniakami, pomidorami, cukinią i papryką i chorizo, które można zastąpić inną pikantną kiełbasą. Nie dodaje się żadnego dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem
karmelowystrony Curry and Comfort , wprowadziłam jedynie niewielkie modyfikacje. Zupa wyszła bardzo smaczna, z dużą ilością mięsa, aromatyczna i dość pikantna. Polecam ją wszystkim, nie tylko fanom kuchni indyjskiej;) Składniki : Na wywar: 2 piersi z kurczaka 1 cebula kawałek pora kilka marchewek pietruszka 1 łodyga selera naciowego kilka ziarenek pieprzu 2 ziarenka ziela angielskiego sól Na zupę : wywar
Codzienne Gotowaniezimowe dni warto poprawić sobie humor jedzeniem,dobrze doprawiony chudy kurczak ze szczyptą pikanterii jest pyszny i rozgrzewający. Mało pracy a efekt jest znakomity! Jeśli lubicie pikantne smaki ten przepis jest dla Was :-) Potrawa powstała przy użyciu wspaniałych przypraw firmy BELLA BIS które otrzymałam jakis czas temu w ramach współpracy,jeśli macie ochotę zapoznać się z większym
Wanilia i Kardamonobiadowe które powstało przy użyciu przepysznych serów MONIECKIEJ SPÓŁDZIELNI MLECZARSKIEJ które otrzymałam w ramach współpracy. Delikatny filet z kurczaka nadziany porem, papryką, suszonymi pomidorami i serem MORSKI typu holenderskiego, który jest miękki i lekko pikantny, doskonały do dań na gorąco, oprószony aromatycznymi ziołami, podany w delikatnym sosie serowym z serka Topionego to wspaniała
Wanilia i KardamonBardzo lubię popularną już sałatkę, gdzie dominującym smakowo składnikiem jest ostro przyprawiony kurczak. Najczęściej oprócz kapusty pekińskiej dodaję kukurydzę, ogórka, cebulę lub pora i pomidory. Tym razem pikantny smak sałatki postanowiłam przełamać słodkim akcentem i dodałam brzoskwinie z syropu i zamieniłam cebulę na czerwoną. Sałatka wyszła bardzo smaczna, owoce smakowo fajnie wkomponowały się w całość
Maślane ciasteczkomasz i wyszło bardzo ciekawe danie. Makaron z pesto wg Olika jest bardzo łagodny, natomiast kurczaczek w skorupce z ziół i musztardy uroczo pikantny. Tworzy to niesamowite połączenie godne wypróbowania! MAKARON PESTO WG OLIKA Z PIERSIĄ KURCZAKA W SKORUPCE ZIOŁOWO MUSZTARDOWEJ łatwe marynowanie 2 h, wykonanie 20 minut dla 2 osób Składniki * pierś z kurczaka (dałam połowę bo była olbrzymia
sierotka maRysia w kuchnipłatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 2 łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz Przygotowanie: Jajko rozbełtać z mlekiem/jogurtem i przyprawami. Płatki kukurydziane drobno pokruszyć np. ugnieść w woreczku lub zmielić w malakserze. Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w marynacie
Kuchnia Elliepieprzem i ziołami do drobiu. Taka domowa mielonka drobiowa idealnie smakuje podana ze świeżymi warzywami. Szczerze polecam! :) Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka ziół do drobiu 1 łyżeczka pikantnej mieszanki pieprzów 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Piersi umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w maszynce na średnich oczkach. Do zmielonego mięsa
UgotowaćOstatnio polubiliśmy łączenie mięs z owocami. Wersja z zielonym curry jest pikantna, orzeźwienia daje nam ananas i kokos. Składniki 500 g filetów z kurczaka 2 marchewki 227 g ananasa i miąższu z kokosa (pina colada) 1 łyżeczka masła ghee 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenprzepisy. Może zrobicie je w dokładnie ten sam sposób. Może będą dla Was po prostu inspiracją! Smacznego! Kuskus tabbouleh Zdrowa przekąska - tortilla Pikantne placuszki z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy) Domowa pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa
Szybko Tanio Smaczniekonfiturę z mango. Może być taki jak ten , chociaż myślę, że dobry będzie każdy inny o wyraźnym smaku mango, z lekko pikantną nutą. Gorąco polecam do wypróbowania, bo to przepyszne połączenie! Składniki: 1 nieduża pierś kurczaka oliwa z oliwek (nie z pierwszego tłoczenia!) 4-5 łyżek chutneya z mango 100 g śmietanki 30% 1 łyżka octu winnego białego sól, pieprz
Kuchnia Prezydentowejpodłużną cukinię, to w tym przypadku te egzemplarze ładnie prezentowały się na talerzu. A farsz. Możecie zrobić dowolny. Ważne by był pikantny... Składniki: kilka sztuk młodych cukinii - wykorzystałam żółte okrągłe 200 g makaronu świderki 2 filety z kurczaka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 1 niewielka czerwona papryka pół puszki kukurydzy 2 mięsiste pomidory 2 łyżki
Czerwień i błękitDziś na szybki obiad postanowiłam przygotować meksykański gulasz z kurczaka z dodatkiem różnych fasolek. Danie jest bardzo smaczne, łatwe i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, lekko pikantne, podane w kukurydzianych tortillach z dodatkiem kwaśnej śmietanki, jest idealne na sycącą obiado-kolację. Składniki : 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 3 ząbki czosnku rozgniecione i posiekane pół łyżeczki brązowego cukru
Codzienne GotowanieDzisiaj polecam danie naprawdę zaskakujące smakiem. Z jednej strony dość pikantne, z drugiej zaskakujące swoją słodyczą i orientalnym klimatem Indii. Doskonałe na sobotnią kulinarną wyprawę w odległe zakątki świata, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu. Do przygotowania dania użyłem: 400 gram piersi z kurczaka, 4 płatów pełnoziarnistej tortilli, puszki krojonych pomidorów, pęczka natki kolendry, 1 dużego mango(...)czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli. Przygotowanie dania tradycyjnie rozpocząłem od przyprawienia mięsa, które przed rozpoczęciem obróbki termicznej powinno co najmniej przez 20 minut poleżeć zamarynowane w lodówce. Piersi z kurczaka pokroiłem w dość drobną kostkę - o boku około 1 cm. Do mięsa dodałem sok z jednej limonki oraz otartą z niej skórkę, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 3 czubate
Wyprawy kulinarnecurry jest przyjemnie pikantne, ale nie pali i jego jedzenie nie boli. Jest też niesamowicie kremowe i świeże – mleko kokosowe i sok z limonki to wbrew pozorom bardzo zgrana para. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych faktur i smaków, które potrafi — jak żadna inna — niesamowicie połączyć. Zobaczcie! Rozgrzewamy piekarnik do 180-190⁰C. Kurczaka pozbawiamy nadmiaru tłuszczu, luźnych fragmentów kości, błonek
Karo in the Kitchen