upichcę. Kurki obrodziły, więc z przyjemnością skuszę się na kopytka z grzybami lub dorsza z kurkami . Na pewno jeszcze raz będzie kurczak z kurkami. Przypadło nam do gustu. Kurczak z kurkami Składniki: 4-6 porcji 800 g piersi z kurczaka 3 łyżki masła 2 bananowe szalotki 1 gałązka rozmarynu 200 ml wytrawnego cydru, jabłkowego 250 g mascarpone 100 ml śmietany(...)kurek lub mieszanych grzybów 100 ml bulionu z kurczaka 3 łyżki posiekanej pietruszki sól i pieprz do smaku Pokrój piersi z kurczaka na mniejsze porcje. Oprósz solą i pieprzem, a następnie zrumień na maśle po obu stronach. Wyjmij z patelni i trzymaj w cieple. Oczyść i pokrój grzyby jeśli są bardzo duże i posmaż na tej samej patelni. Dodaj
codojedzeniaPyszny kurczak w aksamitnym sosie z mleka kokosowego z kawałkami papryki oraz karmelizowaną cebulą, całość w towarzystwie sypkiej kaszy jaglanej to bardzo przyjemny posiłek po męczącym dniu. Największą zaletą dania jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, a składniki nie wymagają dalekich wypraw do sklepu. Curry to jedno z moich ulubionych dań lunchowych, szybkie, pożywne i do zrobienia praktycznie(...)przykład z młodymi warzywami, chrupiące mini marchewki i mini cukinie sprawdzą się w wiosennym curry doskonale. Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 25 min 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 400 ml mleka kokosowego sól, pieprz 2 łyżki
Słodki Kompromisłyżka octu balsamicznego łyżka wody Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę posypujemy posypujemy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na około godzinę, a następnie smażymy na oleju. Kasze przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połowy. Cebulę siekamy w drobną kostkę Podobnie postępujemy z papryką. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą oliwę z oliwek
Cynamonowe szczęściegyrosa 4 łyżki oleju Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Mięso obsypujemy przyprawą, polewamy olejem, dobrze mieszamy, odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami
Z Majeczką w kuchniczerwoną fasolą Składniki: 2 piersi z kurczaka oliwa z oliwek 1 duża cebula 1,5 puszki pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka kaparów sól pieprz bazylia oregano makaron Spaghetti z brązowego ryżu Kurczaka pokroiłam w kostkę, cebulę w plasterki i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie. Następnie dodałam pomidory, fasolę, kapary, przyprawy i zioła. Sos dusiłam pod przykryciem ok 25 minut
nietadietadente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w plasterki. Jogurt, śmietanę, ketchup,jajko i przyprawy mieszamy ze sobą. Do naczynia do zapiekania wysypujemy połowę makaronu, na to kurczaka i warzywa, nakrywamy drugą połową makaronu. Na całość wylewamy sos i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy
e-PrzepisyKulinarneprzykrywamy talerzem- będą bardziej elastyczne. Pierś myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Kroimy na nieduże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Zalewamy całość śmietanką i dusimy 10 minut, po tym czasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy
KuchcikoweLovepojedyncza pierś kurczaka 150 g makaronu SOBA ( to makaron gryczany) 1 czerwona papryka kiełki do stir fry ( możecie je dostać w każdym supermarkecie) ok 100 g brokuła 1 łyżka mąki ziemniaczanej pęczek szczypiorku 150 g prażonych posiekanych orzechów włoskich 1 dymka olej kokosowy do smażenia marynata do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka świeżego startego
Niezły Młynekdoskonałą przekąskę, a z dodatkiem sosu czosnkowego wywołają prawdziwy zachwyt na twarzach Domowników i Gości. Składniki: Na ok. 35 sztuk Ciasto: 5 szklanek mąki + ok 1 szklanka do podsypywania 2 szklanki mleka 10 dkg drożdży świeżych 1/2 szklanki oleju 4 łyżki cukru kryształu 1/2 płaskiej łyżeczki soli Farsz: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 15 dkg pieczarek 1 duża cebula
Kuchnia w czekoladzielasagne 300 g piersi kurczaka 500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 cebula 4 ząbki czosnku 300 ml śmietany 50 g serka topionego śmietankowego 0,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i oregano sól i pieprz do smaku 2 duże cukinie kilka kropli oliwy 100 g sera tarkowanego parmigiano sos beszamelowy: 500 ml mleka
Niezły MłynekPierś kurczaka w ciągu ostatnich 15 lat stała się bardzo popularnym daniem w naszym kraju. Niestety głównie możemy ją spotkać na naszych talerzach panierowaną, rzadziej w potrawkach. Można ją przygotować na wiele innych sposobów, na przykład zwinąć w szynkę parmeńską, która doda kurczakowi wyraźnego aromatu mięsa oraz podać z sosem pieczarkowym, który potrafi sprawić, że wiele zwykłych dań zyska wyjątkowy
Milion Smakówmłodą cukinią w sosie pieczarkowym. Dopełnieniem jest delikatna kasza kuskus. Danie jest lekkie i idealne na zbliżające się ciepłe dni. 600 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 1 młoda cukinia 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawa
VioletoweKucharzenieczasie kroimy każdą pierś z kurczaka wzdłuż na dwie części, delikatnie rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo filety z kurczaka, szynkę, pokrojone na plasterki ogórki kiszone, posiekaną cebulę, posypujemy kaparami, umieszczamy brokuły podzielone na mniejsze kawałki i posypujemy wszystko solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy sos z musztardy, jogurtu, majeranku, mieszamy
Symfonia smakowadente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę i różyczki brokuła (obgotowane w osolonej wodzie ok. 2-3 minutki). Po ok. 10 minutach zalewamy całość kremówką i gotujemy, aż do zgęstnienia. Na koniec przyprawiamy pieprzem, suszonymi pomidorami i bazylią. Makaron polewamy gorącym sosem i układamy na nim plasterki sera korycińskiego
Aga w kuchniciepło w sosie z ziemniaczkami jako drugie danie obiadowe. Wykonanie? Proste! Mięso marynuję, zapominam o nim na dzień lub dwa, a potem piekę. To wszystko, żadnej filozofii, żadnych skomplikowanych składników. No to co? Do dzieła Kochani! Ps. Mięso fotografowałam znowu na tej małej desce i tak to jest pierś z kurczaka, normalnej wielkości ;) Zainteresowani wiedzą o co chodzi ;) Buziaczki Kochani
Blondynka Gotuje