obiad :) Składniki dla 2-3 osób Sos: kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) 2 szklani wody 1/2 główki cebuli lub 1 mała cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Bitki: 1 duża pierś z kurczaka mąką do obtoczenia sól, pieprz 1. Grzyby
Gotowanie...to proste !pieprz -2 łyżki oleju Przygotowanie --> Każdą pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż (nie do końca) tworząc kieszonki w mięsie. Każde wgłębienie smarujemy pesto, w środek każdego wgłębienia wkładamy plaster pomidora, mozzarelli, a pomiędzy nimi wkładamy listek świeżej bazylii. Każdy filet posypujemy solą i pieprzem. 2 łyżki pesto mieszamy z 2 łyżkami oleju. Powstałym sosem polewamy mięso. --> Filety układamy w naczyniu żaroodpornym
Marta GotujeCurry to indyjska potrawa oznaczająca ni mniej, ni więcej, jak warzywa, mięso, ryby, lub inny główny składnik dania przyrządzany w sosie. To dla mnie także synonim
Pichceniomaniaporcje : 200g mięsa z piersi kurczaka (pieczonego lub grillowanego) 2 duże jajka 1/2 awokado 100g pomidorków cherry lub 2 pomidory malinowe 1 mała cebula, może być czerwona (u mnie brak cebuli) 70g boczku wędzonego lub gotowanego 50g niebieskiego sera pleśniowego typu gorgonzola 1/2 sałaty lodowej lub 1/2 opakowania mixu sałat Sos vinegret: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu z czerwonego
DietologSkładniki: 2 torebki ryżu 1 mała pierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju z chili Zioła prowansalskie do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska do smaku Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko
Wanilia i KardamonJedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy
Kuchnia Pełna Pasjidowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w wersji łagodnej, jak i na pikantnie. Panierka ma jednak jedną właściwość, z której powodu omijają ją wszyscy dbający o linię – chłonie tłuszcz. Ale i to da się ominąć – kurczak w panierce pieczony w piekarniku, z minimalną ilością tłuszczu, wychodzi jeszcze bardziej chrupiący! Piersi z kurczaka to jasne mięso bez kości
Karo in the Kitchenłyżki masła klarowanego 1 pierś z kurczaka (pojedyncza) sól, pieprz do smaku, przyprawa do kurczaka. Przygotowanie; Makaron gotujemy zgodnie z poleceniem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy przyprawą do kurczaka. Dolewamy śmietankę, dorzucamy groszek oraz pokrojony seler. Wszystko mieszamy od czasu do czasu i dusimy aż sos się zredukuje i wszystkie składniki będą miękkie
Radość kipiąca uśmiechem.Mięso z kurczaka zapiekamy w pomidorowym sosie. Jakby tego było mało przykrywamy pyszną chlebową kruszonką. Kurczak pod chlebową pierzynką z powodzeniem można podać na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych , czy rozkoszując się winem przy kolacji . Mięso jest soczyste i kruche. Mogłabym go jeść więcej i więcej.... a to niestety nie wskazane:) Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 tosty z ciemnego
Pobite gary Barbarysolą i pieprzem cytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy
Pobite gary Barbarysprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pierwszą opcję. Polecam! (2-3 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, większa) 100 ml jogurtu
Di gotujeŚrodek wypełniamy serem oraz suszonymi pomidorami. Pierś z kurczaka przyprawiamy z zewnątrz przetartym przez praskę czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy w plastry, przenosimy na puree i polewamy paprykowym sosem. Składniki na sos: 1 duża czerwona papryka
Kuchnia Pani Wiosnykolendrę, sól i pieprz. Dodać pierś z kurczaka i pozostawić do marynowania. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Na patelni przesmażyć cebulę i paprykę, smażyć aż zmięknie, w trakcie smażenia można dolewać wody, aby warzywa się nie przypalały. Pod koniec smażenia papryki, na drugiej patelni, usmażyć kurczaka. Nie odlewać wydzielającego się z kurczaka sosu. Do usmażonej papryki dodać ugotowany makaron
Codzienne Gotowanienależy do Was. Składniki: 1 cała pierś z kurczaka 1 papryka 2 średnie marchewki 1 mała cukinia 1 cebula 600 ml napoju kokosowego Alpro ( lub mleko kokosowe + woda ) 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej oliwa do smażenia 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki przyprawy do potraw chińskich Dodatkowo do smaku: sos sojowy limonka chili ( świeże lub w proszku
kolorowotorcikowozioła do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w paski. Natrzeć mięso przyprawami i smażyć bez dodatku tłuszczu. Gotowe mięso pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa należy pokroić w kostkę. Szczypiorek i natkę drobno posiekać. Mix sałat wyłożyć na talerz razem z warzywami, ziołami, camembertem oraz kurczakiem. Całość polać sosem winegret. Można podać z pieczywem
The Sweet Damsel