piersi z kurczaka w sosie - 5912 przepisów (strona:247/395)

Bitki Drobiowe W Sosie Z Suszonych Grzybków 104

obiad :) Składniki dla 2-3 osób Sos: kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) 2 szklani wody 1/2 główki cebuli lub 1 mała cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Bitki: 1 duża pierś z kurczaka mąką do obtoczenia sól, pieprz 1. Grzyby

Gotowanie...to proste !
Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 578

pieprz -2 łyżki oleju Przygotowanie --> Każdą pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż (nie do końca) tworząc kieszonki w mięsie. Każde wgłębienie smarujemy pesto, w środek każdego wgłębienia wkładamy plaster pomidora, mozzarelli, a pomiędzy nimi wkładamy listek świeżej bazylii. Każdy filet posypujemy solą i pieprzem. 2 łyżki pesto mieszamy z 2 łyżkami oleju. Powstałym sosem polewamy mięso. --> Filety układamy w naczyniu żaroodpornym

Marta Gotuje
Curry z kurczakiem i dynią 170

Curry to indyjska potrawa oznaczająca ni mniej, ni więcej, jak warzywa, mięso, ryby, lub inny główny składnik dania przyrządzany w sosie. To dla mnie także synonim

Pichceniomania
Sałatka COBB 201

porcje : 200g mięsa z piersi kurczaka (pieczonego lub grillowanego) 2 duże jajka 1/2 awokado 100g pomidorków cherry lub 2 pomidory malinowe 1 mała cebula, może być czerwona (u mnie brak cebuli) 70g boczku wędzonego lub gotowanego 50g niebieskiego sera pleśniowego typu gorgonzola 1/2 sałaty lodowej lub 1/2 opakowania mixu sałat Sos vinegret: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu z czerwonego

Dietolog
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem i cukinią 133

Składniki: 2 torebki ryżu 1 mała pierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona  papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju z chili Zioła prowansalskie do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska do smaku Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko

Wanilia i Kardamon
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 220

Jedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy

Kuchnia Pełna Pasji
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 315

dowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w wersji łagodnej, jak i na pikantnie. Panierka ma jednak jedną właściwość, z której powodu omijają ją wszyscy dbający o linię – chłonie tłuszcz. Ale i to da się ominąć – kurczak w panierce pieczony w piekarniku, z minimalną ilością tłuszczu, wychodzi jeszcze bardziej chrupiący! Piersi z kurczaka to jasne mięso bez kości

Karo in the Kitchen
Makaron w sosie śmietanowym z groszkiem i selerem naciowym. 145

łyżki masła klarowanego 1 pierś z kurczaka (pojedyncza) sól, pieprz do smaku, przyprawa do kurczaka. Przygotowanie; Makaron gotujemy zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy przyprawą do kurczaka. Dolewamy śmietankę, dorzucamy groszek oraz pokrojony seler. Wszystko mieszamy od czasu do czasu i dusimy aż sos się zredukuje i wszystkie składniki będą miękkie

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak pod chlebową pierzynką 177

Mięso z kurczaka zapiekamy w pomidorowym sosie. Jakby tego było mało przykrywamy pyszną chlebową kruszonką. Kurczak pod chlebową pierzynką z powodzeniem można podać na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych , czy rozkoszując się winem przy kolacji .  Mięso jest soczyste i kruche. Mogłabym go jeść więcej i więcej.... a to niestety nie wskazane:) Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 tosty z ciemnego

Pobite gary Barbary
Kurczak z porem i ananasem 139

solą i pieprzem cytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy

Pobite gary Barbary
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej) 186

sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu

Di gotuje
Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 122

Środek wypełniamy serem oraz suszonymi pomidorami. Pierś z kurczaka przyprawiamy z zewnątrz przetartym przez praskę czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy w plastry, przenosimy na puree i polewamy paprykowym sosem. Składniki na sos: 1 duża czerwona papryka

Kuchnia Pani Wiosny
Słodko - kwaśny kurczak z makaronem i papryką 175

kolendrę, sól i pieprz. Dodać pierś z kurczaka i pozostawić do marynowania. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Na patelni przesmażyć cebulę i paprykę, smażyć aż zmięknie, w trakcie smażenia można dolewać wody, aby warzywa się nie przypalały. Pod koniec smażenia papryki, na drugiej patelni, usmażyć kurczaka. Nie odlewać wydzielającego się z kurczaka sosu. Do usmażonej papryki dodać ugotowany makaron

Codzienne Gotowanie
Chińszczyzna, czyli kurczak na sposób chiński 248

należy do Was. Składniki: 1 cała pierś z kurczaka 1 papryka 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 600 ml napoju kokosowego Alpro ( lub mleko kokosowe + woda ) 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej oliwa do smażenia 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki przyprawy do potraw chińskich Dodatkowo do smaku: sos sojowy limonka chili ( świeże lub w proszku

kolorowotorcikowo
Sałatka z kurczakiem, camembertem i sosem winegret 420

zioła do drobiu   Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w paski. Natrzeć mięso przyprawami i smażyć bez dodatku tłuszczu. Gotowe mięso  pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa należy pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę drobno posiekać. Mix sałat wyłożyć na talerz razem z warzywami, ziołami, camembertem oraz kurczakiem. Całość polać sosem winegret.  Można podać z pieczywem

The Sweet Damsel