piersi z indyka - 1029 przepisów (strona:12/69)

Soczysta pieczeń z indyka. 240

bardziej do kanapek, bo jest bardziej zbita, lecz soczysta, a wszystko to dlatego, że piekłem ją obwiązaną sznurkiem. Drugi jako danie główne, łatwiejsze w przygotowaniu. Składniki: 2 duże piersi z indyka 0,5 łyżki soli(...)łyżki ostrej papryki 1/4 łyżki pieprzu 2 łyżki majeranku szczypta gałki muszkatołowej 200 g gęstej śmietany 75 g masła Przygotowanie:  Do śmietany dodajemy wszystkie przyprawy i nacieramy piersi z indyka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2-4 godziny.  Zamarynowane piersi obwiązujemy sznurkiem lub po prostu układamy na blasze do pieczenia, w zależności jaki sposób przygotowania wybraliście

Kuchnia Łukasza
Miodowa wędlina z piersi indyczej z szynkowaru 165

trochę głupot na kolejny wpis z szynkowarem w roli głównej (który zresztą będzie niebawem). Zapraszamy zatem na miodową pierś z indyka w postaci doskonałej wędliny. 1 kg piersi z indyka 10 g soli peklowej 10 g soli zwykłej 1 łyżeczka granulowanego czosnku 20 ziarenek pieprzu 3 łyżki płynnego miodu 4 łyżeczki żelatyny Mięso kroimy w dość dużą kostkę

Marder&Marder Manufacture
Rolada z indyka z orzechami 176

calym mieszkaniu. Pojawily sie tez wytrawne dania, ktore rowniez tworza ta niesamowita atmosfere. Nasza codziennosc stala sie nagle taka niecodzienna.Rolada z indyka z orzechamiskladniki: 1,5 kg piersi indyka 1 marchewka 3 lyzki posiekanych orzechow wloskich 3 lyzki tymianku 3 lyzki masla 1 cebula oliwa z oliwek sol, pieprz chili w proszku wykonanie:Piers indyka oczyszczamy, myjemy

Przysmaki Karolki
Pora na pora 236

moich warzywnych zakupów znalazł się tez por, tyle że tradycyjnie w nadmiarze. Kilka dni więc było pod znakiem pora :-) Rolada z indyka z nadzieniem z pora składniki: 1 pierś indyka 2 pory 150 g boczku wędzonego papryka chili sól, pieprz 1 cebula wykonanie: Pory myjemy i po osuszeniu białe i zielone części bez liści kroimy w krążki, boczek

Przysmaki Karolki
INDYCZA PIERŚ Z masłem 134

Pierś z indyka Inspirację znalazłam w ,,Wysokich obcasach" na tą pyszna, maślana pierś. Mięso  jest mięciutkie i kruche.Ten wyjątkowy smak zawdzięcza maśle .. Gorąco polecam. Składniki: 1 kg. piersi z indyka (cała z polędwicą) 1 pęczek natki pietruszki 1-2 pomarańcze 200 g. masła sok z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy.  Pierś rozcinamy

w mojej kuchni
Pierś z indyka faszerowana cukinią i suszonymi pomidorami 235

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierśindyka jest zdrowym, chudym i delikatnym mięsem. Jej minusem jest to, że lubi się szybko wysuszać dlatego musimy odpowiednio ją przygotować. Przede wszystkim nie możemy przesadzać z czasem jej pieczenia bo może wyjść twarda i gumowa. Innym rozwiązaniem, które często wykorzystuję w swojej kuchni to upieczenie(...)soczyste i delikatne. Taką roladę możemy podać na niedzielny jak i odświętny obiad, polecam z dodatkiem kieliszka dobrego wina, np.  Marani Polecam Post Pierś z indyka faszerowana cukinią i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pierś z indyka w migdałach z pikantnym sosem owocowym 217

się kolorystycznie, ale przede wszystkim uwodzi smakiem- koniecznie daj się skusić :) A wszystko za sprawą delikatnego mięsa z indyka oraz wspaniałego, kremowego sosu owocowego. Palce lizać! ;) Składniki : pierś z indyka ( moja miała ok 900g) 2 jajka płatki migdałów imbir mielony sól, pieprz Sos : puszka brzoskwiń w syropie 3 pomarańcze 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki octu z białego(...)patelnie.  Miód, ocet z białego wina, sok wyciśnięty z pomarańczy i łyżeczkę mąki ziemniaczanej mieszamy razem, a następnie dodajemy do brzoskwiń. Doprawiamy imbirem i sosem tabasco.  Pierś z indyka kroimy na kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem mielonym. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Panierujemy w jajku i płatkach migdałów. Smażymy na złoty kolor. Kotlety podajemy polane sosem z ułożonymi

Czerwona Porzeczka
Sznycle z indyka 187

Kontynuując swoje postanowienie noworoczne, proponuję delikatne, lekkostrawne danie. Tym razem indyk w roli głównej.  Składniki: -4 sznycle z piersi indyka -1 cebula -olej rzepakowy -sól, pieprz do smaku -opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem -łyżeczka  masła -łyżeczka cukru -ćwiartka cytryny Sznycle osuszamy ręcznikiem papierowym. Na rozgrzanym oleju obsmażamy krótko z dwóch stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy

Kulinarne przemyslenia
Sznycle z indyka w migdałach 124

przygotowaniu, a do tego odmienne. Więcej nie piszę, żeby nie zepsuć Wam niespodzianki, jaką jest smak tych sznycli :) Sznycle z indyka w migdałach Potrzebujesz: ok. 6 kotletów z piersi indyka 3/4 szklani płatków migdałów sól pieprz słodka mielona papryka 1/2 szklanki mąki 1-2 jajka 1 łyżka mleka olej do smażenia Sposób przyrządzenia: 1. Kotlety z indyka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kąski z indyka w sezamie 106

Takie kąski z indyka są bardzo smaczną przekąską, często przyrządzam je na uroczystości rodzinne, możemy również przygotować na kolację. Składniki: 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy

Bajeczna Kuchnia
Rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy oraz fotorelacja z dyniowych warsztatów 180

oraz rosti dyniowe i marynowanego indyka z patelni z ostrym sosem czekoladowym. Dziś polecamy przepis na rosti czyli placuszki dyniowe podane z marynowanym indykiem i ostrym sosem czekoladowym. Składniki : 400g-500g piersi z indyka 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soku  z cytryny lub skórki z cytryny 1 ząbek czosnku szczypta pieprzu(...)czekoladowy: 200ml mleka 1 tabliczka c zekolady deserowej lub gorzkiej 2  łyżki cukru muscovado lub miodu 1 łyżk a pulpy pomidorowej szczypta cynamonu TABASCO® Sauce Wykonanie: Pierś z indyka pokrój na plastry o grubości 1-1,5cm. Zamarynuj w  sosie sojowym Kikkoman i oleju  rzepakowym. Odstaw na 1   godzinę  lub nawet całą

SzczyptaSmaQ
Sałatka z indykiem i brokułami 143

Sałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam. Składniki: 1 różyczka z brokułami 250 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała puszka(...)kukurydzy 1 puszka cieciorki 4-5 łyżek majonezu Sól, pieprz Czubryca zielona Swojski Wyrób Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę

Bajeczna Kuchnia
Indyk z owocami w galarecie 163

Indyk z owocami jest niezawodnym połączeniem. Kompozycja jest kolorowa, żywa i radosna. Połączenie smaku łagodnego indyka ze słodkimi i kwaskowatymi owocami jest odświeżające. Składniki: – 1 duża pierś z indyka – 2 litry bulionu drobiowego – kilka gotowanych na twardo jajek – kilka brzoskwiń świeżych w sezonie, poza sezonem z puszki – ananas z puszki – papryka konserwowa(...)kilka korniszonów – 1 ugotowana marchewka – winogrono ciemne – natka pietruszki/ jarmuż – majonez – opakowanie żelatyny – sól, pieprz, słodka papryka – oliwa z oliwek   Pierś z indyka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do brytfanny i piec w piekarniku około 30 minut – mięso musi być soczyste. Żeby sprawdzić można

Pociąg Do Kuchni
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 187

indyka kroimy w średniej wielkości kawałki. W tym przepisie użyłem dostępnego w moim sklepie tzw. gulaszowego z indyka. Można jednak wykorzystać zarówno filet z udźca czy piersi indyka, a nawet filet z kurczaka. Sos sojowy, olej, kilka kropli octu, sporą szczyptę cukru mieszamy do rozpuszczenia i dokładnego połączenia składników. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy

Jacob Tastes
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 156

kawałki.  Ułożyć w naczyniu, w którym będzie piekł się indyk. Wlać na dno wodę. Na nich ułożyć ptaka. Piekarnik nagrzać do 200*C i włożyć do niego indyka ułożonego piersiami do góry. Piec go ok 30 min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do ok 180-170*C a indyka ułożyć piersiami do dołu. Piec

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania