piersi z indyka - 1029 przepisów (strona:15/69)

Gulasz owocowy z indykiem (bez glutenu, jajek i mleka) 178

Składniki: filet z piersi indyka (lub kurczaka) 500 g ananas (świeży lub z puszki) 1 szt mango lub brzoskwinie (świeże lub z puszki) 1 szt jabłko  1 szt rodzynki 1/2 szklanki sos sojowy bezglutenowy 1 łyżka mąka ziemniaczana  2 łyżki sok jabłkowy  1 szklanka sól, pieprz, papryka olej do smażeniaPrzygotowanie: do smaku Mięso pokroić

głodny alergik
Kotlet z indyka z pieczarkami 168

lubią wszyscy w moim domu. Mięso z indyka w tych kotletach jest bardzo delikatne i soczyste. Warto spróbować, wykonanie nie jest takie trudne. 1 kg ładnej  piersi z indyka 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz mielony naturalny sól 0,5 łyżeczki majeranku 3 jajka bułka tarta mąka olej rzepakowy do smażenia Pieczarki wyczyścić, umyć, obgotować(...)pieczarki, majeranek , szczyptę soli i pieprz do smaku. Smażyć do zrumienienia się pieczarek, następnie dodać czubatą łyżkę bułki tartej, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Odstawić do wystudzenia. Pierś z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, powycinać wszelkie żyłki i pokroić ukośnie wzdłuż włókien na około 1 cm plastry. Pokrojone kawałki delikatnie rozbić i z obu stron równomiernie oprószyć pieprzem

Kuchcik gotuje
Carpaccio z buraka z sosem jogurtowym i kawałkami pieczonego indyka 167

być za carpaccio?". Ja widziałam takie carpaccio :) Na moim talerzu :) Danie jako przekąska albo obiad. Jeśli nie macie resztek z obiadu z dnia poprzedniego, to pierś z indyka i ziemniaki możecie upiec jednocześnie. Ta sama temperatura i ten sam czas pieczenia (podane poniżej). Nawet w jednym naczyniu żaroodpornym - tak było u mnie. Składniki: 1 burak ugotowany z listkiem laurowym(...)zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak  pokrojony w plasterki i  upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini sałata (ja kupuję w Lidlu), lub dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego

Szczęśliwa kuchnia
Carpaccio z buraka z sosem jogurtowym i kawałkami pieczonego indyka 221

być za carpaccio?". Ja widziałam takie carpaccio :) Na moim talerzu :) Danie jako przekąska albo obiad. Jeśli nie macie resztek z obiadu z dnia poprzedniego, to pierś z indyka i ziemniaki możecie upiec jednocześnie. Ta sama temperatura i ten sam czas pieczenia (podane poniżej). Nawet w jednym naczyniu żaroodpornym - tak było u mnie. Składniki: 1 burak ugotowany z listkiem laurowym(...)zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak  pokrojony w plasterki i  upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini sałata (ja kupuję w Lidlu), lub dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym 129

Klopsiki w sosie pomidorowym to smaczne, lekkie danie idealne zarówno dla wszystkich osób dbających o "linię" oraz dla dzieci.  Składniki:   - mięso z piersi z indyka (zmielone) - 200 g  - bulion warzywny - 1 litr  - otręby pszenne - 2 łyżki  - jajko - 1 sztuka  - koncentrat pomidorowy - 4 łyżki  - mąka orkiszowa - 2 łyżki  - koperek  - oliwa(...)łyżka  - cebula - 1 sztuka  - czosnek - 2 ząbki  - pieprz, sól, zioła  Sposób przygotowania:   Mięso z piersi z indyka zmielić, doprawić pieprzem, solą, ziołami, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać koperek, otręby oraz jajko. Uformować okrągłe klopsiki, a następnie ugotować je w bulionie warzywnym. Po ugotowaniu bulion przelewamy na patelnię, dodajemy koncentrat pomidorowy, podsmażoną na 1 łyżce

Fit-amina
Indyk pieczony 146

Składniki: Pierś z indyka moczona w marynacie, a następnie pieczona. Idealna do obiadu podana z sosem lub jako wędlina na kanapki. Taka domowa-najlepsza. Bardzo lubię takie(...)pieczone mięso na kanapki. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z udziałem mięsa to zapraszam tutaj    Znajdziecie tam mnóstwo przepisów, które warto wykorzystać. Polecam! 1 kg piersi z indyka marynata 2 ząbki czosnku 1 cebula 7 łyżek oleju 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 3 łyżki octu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać

O kuchni z uczuciem
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 214

mleka 2 jajka 125g mąki 30g rozpuszczonego masła 250g piersi z indyka zioła 200g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 200g fety 1 ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny zioła Pierś z indyka dobrze umyć i pokroić na drobną kostkę, obsypać dowolnymi przyprawami i ziołami (u nas pieprz ziołowy, rozdrobnione suszone pomidory, czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, bazylia, papryka słodka i ostra oraz

Przepysznik - BLW i nie tylko
Lekki gulasz z indyka 193

kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka

czarrna od kuchni
Kotleciki z indyka 362

potrzebne do ich przygotowania to postawiłam je dzisiaj zrobić i ani trochu nie żałuję. Kotleciki są bardzo smaczne i przy tym niezwykle lekkie;) Przepis Ewy Wachowicz. Składniki: 3 piersi z indyka 20 dag żółtego sera 1.5 łyżeczki curry  szczypta soli  szczypta pieprzu  3 jajka 3 łyżki majonezu  2 cebule  3 ząbki czosnku(...)łyżki szczypiorku  2 łyżki pietruszki Ponadto: olej do smażenia Wykonanie: Piersi z indyka oczyścić, wymyć, osuszyć i pokroić w drobniutką kostkę, przełożyć do dużej miski. Dodać drobno posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć

Krakowskie smaki Ani
sznycle z indyka w sosie 290

Sznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu.  Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz,  słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie
Sznycle z indyka w sosie 389

Sznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu.  Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może być bezglutenowa) olej koperek sól, pieprz,  słodka i ostra papryka w proszku, majeranek, kurkuma, imbir 2 szklanki rosołu łyżka syropu klonowego lub miodu Sznycle obsmażamy na oleju, dodajemy szklankę rosołu

prawdziwe jedzenie
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej w sosie śmietanowo-koperkowym 179

zmielonym z piersi z indyka stanowi jeden ze składników delikatnych pulpetów w sosie śmietanowo-koperkowym. Uwaga! Dzieci chętnie się skuszą ;) Spróbujcie :) Składniki:       0,5kg piersi z indyka 100g kaszy jaglanej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku cebula 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 1 jajko po 1/2 łyżeczki czubrycy, ziół prowansalskich

ChilliJemy
INDYK W SOSIE ŚMIETANOWYM 166

pyszne mięsko jak najczęściej gościło na naszych stołach :)U mnie dziś w pysznym sosiku śmietanowym :)Składniki: pierś z indyka2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18%4 łyżek jogurtu naturalnego (greckiego)sólpieprzkoperek lub natkaziele angielskieliść laurowymąka do zagęszczenia sosu1 marchewkaolejWykonanie:Pierś z indyka kroimy w poprzek włókien na kawałki. Solimy i pieprzymy. Smażymy na małej ilości oleju z każdej strony

Walijskie Pichcenie
grillowanie 133

pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka z grilla II    polędwiczki wieprzowe schab

królestwo garów
Pierś z indyka pieczona w rękawie. 493

Składniki: 1 kg piersi z indyka 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania