Bardzo lubię popularną już sałatkę, gdzie dominującym smakowo składnikiem jest ostro przyprawiony kurczak. Najczęściej oprócz kapusty pekińskiej dodaję kukurydzę, ogórka, cebulę lub pora i pomidory. Tym razem pikantny smak sałatki postanowiłam przełamać słodkim akcentem i dodałam brzoskwinie z syropu i zamieniłam cebulę na czerwoną. Sałatka wyszła bardzo smaczna, owoce smakowo fajnie wkomponowały się w całość
Maślane ciasteczkomasz i wyszło bardzo ciekawe danie. Makaron z pesto wg Olika jest bardzo łagodny, natomiast kurczaczek w skorupce z ziół i musztardy uroczo pikantny. Tworzy to niesamowite połączenie godne wypróbowania! MAKARON PESTO WG OLIKA Z PIERSIĄ KURCZAKA W SKORUPCE ZIOŁOWO MUSZTARDOWEJ łatwe marynowanie 2 h, wykonanie 20 minut dla 2 osób Składniki * pierś z kurczaka (dałam połowę bo była olbrzymia
sierotka maRysia w kuchnipłatków kukurydzianych pół szklanki mleka/jogurtu jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 2 łyżki ketchupu pikantnego sól pieprz Przygotowanie: Jajko rozbełtać z mlekiem/jogurtem i przyprawami. Płatki kukurydziane drobno pokruszyć np. ugnieść w woreczku lub zmielić w malakserze. Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w marynacie
Kuchnia Elliepieprzem i ziołami do drobiu. Taka domowa mielonka drobiowa idealnie smakuje podana ze świeżymi warzywami. Szczerze polecam! :) Składniki: 1 kg filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka ziół do drobiu 1 łyżeczka pikantnej mieszanki pieprzów 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Piersi umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w maszynce na średnich oczkach. Do zmielonego mięsa
UgotowaćOstatnio polubiliśmy łączenie mięs z owocami. Wersja z zielonym curry jest pikantna, orzeźwienia daje nam ananas i kokos. Składniki 500 g filetów z kurczaka 2 marchewki 227 g ananasa i miąższu z kokosa (pina colada) 1 łyżeczka masła ghee 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenprzepisy. Może zrobicie je w dokładnie ten sam sposób. Może będą dla Was po prostu inspiracją! Smacznego! Kuskus tabbouleh Zdrowa przekąska - tortilla Pikantne placuszki z kaszy jaglanej (bez glutenu, bez laktozy) Domowa pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa
Szybko Tanio Smaczniekonfiturę z mango. Może być taki jak ten , chociaż myślę, że dobry będzie każdy inny o wyraźnym smaku mango, z lekko pikantną nutą. Gorąco polecam do wypróbowania, bo to przepyszne połączenie! Składniki: 1 nieduża pierś kurczaka oliwa z oliwek (nie z pierwszego tłoczenia!) 4-5 łyżek chutneya z mango 100 g śmietanki 30% 1 łyżka octu winnego białego sól, pieprz
Kuchnia PrezydentowejDziś na szybki obiad postanowiłam przygotować meksykański gulasz z kurczaka z dodatkiem różnych fasolek. Danie jest bardzo smaczne, łatwe i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, lekko pikantne, podane w kukurydzianych tortillach z dodatkiem kwaśnej śmietanki, jest idealne na sycącą obiado-kolację. Składniki : 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 3 ząbki czosnku rozgniecione i posiekane pół łyżeczki brązowego cukru
Codzienne GotowanieDzisiaj polecam danie naprawdę zaskakujące smakiem. Z jednej strony dość pikantne, z drugiej zaskakujące swoją słodyczą i orientalnym klimatem Indii. Doskonałe na sobotnią kulinarną wyprawę w odległe zakątki świata, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu. Do przygotowania dania użyłem: 400 gram piersi z kurczaka, 4 płatów pełnoziarnistej tortilli, puszki krojonych pomidorów, pęczka natki kolendry, 1 dużego mango(...)czarnego świeżo mielonego pieprzu, soli. Przygotowanie dania tradycyjnie rozpocząłem od przyprawienia mięsa, które przed rozpoczęciem obróbki termicznej powinno co najmniej przez 20 minut poleżeć zamarynowane w lodówce. Piersi z kurczaka pokroiłem w dość drobną kostkę - o boku około 1 cm. Do mięsa dodałem sok z jednej limonki oraz otartą z niej skórkę, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 3 czubate
