tyle możliwości :)Składniki na 2 porcje:30-35 dag piersi z kurczaka1,5 łyżki pasty z suszonych pomidorów lub kilka suszonych pomidorów drobno pokrojonych4 kostki brykietu szpinaku mrożonego1 ząbek czosnku150 ml śmietany 18 %Opcjonalnie TymianekSólPieprz1 łyżka oleju200-250 g makaronuPrzygotowanie:Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec(...)dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się smaków. Doprawić tymiankiem. Następnie połączyć ze śmietaną. Sos wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.Smacznego,Anulla
Fabryka pomysłówciasto nakładam domowy przecier pomidorowy na to pieczarki, paprykę, piersi z kurczaka, pomidorki, posypuje przyprawą (mieszanka bazylii, czosnku, pomidora)posypuję mozzarelą i świeżym tymiankiem- wsuwam wraz z papierem do pieczenia do piekarnika na gorącą blachę- piekę 8-10 minut- po tym czasie wsuwam kolejną- daję jej odparować, polewam ulubionym sosem w moim przypadku domowym keczupem, dodaję rukoli i można
Basia w kuchniruch pójdzie frytownica. Sajgonki z kurczakiem Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 spora cebula 1 marchewka 1 garść namoczonych wcześniej grzybów Mun 1/2 szklanki pędów bambusa 1/2 szklanki kiełków sojowych2 szklanki pokrojonego makaronu sojowego, uprzednio zalanego wrzątkiem 1 cm kawałek świeżego imbiru 2 jajka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól, pieprz 10 krążków papieru ryżowegoolej
Kulinarne przygody Gatitypastą i odstawić do lodówki na 30 minut. Pierś kurczaka grillować na patelni grillowej przez 3-5 minut z każdej strony. Sałatka: Miąższ arbuza i melona pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny. Owoce wymieszać z cebulą, doprawić do smaku i polać sosem
Pasja SmakuMięso bądź wędlinę kroimy w kostkę. U mnie pierś z kurczaka pieczona z przyprawą do kurczaka. Por siekamy w piórka i dodajemy do kurczaka. Kroimy pozostałe składniki w kostkę. Wsypujemy starty ser - idealnie pasuje ser wędzony, ale każdy inny będzie równie dobry. Wszystkie składniki potrząsam w misce, nie mieszam. Przygotowuję sos śmietanowo-majonezowy z dodatkiem koperku. Ja na te proporcje
Magiczne Życie MartySos gotujemy w sezonie głównie z maślaków lub zajączków. Podgrzybków i prawdziwków wszystkim szkoda - bo na święta nie wystarczy a za rok może nie będzie itp hasła padają. Ale nie w tym roku, nie poddałam się i postanowiłam zrobić makaron z kurczakiem i grzybami. Efekt - jak dla mnie zniewalający - tylko szkoda, że taki tuczący Makaron z podgrzybkami i kurczakiem troszkę(...)pierś kurczaka (ja miałam wcześniej ugotowaną) * 1 duża cebula * 250 ml śmietany najlepiej 30% ale u mnie 12% też była ok * opakowanie dowolnego makaronu - raczej takiego grubszego * tymianek, sól, pieprz * masło Do dzieła!!! Cebulę drobniutko siekamy i dzielimy na pól. Na dwóch patelniach szklimy podzieloną cebulę. Na pierwszą patelnię wrzucamy grzyby na druga kurczaka. Dusimy na maśle. Kurczaka podsypujemy szczyptą
sierotka maRysia w kuchnikurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również znalazły się kurki. Danie wyglądało bardzo apetycznie, szybko zniknęło z talerza. Dziwicie się? Składniki: 2 piersi pojedyncze z kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię250g płatków kukurydzianych 2 jajka curry tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, tak aby nadać im kształt paluszka. Mięso łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, curry, tymiankiem, solą i pieprzem Najlepiej przyprawić kurczaka dzień wcześniej, nabierze wtedy intensywniejszego smaku. Paluszki z kurczaka obtaczamy najpierw w jajku, później dokładnie obsypujemy je pokruszonymi wcześniej płatkami(...)Warto jeszcze wspomnieć, że doskonale sprawdzają się również płatki kukurydziane z miodem i orzechami. Panierka jest wtedy przyjemnie słodka i idealnie pasuje do ostrego kurczaka. Do całości proponuję jeszcze grzanki z pieczywa dyniowego i sos czosnkowy własnej roboty. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnyjednolity krem a pod koniec blendowania dodaj słoik sosu Korma Patak’s. Dopraw pieprzem cayenne. 4. Odłożone warzywa przełóż z powrotem do zupy, wszystko wymieszaj i gotowe. 5. Zupę podawaj z jogurtem greckim, kolendrą, możesz podać także placki papadams. SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z MADRAS Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 1 pierś z kurczaka – 2 łyżki Patak’s madras paste
nietylkopasta.plsmażenia 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Pierś kroimy w kosteczkę, obsypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i przesmażamy na oliwie/oleju. 3. Na tej samej patelni podgrzewamy pomidory, dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, posiekane listki bazylij, pokruszoną większą cześć fety oraz śmietankę. Następnie mieszamy makaron z tym sosem oraz wcześniej podsmażonym kurczakiem. 4. Naczynie do zapiekania smarujemy
Gotowanie...to proste !który jest zagorzałym mięsożercą musiałam zrobić z dodatkiem piersi kurczaka 😊 Składniki: cebula 1 szt, pieczarki 350 g, papryka zielona pół szt, papryka żółta lub pomarańczowa pół szt, papryka czerwona 1 szt, cukinia 2 szt, bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, pomidory z puszki 1 opakowanie, koncentrat pomidorowy 2 łyżki, sos sojowy 2 łyżki, liść laurowy 3 szt, ziele angielskie
kulinarne odsłony patipokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcurry oliwa z oliwek do przesmażenia kurczaka Wykonanie: Pierś myjemy, kroimy na średnią kostkę. Resztę kroimy tak: cebulę i suszone pomidory w drobną kosteczkę, pomidorki i ogórek w plastry, fetę kruszymy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie - dajcie jej więcej, bo prosto z patelni razem z kurczakiem będzie stanowiła sos do sałatki, przesmażcie kurczaka. Gdy zmieni kolor
Zasmakuj Kuchnipokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię