jednolity krem a pod koniec blendowania dodaj słoik sosu Korma Patak’s. Dopraw pieprzem cayenne. 4. Odłożone warzywa przełóż z powrotem do zupy, wszystko wymieszaj i gotowe. 5. Zupę podawaj z jogurtem greckim, kolendrą, możesz podać także placki papadams. SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z MADRAS Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 pierś z kurczaka – 2 łyżki Patak’s madras paste
nietylkopasta.plsmażenia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Pierś kroimy w kosteczkę, obsypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i przesmażamy na oliwie/oleju. 3. Na tej samej patelni podgrzewamy pomidory, dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, posiekane listki bazylij, pokruszoną większą cześć fety oraz śmietankę. Następnie mieszamy makaron z tym sosem oraz wcześniej podsmażonym kurczakiem. 4. Naczynie do zapiekania smarujemy
Gotowanie...to proste !który jest zagorzałym mięsożercą musiałam zrobić z dodatkiem piersi kurczaka 😊 Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka zielona pół szt, papryka żółta lub pomarańczowa pół szt, papryka czerwona 1 szt, cukinia 2 szt, bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, pomidory z puszki 1 opakowanie, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, sos sojowy 2 łyżki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie
kulinarne odsłony patipokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcurry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią kostkę. Resztę kroimy tak: cebulę i suszone pomidory w drobną kosteczkę, pomidorki i ogórek w plastry, fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor
Zasmakuj Kuchnipokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwsypałam zieloną fasolkę.Wymieszałam. Przełożyłam wszystko do miski. Pokrojoną pierś z kurczaka podsmażyłam na oleju. Dodałam do niej żółtą pastę curry i starty imbir. Gdy się podsmażyła, połączyłam ją z fasolką. Wymieszałam. Wlałam mleczko kokosowe. Przykryłam i dusiłam przez około pół godziny. Dodałam koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gdy uznacie,że sos za bardzo zgęstniał i wyparował to można wlać
potrawyregionalnerozklepujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na plastry szynki układamy piersi z kurczaka, kawałek cebuli oraz kawałek ogórka kiszonego. Całość posypujemy mieloną papryką, zwijamy w roladkę i zabezpieczmy ( owijamy ) nitką lub sznurkiem. Roladki obsmażamy na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem i dusimy ok 30 minut. SMACZNEGO Możemy do roladek zrobić sos wykorzystując wywar który powstał na bazie bulionu podczas duszenia
Smaki Ewyszklanka śmietany 12% szklanka bulionu warzywnego sól,pieprz Wykonanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dokładamy pokrojonego pora i pokrojoną w plastry cukinię. Obsmażamy. Dolewamy bulion, wrzucamy makaron, podduszamy do miękkości makaronu. Po tym czasie wrzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz wlewamy śmietanę. Mieszamy aż sos zgęstnieje. Doprawiamy
Z Majeczką w kuchniktórych lubię wracać, jak ten makaron z kurczakiem w sosie brokułowo-porowo-śmietanowym. Proste składniki… a efekt zachwycający :)! Przygotowuje się go stosunkowo szybko, a aromatyczny zapach przyciąga domowników do kuchni… Serdecznie zapraszam na włosko-polskie danie! Makaron z kurczakiem z brokułami – składniki:ok. 200 g makaronu rurki1 pierś kurczaka1 brokuł1-2 białe części pora2 łyżki masłaok
UgotujmyTo.plSkładniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-sól-przyprawa barbecue-słodka papryka-sumak przyprawowy-olej Fileta kroimy w paski. Przyprawiamy solą, papryką, sumakiem, barbecue, układamy w naczyniu,skrapiamy olejem i odstawiamy na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, kilka razy obracając. Wystarczy dodać frytki, warzywa i sos jogurtowy i obiad dla czterech osób
Maminek kulinarnyszparagi w sosie śmietanowym z delikatnym kurczakiem, natką pietruszki i makaronem jest zaczerpnięty z jednego z przepisów Pascala Brodnickiego. Tak nam przypadł do gustu, że postanowiłyśmy się nim z Wami podzielić. Zwłaszcza, że jest niezwykle smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: Pęczek zielonych szparagów Pęczek natki pietruszki 2 piersi z kurczaka(...)siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Kurczaka myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie wrzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor po czym przekładamy na talerz. Na patelnie wlewamy śmietanę i dorzucamy połowę przygotowanej natki pietruszki. Dodajemy dwie szczypty gałki muszkatołowej. Szparagi kroimy w kawałki i dorzucamy na patelnie z sosem. Chwilę redukujemy sos i dorzucamy
Kolizje SmakówPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKUMaślany kurczak (butter chicken) to jedno z najpopularniejszych dań kuchni indyjskiej. Kawałki kurczaka marynowane w jogurcie i aromatycznej mieszance przypraw, następnie gotowane w sosie pomidorowym z dodatkiem śmietanki. Wielowymiarowość smaku danie zawdzięcza dużej ilości przypraw, charakterystycznych dla kuchni indyjskiej. Bardzo często stosuje się tam mieszankę przypraw o egzotycznie brzmiącej nazwie garam masala. Jest to bardzo wyrazista mieszanka kilku suchych(...)muszkatołową. BUTTER CHICKEN Składniki: 750 g piersi z kurczaka 100 g gęstego jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki garam masala 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kuminu 2 łyżki oliwy Czosnek i imbir drobno kroimy. Mięso kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy
Smakowity Blog Kulinarnypatelnię. Kiedy będzie już rozgrzany wrzucamy pierś z kurczaka. Smażymy z dwóch stron do czasu, ż mięso nie będzie surowe. 3. Kroimy bagietkę wzdłóż, smarujemy masłem.Doprawiamy do smaku odrobiną oregano. 4. Myjemy i kroimy w plasterki warzywa, cebulę w piórka (ilość wedle własnego uznania) i wykładamy na bagietkę. Dodajemy ser żółty i kurczaka. Nakładamy drugą część bagietki na wierzch(...)gotowe;) Kanapkę tą możemy serwować również na ciepło lub w wersji z różnymi sosami, np. musztardowym, czy czosnkowym. Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjioliwę, czosnek oraz oregano. Wyrobić ciasto i uformować w kulę. Jeśli ciasto za bardzo się klei, dodać trochę mąki pszennej. Odstawić przykryte ścierką w ciepłe miejsce (do podwojenia objętości). Sos pomidorowy: 100 g pomidorów z puszki (bez skóry) szczypta soli 1 ząbek czosnku pół łyżeczki cukru kilka listków świeżej bazylii kilka listków świeżego oregano Bazylię i oregano drobno posiekać. Dodać(...)wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże
Bulliooliwę, czosnek oraz oregano. Wyrobić ciasto i uformować w kulę. Jeśli ciasto za bardzo się klei, dodać trochę mąki pszennej. Odstawić przykryte ścierką w ciepłe miejsce (do podwojenia objętości). Sos pomidorowy: 100 g pomidorów z puszki (bez skóry) szczypta soli 1 ząbek czosnku pół łyżeczki cukru kilka listków świeżej bazylii kilka listków świeżego oregano Bazylię i oregano drobno posiekać. Dodać(...)wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki cebuli świeże
Bulliorozgrzanym oleju podsmażamy cebule z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawiamy pieprzem, solą i smażymy. Pomidory suszone kroimy na mniejsze części. Brokuły kroimy w mniejsze ale nie zbyt małe części i gotujemy na parze. Jak kurczak będzie podsmażony dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz brokuły. Dolewamy 1/2 szklanki wody aby powstał sos. Dusimy do momentu aż mięso nie będzie surowe
Kuchnia w oparachłyżeczki przyprawy do mięsa Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy cukrem trzcinowym, wędzoną czerwoną papryką, suszonym lubczykiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 60 minut aby smaki dokładnie się połączyły. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką. U mnie była to sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, czerwona
VioletoweKucharzeniepodgrzewamy bulion. Gdy zacznie wrzeć wkładamy do niego pierś kurczaka. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie wyciągamy mięso i studzimy. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło razem z mąką pszenną cały czas mieszając. Zasmażkę podlewamy gorącym wywarem i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy z powrotem do garnka. Do sosu dodajemy mleczko kokosowe (jeśli to możliwe i mleczko
Qchnia po prostuzimno jak i na ciepło. Podałam z sosem czosnkowym i ketchupem. Po więcej przepisów na małe co nieco zapraszam na bloga do zakładki PRZEKĄSKI. Jeśli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz
O kuchni z uczuciemkomosy ryżowej i garść roszponki Pierś kurczaka Pierś pokrój na male kawałki, dopraw solą, pieprzem i słodką papryką w proszku a następnie obtocz w sezamie. Rozgrzej olej na patelni i usmaż kurczaka na złoty kolor, tj około 2 minuty z każdej strony Ogórki Ogórki pokrój w grube plastry. Polej sosem przygotowanym z syropu, octu, ostrej papryki i soli. Dodaj drobno
Powiedz dietom niemnie z mrożonej zupy wiosennej) mała porcja kurczaka (indyka na wywar 1/2 małego opakowania śmietany 12% łyżka serka topionego śmietankowego sól, pieprz, łyżeczka majonezu, szczypta szafranu - do smaku Przygotowanie: Pierś kroimy na niezbyt wielkie medaliony. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą szafranu. Mieszamy z odrobiną majonezu i marynujemy całą noc. Sos przygotowujemy następująco: na mięsie gotujemy delikatny wywar. Z odrobina
Kuchnia po mojemuprzepis z gazetki Biedronka) Składniki: nuggetsy : - filet z piersi kurczaka - 100g płatków kukurydzianych - 2 jajka - 3 łyżki mąki kukurydzianej - 1 łyżeczka słodkiej papryki - sól, pieprz - zioła: oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek (u mnie przyprawa włoska Sonnentor z dodatkiem czosnku) - szczypta chilli sałatka: - pomidory koktajlowe - kapusta pekińska - ogórek - cebula - kukurydza konserwowa dodatki: - sos czosnkowy - 4 placki tortilli Forma: blacha od piekarnika
Kuchnia co dniaosób Potrzebujemy: Kotlety: 4 filety z piersi kurczaka 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki bułki tartej 1 szklanka mąki 2 jajka pół pęczka natki pietruszki S&P 1 woreczek śniadaniowy Sałatka: 6 ziemniaków 1/2 cebuli 2-3 ogórki kiszone 7 plastrów boczku 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 2 łyżeczki musztardy (delikatesowa) 1 łyżeczka soku z cytryny
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/śmietanie. Składniki (dla 4 osób): - 1 pierś z kurczaka - 1/2 l śmietany 30% (nie innej, bo nie wyjdzie!) - 2 Francuskie zupy cebulowe z Knorra (nie inna, bo nie wyjdzie!) Wykonanie: Umytą pierś kroimy w dowolnie, paski lub kostkę. Śmietanę mieszamy z zupą cebulową. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy powstałym sosem śmietanowym, żeby niemal przykryło piersi. Wkładamy do piekarnika
Tanio szybko zdrowoSKŁADNIKI:1/2 piersi z kurczaka6 świeżych szparagów1/2 paczki rukoli1/2 paczki roszponkiPomidorki koktajloweZielone oliwkiMusztarda dijoOliwa z oliwekOcet winny, oregano, sól, pieprzPrzygotowanie kurczaka:Mięso kroimy w paseczki i podsmażamy na oleju rzepakowym z oregano, pieprzem i solą.Przygotowanie sosu:Do miseczki wlewamy 1/2 szklanki oliwy z oliwek, dodajemy łyżeczkę musztardy dijon, łyżeczkę miodu, łyżeczkę octu winnego, sól i pieprz do smaku. Wszystkie
kulinarnyJa