życzę :-) Dla 2 osób Składniki kurczak w marynacie: 1 pierś z kurczaka 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka świeżego startego imbiru szczypta soli Ananas marynata: 1 średni świeży ananas lub 1 puszka w zalewie 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki
kruche babeczkiogórek dynia słonecznik piersi z kurczaka zioła ogrodowe Knorra Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski, doprawić, nadziać na wykałaczki i usmażyć. Sałatę umyć i połamać na kawałki, dynię i słonecznik podrumienić na złoto na suchej patelni – uwaga lubi się przypalić!!!. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę, przygotować sos wg wskazówek na opakowaniu. Wszystko ze sobą połączyć. Smacznego
Pieguskowa Kuchniadodatkowo: ok. 100 g sera żółtego natka pietruszki wykonanie: Piersi kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojonego kurczaka, doprawimy solą, pieprzem oraz oregano i wszystko rzem dusimy. Następnie dodajemy pomidory i gotujemy, aż sos zgęstnieje, przez ok. 5-10 min. Makaron gotujemy al dente
Domowy Smak Jedzeniakolorowy świeżo mielony Gotuję brokuła, jaja i piersi z kurczaka (oczywiście wszystko oddzielnie). Po ostudzeniu kroję pierś w kostkę, jaja w ósemki lub ćwiartki, oddzielam brokuła. Na talerzach układam brokuły, jaja, kawałki mięsa, na środek dodaję makaron. Przyprawiam solą i pieprzem, a następnie posypuję startym żółtym serem. Przygotowuję sos- czosnek wyciskam w prasce, łączę z jogurtem. Nakładam
Wielopokoleniowomasła 1 łyżka wody sól cukier pół szklanki mleka Przygotowanie: Sos sojowy, olej lub oliwę, ocet oraz cukier mieszamy, przygotowując w ten sposób marynatę. Do przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczki z indyka, dokładnie obtaczamy je w zalewie i chowamy do lodówki. Zamiast polędwiczki z indyka można użyć polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, lub dostępnych już chyba w większości sklepów mięsnych
Jacob Tastespolędwiczki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie sunbites paprykowych 250 ml maślanki chipsy: 3 duże ziemniaki olej do smażenia słodka papryka w proszku sól surówka z marchewki: 2 duże marchewki 1/4 szklanki rodzynek 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru sos miodowo musztardowy: 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 mały ząbek czosnku 2-3 łyżki
KuchcikoweLovepiekarniku, również smakuje świetnie :) Składniki: jedna połówka piersi kurczaka ok 150 g 1 duży bakłażan 3 marchewki 2 pietruszki korzeń 310 g cieciorki na parze ( kupiłam gotową w puszcze) 250 g sera halloumi 0,5 łyżeczki bazylii, papryki słodkiej, przyprawy do kurczaka oliwa z oliwek do skropienia sos 1 łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka cytryny 1 łyżeczka
Niezły MłynekPrzyszła mi wczoraj chęć na makaron, ale delikatny, bez ciężkiego sosu, czy mięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa
BaRepasprosty przepis. Doskonale się sprawdzi jako surówka obiadowa np. z piersią z kurczaka z piekarnika Składniki: pół główki sałaty 1/2 małego kubeczka jogurtu naturalnego (gęsty) 2-3 łyżeczki cukru Przygotowanie: Sałatę rwiemy (lub tniemy) na mniejsze kawałki. Jogurt mieszamy w szklance z cukrem. Polewamy naszą sałatę. Mieszamy łyżką aby sos jogurtowy był na wszystkich liściach. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiWitam ! Ostatnimi czasy stałem się wielkim fanem makaronów ! Szczególnie do moich kubków smakowych trafił makaron jajeczny typu "wstegi" z biedronki. :) Chciałbym wam podać ciekawy przepis na
Wspólne smakiniezapomniany smak . SKŁADNIKI (na 4-5 osób) 2 piersi kurczaka 1 bakłażan 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka pasta curry (można zastąpić curry w proszku) czosnek imbir kmin rzymski sól kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany olej ryż basmati Marynata do kurczaka Gotowa mieszanka przypraw + olej lub sól, cukier, sos sojowy, czosnek, ocet ryżowy (jabłkowy) + olej WYKONANIE Kurczaka kroimy
Zofianasobie z odfiletowaniem. Kurczaka układamy w naczyniu. Z sosu sojowego, przyprawy do kurczaka i ziół robimy marynatę. Nacieramy mięso i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień rozkładamy mięso wysypujemy śliwki i żurawinę , rozkładamy równomiernie. Przechodzimy do zwijania rolady. Robimy robimy to od strony jednej piersi do drugiej. sznurujemy dobrze nicią. Kurczaka układamy w naczyniu
W kuchennym oknie EwyDzisiaj przepis na pyszne tagliatelle z kurczakiem, bazyliowym pesto i pomidorkami koktajlowymi. SKŁADNIKI
Moje Kuchenne Rewelacjezasmakuje moja azjatycka wersja:) Salty-Spicy-Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki Składniki: · 2 piersi z kurczaka pokrojone w 1 cm kawałki · 1 jajko · 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej(...)papryczka chili · cebulka dymka (zielona część) · 2 łyżki sosu sojowego jasnego · 2 łyżki Mirin (ocet ryżowy) · 2 łyżki cukru
Mania GotowaniaSkładniki: - ugotowana pierś z kurczaka - zielony ogórek - 4 jaja ugotowane na twardo - ser feta- opakowanie - ananas (1 puszka) - 100 g ryżu kolorowego (z dzikim) - puszka czerwonej fasoli - majonez + jogurt naturalny - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy sosem majonezowo- jogurtowym. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego! spróbuj też: Sałatka z kurczakiem i ananasemSałatka
SMYKWKUCHNIchrzan majonez mały jogurt naturalny szczypiorek sól, pieprz Wykonanie: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i podsmażyć na patelni. 2. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. 3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki. 4. Chrzan wymieszać z majonezem i jogurtem. Zalać sosem wszystkie składniki i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku. Posypać posiekanym
Pasja Smakurozyczki ogorek zielony pokrojony w plasterki sos czosnkowy wykonanie:Do miski najpierw wkladamy ugotowany al dente brokul, a potem warstwe zielonego ogorka pokrojonego w plastry, polplastry lub kostke.Calosc zalewamy sosem czosnkowym.Sos czosnkowyskladniki:majonez i jogurt naturalny w rownych proporcjachkilka zabkow czosnkusos z cytrynysol, pieprzodrobina cukruziola prowansalskie ( dzis zamiast ziol uzylam tylko koperku)wykonanie:Mieszamy w rownych proporcjach jogurt i majonez(...)pieprzem.Na koniec dosypujemy ziola prowansalskie.Sos mieszamy i odstawiamy na jakis czas zeby sie przegryzl. Gdy juz bedzie gotowy zalewamy nim salatke.Grillowana piers kurczaka z marynaty czosnkowej.skladniki na marynate:2 lyzki oliwy z oliwek2 zabki czosnkuswiezy tymianekpieprzwykonanie:Oczyszczone piersi kurczaka marynujemy w mieszance oliwy z oliwek, z wycisnietym przez praske czosnkiem, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Najlepiej by miesko marynowalo
Przysmaki Karolkimleka Ok. ¾ -1 łyżeczka curry Ok. ¾ -1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 2 jajka Mąka do panierki Płatki kukurydziane Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paski o długości mniej więcej 3-4 cm. Posolić i popieprzyć. Wymieszać i odstawić na ok. 20 minut do lodówki. Z mąki, jajek, mleka przygotować gęste ciasto(...)ściereczkę. Za pomocą wałka rozkruszyć je. Do miski przesypać płatki, dodać mąkę (tak, aby dominowały płatki). Kawałki kurczaka obtoczyć w cieście, a następnie w panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron lub na głębokim oleju jak frytki. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Przygotowanie: Majonez wymieszać z jogurtem
Fabryka pomysłówDziś zapraszam Was na kolejny szybki pomysł na obiad. Kurczaka z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. Pysznie, prosto i szybko. Takie „jednogarnkowe” danie (w tym wypadku jednopatelniowe ) możecie podać samo lub z ulubionym pieczywem. Do przygotowania obiadu wykorzystałam produkty od Sklep Zdrowia UWAGA ! Podając hasło: OKRUSZKI10 wszyscy moi czytelnicy otrzymają rabat 10% na cały asortyment w sklepie(...)dostawę od 99 zł Kody rabatowe ważne są w dniach 29.05.2017 – 30.06.2017. Promocje nie łączą się. A wracając do przepisu… Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka podlaskiej przyprawy do drobiu (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 2 łyżki oleju kokosowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) około 3/4 opakowania mrożonych warzyw na patelnię
Słodkie okruszkiPaprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane
Magiczny GarnekPaprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane
Magiczny Garnekawokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych lub paprykowe (ostre), 3 łyżki oliwy z oliwek, papryka ostra, ząbek czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros. Wykładamy na rozgrzany olej i smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Fasolę i kukurydzę odsączamy. Wykładamy do salaterki. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę dodajemy(...)kosteczkę dodajemy do pozostałych składników. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę dodajemy do salaterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ser żółty kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos: ząbek czosnku wyciskamy przez praskę, dodajemy oliwę z oliwek, paprykę, sól oraz pieprz. Mieszamy. Sos dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki z sosem. Nachosy wkładamy gdzie nie gdzie pomiędzy składniki
Kuchnia Pełna Pasjisurówki colesław przyprawa kebab-gyros sól, pieprz olej Pierś z kurczaka pokroić w długie, cienkie paseczki, wymieszać dokładnie z przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na co najmniej 30 minut do zamarynowania. Po tym czasie mięso przełożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć. W międzyczasie przygotować liście sałaty oraz sos czosnkowy. Sos czosnkowy: 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki majonezu 2 ząbki
kulinarnyswiatdomipoprzednie, na które przepis znajdziecie tutaj: Kotlety siekane z piersi kurczaka . Takie siekane kotlety są niesamowicie soczyste i delikatne, a co najważniejsze stanowią bazę do szerokiej gamy pomysłów. Można je wzbogacić o dowolne, ulubione warzywa i przyprawy. Dzięki temu można tworzyć nowe, pyszne dania. Polecam je szczególnie z dodatkiem sosu tzatziki – mówię Wam, niebo w gębie! :) @media (min-width
Kulinarne Przebojelightly cooled, boiled water (not boiling) 1 pojedyncza pierś z kurczaka | 1 single chicken breast 1 mała papryczka chilli (ilość wg uznania) | 1 small chilli pepper (according to your taste) 2 łyżki oleju z pestek winogron | 2 tablespoons grapeseed oil 1 średnia marchewka | 1 medium carrot 2 łyżki sosu sojowego | 2 tablespoons soy sauce Bonduelle Kukurydza Złocista z chilli | Bonduelle
Better Life By Auntie Juestragonu przygotować masło ziołowe. Ręką oddzielić skórę na piersi kurczaka i napchać pod nią masła. Główki czosnku przekroić na pół, ułożyć w brytfannie a na nich położyć kurczaka. Całość posolić, popieprzyć, polać oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na przynajmniej godzinę. Podczas pieczenia można podlewać powstającym sosem. Kiedy kurczak się upiecze, wyjąć z niego nadzienie, dodać trochę
stajnia gołębie od kuchniprzyprawy: sól, pieprz Cayenne. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, soli, ostrych przyprawach i smażymy na patelni teflonowej. 2. Bułkę kroimy w kostkę, polewamy oliwą połączoną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pieczemy w 180 stopniach C aż się zarumieni. 3. Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt z musztardą, miodem, wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachwody mąka do obtoczenia kurczaka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, zalewamy wodą i doprawiamy. Gotujemy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę. Sos zagęszczamy 1/4 szklanki śmietanki 18% z 2 łyżeczkami mąki wymieszaną
Moje-pitraszenietakie jaka powinna być dobra "chińszczyzna". Polecam! Składniki : 2 piersi z kurczaka lub 4 wyfiletowane udka z kurczaka sól i biały pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej olej z orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 3 suszone papryczki chili 1 łyżka wina ryżowego (Shaohsing) 1 czerwona papryka 4 łodygi dumki Sos : 1 łyżka sosu z żółtej fasoli (do kupienia
