Składniki: - 300 gram ryżu arborio - 500 gram piersi z kurczaka - 1 cukinia - 1 cebula - 250 gram zielonego groszku (mrożonego, nie z puszki!) - lampka białego wytrawnego wina - około 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowo-warzywnego - pół szklanki startego parmezanu (opcjonalnie) - 1 łyżka masła - oliwa z oliwek - sól, pieprz - 1 ząbek czosnku - łyżka sosu sojowego - pół łyżeczki słodkiej papryki Cebulę pokroić
Zgrabne GotowanieSkładniki (3-4 porcje): 1 pierś z kurczaka 1 szkl. krewetek średnich (rozmrożonych, oczyszczonych) 1 czubata łyżka pasty curry zielonej imbir długości kciuka 1/2 cebuli 1 szalotka 2 łodygi trawy cytrynowej 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżeczka kolendry mielonej 2 łyżki sosu rybnego 2 listki limonki kaffir
Tajskie smakiwykonania użyć również piersi z kurczaka. Rolady po grecku Składniki: 2 grubsze plastry schabu 4 plastry sera feta 5 plastrów bakłażana 1/3 cebuli 10 czarnych oliwek 1/3 papryki żółtej lub czerwonej 6 plastrów szynki szwardzwaldzkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka sosu sojowego pieprz, sól oliwa z oliwek Przygotowanie
Mania Gotowaniachińska.” Eksperyment uważam za udany:) Składniki: pierś z kurczaka – 200 gram bulion – 1,5 litra suszone grzyby mun – 20 gram marchew – 2 szt. por – 1/3 szt. szczypior – 1 pęczek czosnek – 1 ząbek mleko kokosowe – 200 ml makaron ryżowy – 100 gram sok z ½ cytryny sezam – 2 łyżki płatki suszonej papryki – 2 łyżki sos sojowy – 4 łyżki przyprawy: pieprz
Gotuj z Misiemczosnek.Polecam spróbować. Składniki : * pierś z kurczaka * ulubione przyprawy * ząbek czosnku * 2 łyżki oliwy z oliwek * ulubiony ugotowany makaron * cukinia * czerwona papryka * świeżo mielony pieprz * oregano Przygotowanie : Zamarynować dzień wcześniej kurczaka tak jak lubimy.Usmażyć na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Wrzucić cukinie i paprykę. Wyłożyć na makaron.Polać powstałym sosem z duszenia kurczaka.Posypać oregano oraz świeżym
Magiczne Życie Martyczerwona papryka lub mix kolorowych Olej Sól Pieprz Mąka Opcjonalnie, aby danie było ostrzejsze – odrobina ostrej papryki w proszku Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka, paprykę, cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. 2. Mięso obtoczyć w mące, smażyć na oleju do zrumienienia. Wyjąć do miski(...)Następnie zeszklić cebulę wraz z czosnkiem. Dodać do tego pomidory w puszce. Całość poddusić 2-3 minuty. 4. Do garnka przelać sos, dodać mięso. Zalać gorącą wodą. Dodać 2 kostki rosołowe. Gdy kostki się rozpuszczą, a wywar zagotuje, doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią, ewentualnie ostrą papryką
Fabryka pomysłówcieszyłam się gotowym sosem pomidorowym, którym zalałam pomidory w słoikach, następnie je za pasteryzowałam. A jakie gładkie i pyszne zupy kremy mi w nim wychodziły, np. zupa krem z kukurydzy i chili, wystarczyło wykorzystać funkcję smażenia, gotowania i turbo do zmiksowania zupy. Kolejnym krokiem było przygotowanie kompletnego obiadu na parze. Faszerowane szpinakiem i serem solankowym piersi kurczaka, surówka z marchwi(...)wysiłku przygotujesz w domowej kuchni oszczędzając czas i pieniądze. Od przystawek przez dodatki po dania główne i desery Kohersen Mycook zajmie się wszystkim. Przygotuje smaczne zupy, dania główne, sosy, sałatki, potrawy dla niemowląt, pieczywo, ciasta, napoje a nawet drinki alkoholowe. Hiszpańska produkcja 50 letnie doświadczenie hiszpańskiego producenta – firmy TAURUS, w projektowaniu i tworzeniu urządzeń AGD gwarantuje wysoką jakość i niezawodność
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPiersi z kurczaka omyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z mięsem. Dodać olej arachidowy, sól, pieprz, imbir i paprykę, całość wymieszać, przykryć i pozostawić w lodówce na minimum 3 godziny (najlepiej na całą noc). Następnie mięso podsmażyć na oleju. Śmietanę wymieszać z wodą i mąka i dodać do mięsa, smażyć do czasu aż sos zgęstnieje
Krakowskie smaki Aniobiad :) Składniki dla 2-3 osób Sos: kilka suszonych grzybków (6-7 w tym kurki, borowik, prawdziwek, podgrzybek itp.) 2 szklani wody 1/2 główki cebuli lub 1 mała cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mąki pszennej 3-4 łyżki śmietanki 30-36% sól, pieprz natka pietruszki Bitki: 1 duża pierś z kurczaka mąką do obtoczenia sól, pieprz 1. Grzyby
Gotowanie...to proste !pieprz -2 łyżki oleju Przygotowanie --> Każdą pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż (nie do końca) tworząc kieszonki w mięsie. Każde wgłębienie smarujemy pesto, w środek każdego wgłębienia wkładamy plaster pomidora, mozzarelli, a pomiędzy nimi wkładamy listek świeżej bazylii. Każdy filet posypujemy solą i pieprzem. 2 łyżki pesto mieszamy z 2 łyżkami oleju. Powstałym sosem polewamy mięso. --> Filety układamy w naczyniu żaroodpornym
Marta GotujeCurry to indyjska potrawa oznaczająca ni mniej, ni więcej, jak warzywa, mięso, ryby, lub inny główny składnik dania przyrządzany w sosie. To dla mnie także synonim
Pichceniomaniaporcje : 200g mięsa z piersi kurczaka (pieczonego lub grillowanego) 2 duże jajka 1/2 awokado 100g pomidorków cherry lub 2 pomidory malinowe 1 mała cebula, może być czerwona (u mnie brak cebuli) 70g boczku wędzonego lub gotowanego 50g niebieskiego sera pleśniowego typu gorgonzola 1/2 sałaty lodowej lub 1/2 opakowania mixu sałat Sos vinegret: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu z czerwonego
DietologSkładniki: 2 torebki ryżu 1 mała pierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego 3-4 ząbki czosnku (niekoniecznie) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3-4 łyżki oleju z chili Zioła prowansalskie do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sól morska do smaku Sos: 3 łyżki śmietany 18% 1 jajko
Wanilia i KardamonJedno z moich ulubionych zestawień - delikatne mięso z kurczaka nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami. Tego typu danie obiadowe doskonale sprawdzi się zarówno na codzienny domowy
Kuchnia Pełna Pasjidowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w wersji łagodnej, jak i na pikantnie. Panierka ma jednak jedną właściwość, z której powodu omijają ją wszyscy dbający o linię – chłonie tłuszcz. Ale i to da się ominąć – kurczak w panierce pieczony w piekarniku, z minimalną ilością tłuszczu, wychodzi jeszcze bardziej chrupiący! Piersi z kurczaka to jasne mięso bez kości
Karo in the Kitchen