Wyprawy kulinarnecurry jest przyjemnie pikantne, ale nie pali i jego jedzenie nie boli. Jest też niesamowicie kremowe i świeże – mleko kokosowe i sok z limonki to wbrew pozorom bardzo zgrana para. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych faktur i smaków, które potrafi — jak żadna inna — niesamowicie połączyć. Zobaczcie! Rozgrzewamy piekarnik do 180-190⁰C. Kurczaka pozbawiamy nadmiaru tłuszczu, luźnych fragmentów kości, błonek
Karo in the KitchenPrzedstawiam Wam jedno z moich ulubionych dań. Proste, ale bardzo smaczne. Delikatnie pikantne za sprawą chilli, lekko kwaśne dzięki pomidorom i koncentratowi. Najlepsze do zajadania się ze świeżym chlebem czy bułką. Dobry sposób na przygotowania zarówno piersi z kurczaka, jak i innych jego części, na przykład udek.Składniki:panierka kurczaka 1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka chilli pieprz cayenne2 łyżeczki soli1
W kuchni wieczoremdrobną kostkę, skrapiamy mocno limoną bądź sokiem z cytryny. Mieszamy z drobno pokrojoną bądź porwaną sałatą. Piersi z kurczaka oczyszczamy, równo z każdej strony obtaczamy w przyprawie do szaszłyków (ta której użyłam jest przyjemnie, wielowymiarowo pikantna) i smażymy na oleju, na średnim ogniu, aż sok wypływający z mięsa będzie przeźroczysty a na wierzchu z przypraw utworzy się skorupka
Karo in the Kitchenskładniki* 2 podwójne filety z kurczakamarynata* 1/3 szklanki oliwy* 2-3 ząbki czosnku* 1/2 łyżeczki słodkiej papryki* 1/4 łyżeczki ostrej papryki* 1/2 łyżeczki curry* 1 łyżeczka
Mix smakuJeśli lubicie dania typu chińczyk lub wietnamczyk - to danie na pewno Wam posmakuje. Kurczak z imbirem i słodkim sosem chili w towarzystwie ryżu jaśminowego jest wyśmienity. I niech Was nie zmyli ilość sosu chili - danie nie jest pikantne :) Spróbujecie koniecznie. SKŁADNIKI 2-3 woreczki ryżu jaśminowego (u mnie jaśminowy z czerwonym ryżem z Sonko - pyszny i fajnie wygląda
Moje Kuchenne RewelacjeJednym z głównych dań w La Vinoteque jest ośmiornica duszona w maślanym sosie z ziołami. Pięknie się prezentowała na talerzu, była mięciutka, lekko pikantna, bardzo smaczna, ale dla mnie nieco za słona. Drugim daniem był faszerowany kurczak bardzo fajnie uformowany i podany na kostce z dodatkiem aromatycznego sosu i listkiem cykorii. Na deser mogliśmy spróbować gruszki w czerwonym
Kulinarne przygody Gatityinspirowanym kuchnią indyjską jest ryż miętowy z dodatkiem orzechów nerkowca. Może stanowić osobny posiłek lub być dodatkiem do warzyw czy też curry z kurczaka. Tak przygotowany ryż jest dosyć oryginalny w smaku, w mojej wersji lekko pikantny. Polecam :) Składniki: 1 szkl. ryżu basmati 1 cebula 1 zielona papryczka chili garść listków mięty 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty imbirowej kardamon
zadanie-gotowaniemocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej piersi. Jeśli nie jecie mięsa, super pasuje do nich pikantny humus, np. z dodatkiem sera feta. PIECZONE MARCHEWKI 400g pęczek młodej marchwi 6-7 łyżek delikatnej oliwy/neutralnego w smaku oleju 1 łyżka sosu
Karo in the Kitchenszynkowarze jest tworzenie się aromatycznej galaretki... pycha ;) Składniki na szynkowar o pojemności 1,5 kg mięsa: 1 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skórek) 1 łyżeczka soli peklowej 1 łyżeczka zwykłej soli 1 łyżeczka pikantnej mieszanki pieprzów 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół do drobiu 2 łyżeczki żelatyny 2-3 ząbki czosnku 1/4 szklanki wody Udka umyć, osuszyć
Ugotowaćniebo lepsze od podawanych w popularnej sieci Fast Food. W oryginalnym przepisie są w wersji pikantnej, ale doprawić można według własnego smaku. Ja gotuję głównie dla dzieci, więc zrezygnowałam całkowicie z przyprawy chili i zmniejszyłam ilość pieprzu . 40dkg mięsa z piersi kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Na ciasto
Maślane ciasteczkodzisiejszy najbardziej odpowiada mi ta Prymatu, wybór przyprawy pozostawiam jednak w Wam, każdy bowiem ma swój gust, osobiście razem z M. lubimy bardzo pikantne mięso, więc nie szczędzimy na przyprawie. KEBAB Składniki 2 podwójne filety z kurczaka przyprawa kebab/gyros tłuszcz do smażenia Sposób Mięso myjemy, usuwamy z niego wszelakie przekrwienia itp. Kroimy w kostkę, bądź cienkie paseczki, wrzucamy
Kuchenne aromaty