Codzienne GotowaniePieczona pierś z kurczaka Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku Kamis- grill ziołowy Kamis- zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i obsypać przyprawami. Następnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszkę. Piec w piekarniku ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 C. Sos z prawdziwków Składniki: Prawdziwki Jogurt naturalny 1 średnia cebula Natka pietruszki
The Sweet Damselnajwiększą ochotę. Składniki na 1 porcję: - pół pojedynczej pierś z kurczaka - 2 garści sałaty rzymska - 1 garść rukoli - 4 pieczarki - pół ogórka - ćwierć papryki - kromka chleba (ja dałam żytni razowy) - mała garść kiełków (dałam kapusty) - łyżka startego Parmezanu - zioła do kurczaka - masło zwykłe do pieczarek i czosnkowe do grzanek Sos light: - 60g jogurtu naturalnego - pół ząbka czosnku
Be Fit Be StrongCoś dla miłośników klasycznych smaków - pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Proste, nie wymagające finezji i fantastyczne w smaku. Można podawać na wiele różnych sposobów - z puree ziemniaczanym i brokułami jak tutaj lub pokrojone w niewielkie podłużne kawałki podawane z sosami do maczania (niezawodna opcja na niewielką domówkę). Świetnie smakuje też na zimno
Milion Smakówmięsnych z owocami, które lubię. Drugie to kurczak w sosie słodko-kwaśnym . Kiedyś bardzo często jadałam kurczaka z ananasem, ale znudził mi się i tak naprawdę to zraziłam się do mięsa z owocami. Myślę, że taki kurczak curry może być również podany jako danie obiadowe np. z ryżem. Składniki: pierś z kurczaka opakowanie suszonych śliwek (100 gramów) 2 łyżki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comszklanka kusukusu z Piątnicyopakowanie mieszanki orientalnej Iglotexolej do smazeniaWykonanie:Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym. U mnie sos cebulowy.Do roladek użyłam mieszanki orientalnej Iglotex
Z Majeczką w kuchnityle możliwości :)Składniki na 2 porcje:30-35 dag piersi z kurczaka1,5 łyżki pasty z suszonych pomidorów lub kilka suszonych pomidorów drobno pokrojonych4 kostki brykietu szpinaku mrożonego1 ząbek czosnku150 ml śmietany 18 %Opcjonalnie TymianekSólPieprz1 łyżka oleju200-250 g makaronuPrzygotowanie:Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec(...)dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się smaków. Doprawić tymiankiem. Następnie połączyć ze śmietaną. Sos wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.Smacznego,Anulla
Fabryka pomysłówciasto nakładam domowy przecier pomidorowy na to pieczarki, paprykę, piersi z kurczaka, pomidorki, posypuje przyprawą (mieszanka bazylii, czosnku, pomidora)posypuję mozzarelą i świeżym tymiankiem- wsuwam wraz z papierem do pieczenia do piekarnika na gorącą blachę- piekę 8-10 minut- po tym czasie wsuwam kolejną- daję jej odparować, polewam ulubionym sosem w moim przypadku domowym keczupem, dodaję rukoli i można
Basia w kuchniruch pójdzie frytownica. Sajgonki z kurczakiem Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 spora cebula 1 marchewka 1 garść namoczonych wcześniej grzybów Mun 1/2 szklanki pędów bambusa 1/2 szklanki kiełków sojowych2 szklanki pokrojonego makaronu sojowego, uprzednio zalanego wrzątkiem 1 cm kawałek świeżego imbiru 2 jajka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól, pieprz 10 krążków papieru ryżowegoolej
Kulinarne przygody Gatitypastą i odstawić do lodówki na 30 minut. Pierś kurczaka grillować na patelni grillowej przez 3-5 minut z każdej strony. Sałatka: Miąższ arbuza i melona pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny. Owoce wymieszać z cebulą, doprawić do smaku i polać sosem
Pasja SmakuMięso bądź wędlinę kroimy w kostkę. U mnie pierś z kurczaka pieczona z przyprawą do kurczaka. Por siekamy w piórka i dodajemy do kurczaka. Kroimy pozostałe składniki w kostkę. Wsypujemy starty ser - idealnie pasuje ser wędzony, ale każdy inny będzie równie dobry. Wszystkie składniki potrząsam w misce, nie mieszam. Przygotowuję sos śmietanowo-majonezowy z dodatkiem koperku. Ja na te proporcje
Magiczne Życie Marty